Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AniNevim snad slovensky, v pripade slovenskych obcanu..nebo snad ne? ![]()
@KlaraBoch nooo, jenze dane odvadela tady
vazne nevim… podle me o deti - SR, o ni - CR, ale nemam tucha, jak to doopravdy je.
Zakladatelko, jeste me napadla jedna instituce, v Plzni radi opravdu ochotne a spoustu veci i vytelefonuji. Centrum pro podporu integrace cizincu. Najdu ti odkaz a kontakt na Phu. Nevahej se tam obratit, oni maji i pravniky, sami volaji na ambasadu, pokud jim vysvetlis, ze tam domluva neni. Oni by ti „vykomunikovali“ kam se mas vydat pro pomoc.
@1jana1 http://www. integracnicentra. cz/
www.icpraha.com Žitná 1574/51, 110 00, Praha 1
tel.: +420 252 543 846
Tak to je opravdu prvni instituce, kam bych se obratila na tvem miste.
@AniNevim no me zaujal ten slunickovy prispevek pred tebou
pokud vice lidi premysli jako jeho pisatelka, tak je to dost k placi- zase je to „state, starej se, vzdyt cikanum taky davas“
Neorientuji se presne v tve situaci, ale kdy jsi tu naposled pracovala? Nemeli by se na tebe v ramci EU vztahovat stejna prava jako vsech ostatnich obcanu CR? ![]()
@KlaraBoch píše:
@AniNevim no me zaujal ten slunickovy prispevek pred teboupokud vice lidi premysli jako jeho pisatelka, tak je to dost k placi- zase je to „state, starej se, vzdyt cikanum taky davas“
njn, take se mi libil… je to o globalnim pristupu spolecnosti… a az se odchovaji deti za statni penize, zacneme rvat, kde jsou nase duchody…
@1jana1 píše:
Holky prosim o pomoc a zaroven o radu. Ostala jsem sama s detma holka 9 kluk 4 a k tomu jsem v 6 mesici. Nemam kam s nima jit skousela jsem oslovit azylove domy ale jelikoz jsem slovenka a tady nemam trvaly pobyt nemam narok. Volala jsem uz i na slovenskou ambasadu tam mi taky neumi nejak pomoc. V penezence mi zustalo p 70kc a ja uz vazne nevim jak dal. Byla jsem zazadat i o davku hmottne nouzi a taky jsem neuspela. Bohuzel uz nemam ani na Slovensku nikoho kdo by mi vedel pomoct v me situaci.
Uz jsem zoufala nevim jak dal.
Trvaly pobyt nebo trvale bydliste?? Podle pravidel EU nemusis mit zadny trvaly pobyt, to se vztahuje pouze na obcany mimo EU, pokud jsi tu pracovala a zila, tak bys mela mit narok na vse jako ostatni
@rachel55 take si myslim, ze slo o trvale bydliste, aspon z mistnich diskuzi jsem chapala, ze to je nutne pro ten prispevek na bydleni.
Nemáš třeba něco zlatého? Řetízek prstýnek a tak. Jestli jo, zajdi s tím někam do zlatnictví a prodej to. Budeš mít aspoň na základní jídlo a přežiješ do doby, než se vyřeší ty úřady, jak ti tady radí holky.
Ono to zas tak jednoduche nebude, ja tu mam trvaly pobyt, stale mam pracovnu zmluvu a na vyplatu rodicaku su take problemy ze som az neverila, ze preveruju ci sem chodia deti k lekarke, ci sa tu skutocne zdrziavam.. no myslim si ze az prehnana kontrola ked im donesiem papier od zamestnavatela, mam povoleny TP a najomnu zmluvu.. neviem ci len smola na uradnicky alebo co, ale na up je to teda fakt masaker.. o nejake davky navyse som neziadala, tak neviem ako sa to posudzuje tam
![]()
http://cizinci.wordpress.com/…vi-cizincum/
nejake rady,
holky a davku na bydleni dostanete pouze, pokud mate trvaly pobyt? Nemuze ji obcan EU dostat uz, kdyz ma ten prechodny, protoze v tom odkazu pisou, ze o trvaly muze zazadat az po 5 letech prechodneho pobytu, ale pokud by to znamenalo, ze celou dobu nema narok na davku na bydleni, ktera je tim podminena, tak je to v podstate na stiznost a zalobu u EU, protoze to porusuje jeji pravidla
@pata308 mozna opravdu smula na urednice, mam TP a nic podobneho jsem podstupovat nemusela… ale nejsem zeme EU.
@rachel55 myslim, ze ohledne tohoto i ostatnich naroku ji nejlepe poradi v tom centru, na ktery jsem davala odkaz… ja vubec nemam prehled ![]()
Vzdyť jo, jen ať se stát postárá. Klidně se s cikánama budu srovnávat, na dávkách berou tisíce, tak ať stát dává i bílým. Anebo ať nedává nikomu a je to. Pokuď se budou mít cikáni líp jak bílý pracující, tak do té doby já budu chtít mít to sámé, sorry ![]()