Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já teda nevidím jediný problém v tom proč by nemohli mít hypotéku? Pokud je na ně oba a oba jsou vlastníky bytu, tak by na tom svatba nic nezměnila 🤷
My jsme si taky vzali společnou hypotéku a žádost o ruku přišla o rok později. Jaký má on názor na svatbu a společnou budoucnost?
Třeba to už plánuje, pokud ale na něj budeš tlačit a neustále o tom mluvit, tak to má většinou opačný efekt…
@Anonymní píše:
Ahoj,
jsem nějaká rozmrzelá, včera 2 oznámení o očekávání miminka, dnes mi pritel řekl, že jeho kamarád chce svatbu. Je nám okolo 30. Jsme spolu 2 roky, teď budeme mít i společnou hypotéku. Ale mám pocit, že on je ten typ, co si mě nikdy nevezme, nepožádá o ruku. Mě to trápí, on to ví. Často si i představuju svatbu, co bych tam vše chtěla a tak, ale ve skrytu duše vím, že to přijde nejdříve za několik let … kdy už budu mezi všemi jediná “svobodná” zadaná a bezdětná …
A chceš svatbu pto svatbu a ten jeden den, nebo ti i dochází, že to má nějaké právní uspořádání? Když včera na svatbu přišla řeč nebo na ta mimina, podívala bych se na něj a řekla, že by ses už taky ráda vdala a měla dítě. Žes to neřekla před tou hypotékou…
@ZvědaváTerr píše:
Já teda nevidím jediný problém v tom proč by nemohli mít hypotéku? Pokud je na ně oba a oba jsou vlastníky bytu, tak by na tom svatba nic nezměnila 🤷My jsme si taky vzali společnou hypotéku a žádost o ruku přišla o rok později. Jaký má on názor na svatbu a společnou budoucnost?
Třeba to už plánuje, pokud ale na něj budeš tlačit a neustále o tom mluvit, tak to má většinou opačný efekt…
Z majetkového hlediska je to jedno. Z hlediska chtění svatby si vyházela trumfy a značně snížila pravděpodobnost té žádosti o ruku. Ještě by mohla kývnout na dítě před svatbou a má to komplet ![]()
Tak mu to řekni. My jsme s manželem taky mluvili o svatbě, kdy si ji cca představujeme a taky jsme jí měli. Doufám, že tu hypo máte 50:50 a stejně tak i nemovitost.
@Kutil Tom píše:
Z majetkového hlediska je to jedno. Z hlediska chtění svatby si vyházela trumfy a značně snížila pravděpodobnost té žádosti o ruku. Ještě by mohla kývnout na dítě před svatbou a má to komplet
Dík, já už tady dobu přemýšlím, jaké riziko jsem to nevědomky podstoupila
Hypo i dům jsme měli od začátku napůl a děcko jsem si nechala jako trumf v rukávě ![]()
Tak buď s někým, kdo chce to samé, co ty. Život je příliš krátký na snění, co možná jednou bude.
@JancaS84 píše:
Tak mu to řekni. My jsme s manželem taky mluvili o svatbě, kdy si ji cca představujeme a taky jsme jí měli. Doufám, že tu hypo máte 50:50 a stejně tak i nemovitost.
No to teda. Snad jí oba platí stejným dílem a také jsou oba zapsaní jako majitelé.
@Michelle_M píše:
Dík, já už tady dobu přemýšlím, jaké riziko jsem to nevědomky podstoupilaHypo i dům jsme měli od začátku napůl a děcko jsem si nechala jako trumf v rukávě
no tim bych se moc teda nechlubila… tak si predstav situaci, kdy se rozejdete,… tahanice s vyporadanim, nebudes mit na vyplaceni ci napr. dostatecne prijmy..
aj.
totalni financni negramotnost
dnes je i jina situace k ziskani hypo nez jsi mela ty… o moznosti, kdyby se jemu neco stalo a ty musela vyplacet dedice, nemluve
Příspěvek upraven 15.06.22 v 14:53
Tak snad to není jediný chlap na světě. Pokud toužíš po něčem, co ti on nechce dát, určitě ti to splní jiný. Vyměň ho! Ženění chtivých chlapů jsou hromady
![]()
@markytka3 píše:
no tim bych se moc teda nechlubila… tak si predstav situaci, kdy se rozejdete,… tahanice s vyporadanim, nebudes mit na vyplaceni..aj.
totalni financni negramotnost
To ale není závislé na manželství
Když nemá na vyplácení, vyplatí ji partner/manžel. Když ani on nemá, nemovitost se prodá a peníze se rozdělí. V čem je rozdíl v manželství?
@unuděná píše:
To ale není závislé na manželstvíKdyž nemá na vyplácení, vyplatí ji partner/manžel. Když ani on nemá, nemovitost se prodá a peníze se rozdělí. V čem je rozdíl v manželství?
ale no tak… tohle fakt nemam cas vysvetlovat, zkus si najit slovo bonita klienta… ntb. kdyz se jemu neco stane, vis, co se bude dit potom? ![]()
@unuděná přesně tak. S kamarádem nebo spolubydlícím žádné vážně závazky, žádné hypotéky, děti atd. Ale to je teď pořád a jak když mluvíme do dubu.
@Anonymní píše:Říct že žádné vážně věci bez manželství a bez smlouvy a tečka.
Nj, Co jsem měla dělat![]()
A jak víš, že on ví, co tě vůbec trápí?
Normálka zhusta na něj uhod, na kdy máš naplánovat svatbu a že pak hned dite! Jestli je s tímto takto svolny, že jinak s ním nemíním ztrácet čas. Nechť se nejpozději do týdne vyjádří.
Jasne, rychle, výstižné nebo bude rychlejší nějaká jiná a vypálí ti rybník anebo zůstaneš bezdetna a zpruzela, tak si vyber. Čas letí…
@Uslava a jaký je v tom rozdíl? Udělá se svatba a pak je manželství. Nebo já to nechápu.