Chtěli po vás certifikát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4998
4.8.21 07:40

Po nás to chtěli v ubytování, ale to teď už prý neplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
4.8.21 07:40

Na koupališti vždycky, 2× plavecký bazén a 2× kontrola hygieny v zahradní restauraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3862
4.8.21 07:41

Ubytování v ČR, koupaliště, plavecká hala, letiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
4.8.21 07:58

Na koncertech, na divadelní letní scéně, ve fitku, v nemocnici, tam jsem se musela prokazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
4.8.21 07:59

V Rakousku na hranicich plus opakovane na jinych mistech ( vstup do termalu, ubytovani, ale i v mekaci, pokud jsme nechteli s sebou). V Madarsku nikde. U nas do divadla, do kina, na plavecky stadion, do fitka, u ditete test podminka pro prijeti na tabor. A pak samozrejme v praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
4.8.21 08:02

1× v restauraci přišla hygiena (ale ve městě byl nějaký rockový koncert), na koupáku pravidelně, na akcích, kam chodím jako dobrovolník (teď zrovna Open house) taky… A musela jsem odevzdat v práci… Do divadla začátkem prázdnin ano, do kina ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.8.21 08:04

V bazénu to kontrolují.

A nejde ani tak o to co nařizuje vláda (většinou volí debbility a ještě hůř to komunikuje), ale o to, že pokud se chovám ne úplně bezpečně.

Tedy jsem-li ve společnosti lidí, kteří přišli kdoví odkud a někde na sebe funínem a případně je tam ještě vlhko, nebo se sdílí nádobí, tak je rozumné tušit jestli třeba nemůžu někoho nechca nakazit a zajdu někam na testování. K dispozici jsou i ty samotesty s nosu, ty nijak neobtěžují, stejně tak většinou se dá najít testovací centrum kde používají jiné testy než z nosohltanu.

Ano, je to opruz, ale další vlna pandemie je pořád ještě na podzim velmi reálnou variantou a vzhledem k tomu, že vláda která určuje nařízení je smečka nekompetentních pittomců, co teď jedou hlavně kampaň, tak to, jak moc špatný podzim bude je bohužel na nás, vládě spíše navzdory (zejména pokud fakt budou trvat na tom, že se od září netestuje zdarma, protože se domnívají že to je cesta jak napravit to, že nezvládli lidem vysvětlit proč by se měli naočkovat).

Tedy - nedýchat společný vzduch s cizími lidmi - nostit respirátory tam kde to má smysl ( doprava, uzavřené nevětrané prostory kam chodí větší množství lidí), mýt si ruce, testovat se při příznacích nachlazení a testovat se preventivně, když jdu někam kde je větší množství lidí.

Bohužel potřebujeme spoléhat na to, že dostatečné množství lidí se dopracovalo do toho, čemu se říká postkonvenční stádium morálky, tedy že volby nečinní na základě strachu, nařízení a nebo protestu proti autoritě, ale dokáží zvážit riziko a dostat se k tomu, že další tisíce mrtvý, desítky tisíc lidí s poškozeními po chorobě a další rána do ekonomiky je horší, než očkování, tety, roušky, rozestupy a mytí rukou.

no, jako jo, jsme v perdeli pane hrábě, podzim bude zase v háji, spojenými silami vlády a lidu. zima - to se uvidí, co za mutace se vyvine v rusku a africe.

Příspěvek upraven 04.08.21 v 08:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
4.8.21 08:04

Tak oni to víceméně nechcou, ale kontroly chodí a to nezáleží na zařízení. Kamarád dělá na ministerstvu a na kontroly chodit musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
4.8.21 08:07

Ne nikdy nikde, ani nejsme očkování, ale na výlety do zámku, na přírodní zajímavosti, i sme jeli třeba lanovkou, byli v restauraci a nikde nikdo nic nechtěl. Nevím jak bazény, tam nechodím, v kině prý taky nikdo nic nechce, tak leda třeba na cestování (hlavně letadlem, protože ani třeba na Slovensko autem to po nás taky nikdo nechtěl).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.8.21 08:14

Pouze v nemocnici, ale ani si nepočkali až certifikát zvětším, aby viděli zda je tam opravdu napsáno negativní. Jen mávla rukou a pustila mě :lol: ale zase asi nečekají, že jim ukážeš negativní test, takže ok.
Jinak v kině, restauraci ani v další nemocnici (pravda, jen jsem dovezla babičku na pokoj, jinak jsme byli venku)…
Ale vsadím se, že až bych to riskla, tak mě chytí. Takže raději se testovat budu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.8.21 08:22

U nás to chtějí na bazéně. Pokud test nemají je možnost koupit si na místě samotest. Jinak nevím.

Holky a jak to je s tím, že vlastně nesmějí chtít ten certifikát vidět? Že je to nelegální? Myslím třeba pořadatelé koncertů nebo právě na tom bazéně?
Mám pár známých, kteří se ohání právě tím, jak je to nelegální a nikomu nic ukazovat nebudou a na všechno s****.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
4.8.21 08:24
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, kontroloval vam někdy někdo někde ten certifikát o očkování nebo testu? Nebo je to jedna velká fraška? Já jsem očkovaná a nechávala jsem teď testovat dítě ať můžeme jezdit na výlety a nikdo nikde to nechtěl videt. Ani na hranicich, ani v jeskyni, v detskem koutku, na bazene.. tak nevím, jen me zajímá kde se teda vlastně kontroluje :think:

v Domově důchodců, když jdeš na návštěvu, na městském koupališti tě bez toho nepustí dovnitř,
při stanování na farmě na Pálavě, při stanování v autokempu Luhačovice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
4.8.21 08:25
@Julča001 píše:
Po nás to chtěli v ubytování, ale to teď už prý neplatí.

ale platí, chtějí to i v kempech, když stanuješ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76754
4.8.21 08:26
@KeckaJ píše:
U nás to chtějí na bazéně. Pokud test nemají je možnost koupit si na místě samotest. Jinak nevím.Holky a jak to je s tím, že vlastně nesmějí chtít ten certifikát vidět? Že je to nelegální? Myslím třeba pořadatelé koncertů nebo právě na tom bazéně?
Mám pár známých, kteří se ohání právě tím, jak je to nelegální a nikomu nic ukazovat nebudou a na všechno s****.

tak tě nepustí na koupaliště, prostě to natvrdo chtějí vidět - nemáš, musíš dovnitř aquaparku na antigen za 60 kč,
ale na koupalištích v okolí to nechtěli, na jednom se ptají, zda to máš a vidět nechtějí, a na druhém nic, ale je to přírodní jezero

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
4.8.21 08:29

Ne, akorát asi jednou na bazénu. Jinak ani v hotelu, v restauraci vůbec, tam jsou rádi, že mají kšefty. Paradoxně ani na koncerte. Mimochodem pár dny jsme se vrátili z Itálie a nikdo po nás nikde nic vidět nechtěl. Ani v ubytování, natož v restauraci nebo v místním aquaparku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová