Chtěli po vás certifikát?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2650
4.8.21 08:45
@stinga píše:
tak tě nepustí na koupaliště, prostě to natvrdo chtějí vidět - nemáš, musíš dovnitř aquaparku na antigen za 60 kč,
ale na koupalištích v okolí to nechtěli, na jednom se ptají, zda to máš a vidět nechtějí, a na druhém nic, ale je to přírodní jezero

Já chápu, že pak člověka nepustí… O to mi nejde.

Jde mi o to, že známí říkají, že je to nelegální, že ani nesmějí chtít nic vidět. O to mi jde.

Já naopak jsem zastánce ať se to kontroluje. Nestojím o třetí vlnu zavírání.

Navíc i tady v diskusi je to jak kde. Někde kontrolují jinde na to kašlou.
Podle známých ti co na to kašlou to dělají správně protože že zákona na to nemají ani právo. Naopak ti co to kontrolují podle nich zákon porušují.

Jak to tedy je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9319
4.8.21 08:46

Při ubytování v ČR jsme si provedli samotest na recepci, mají to napsáno i na svých stránkách :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37134
4.8.21 08:48

@KeckaJ já teda nejsem právník, ale mám pocit, že je to založeno na tom, že nikdo mě nemůže jen tak zastavit a chtít po mě jakékoliv informace o mém zdravotním stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
4.8.21 08:57

@Kriss Tina Jako jo, já to beru. Jen nevím jak to je v současné epidemické situaci. Kdy to na jednu stranu mají kontrolovat… A na druhou vlastně nesmí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
4.8.21 09:00

@KeckaJ To by mě taky zajímalo. Jako za normálních okolností tě nikdo kontrolovat nemůže, ale jak je to teď, když ministerstvo tuhle povinnost uložilo :think: Mně to teda nijak nevadí, klidně ten certifikát ukážu.
Jinak po nás chtěli jednou při vstupu na prohlídku hradu, ale nijak to nehrotili, když někdo neměl. Jenom jsme museli mít vevnitř respirátory. A při ubytování v hotelu se jenom ptali, jestli to máme, kdyby přišla kontrola. Na bazéně taky chtěli vidět certifikát, případně byla možnost udělat si test na místě za 50Kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12622
4.8.21 09:07
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, kontroloval vam někdy někdo někde ten certifikát o očkování nebo testu? Nebo je to jedna velká fraška? Já jsem očkovaná a nechávala jsem teď testovat dítě ať můžeme jezdit na výlety a nikdo nikde to nechtěl videt. Ani na hranicich, ani v jeskyni, v detskem koutku, na bazene.. tak nevím, jen me zajímá kde se teda vlastně kontroluje :think:

Ano na letisti vsude v evrope i v hotelech po cele evrope. V letadle kazdych 10 min kontroluji nasazene respiratory alespon u Lufthanzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
4.8.21 09:34
@stinga píše:
ale platí, chtějí to i v kempech, když stanuješ

Jo? Tak to pardon, někde jsem četla, že zvažují, že to už nebudou kontrolovat a přišlo mi to unáhlené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
4.8.21 09:36

V nemocnici, v hotelu, na dětskym táboře, v aquaparku… vždycky je to 50:50 jeden den po nás nikdo nic nechce a druhý den se vymění lidi a kontroluji, jednou jen kouknou, další podrobně kontroluji i datum…je to všechno o náhodě, takže jestli vše poctivě máš, je lepší to mít u sebe - aspoň v telefonu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76843
4.8.21 09:40
@KeckaJ píše:
@Kriss Tina Jako jo, já to beru. Jen nevím jak to je v současné epidemické situaci. Kdy to na jednu stranu mají kontrolovat… A na druhou vlastně nesmí?

no je to nedořešené, a stát spoléhá na to, že lidi, když někam chtějí jít, tak nechtějí problémy a ukážou to komukoli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
4.8.21 10:42

Ano - 3× na koupališti - V Jihlavě a v Brně
1× v muzeu stříbra v Kutné Hoře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
715
4.8.21 10:46

Jak stare deti musi mit test? Ja se v tom uz ztracim :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
4.8.21 10:49

Musí mít 3 leté dítě test? Ségra chce s malou do auquparku. Zatím nebylo třeba malou testovat, tak zda na toto třeba bude? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.8.21 10:55

Ano. (očkovaný je manžel) Pokaždé (asi 3× v bazénu), teď o víkendu na pobytu a když šel se mnou na 3D utz, tak také. Já si kvůli bazénům a pobytu musela zařídit antigenní test (na pobytu dokonce chtěli, ať se otestuji přímo v areálu a chtěli vidět výsledek). To samé vyžadovali po 6 letém synovi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3085
4.8.21 10:56
@kaja00 píše:
Musí mít 3 leté dítě test? Ségra chce s malou do auquparku. Zatím nebylo třeba malou testovat, tak zda na toto třeba bude? :think:

Do 6 let dítě nepotřebuje nic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11176
4.8.21 11:20
@Kvestorka píše:
@KeckaJ To by mě taky zajímalo. Jako za normálních okolností tě nikdo kontrolovat nemůže, ale jak je to teď, když ministerstvo tuhle povinnost uložilo :think: Mně to teda nijak nevadí, klidně ten certifikát ukážu.
Jinak po nás chtěli jednou při vstupu na prohlídku hradu, ale nijak to nehrotili, když někdo neměl. Jenom jsme museli mít vevnitř respirátory. A při ubytování v hotelu se jenom ptali, jestli to máme, kdyby přišla kontrola. Na bazéně taky chtěli vidět certifikát, případně byla možnost udělat si test na místě za 50Kč

Tak všechno je tady:
https://www.vlada.cz/…lati-180234/#…

V restauraci kontrolovat nemusí, tam kontroluje např. hygiena. V provozovnách typu bazén, aquapark, organizovaná prohlídka ZOO s průvodcem, zámek, hrad, muzeum, koncert, kino, divadlo, hotely, kempy, penziony… tam mají provozovatelé nařízeno to opravdu kontrolovat, ale často to nedělají. Dále to musí kontrolovat organizátoři táborů, dětských akcí typu příměstský tábor, kroužek atd. ale tam to teď rozšířili do 20 osob bez testu, takže nám teď třeba psali, že na příští týden na příměšťák děti mít test nemusí, pokud ale v jeho rámci půjdou někam např. do restaurace, na zámek atd. pak by ho mít měli.

Já osobně to neschvaluji, ale to je už jiná otázka:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová