Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15.10.17 19:23

Kdo si dá koho k večeři? Předpokládám, že tchyně zakladtelku. Bohužel.
Ne nadarmo se říká, kdo uteče vyhraje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.10.17 19:23

@Ellusa
Jo jo, partner to po*ral dávno. Ale furt může zakročit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.10.17 20:01

@Ellusa, @Paralenka červená
Tohle musí vyřešit její přitel. Ona, i když se po právu ozve, tak to spíše spustí konflikt.
Dopis může dopadnout všelijak. Za mě je nejlepší držet se případně pravidla, kde jsem nevítaný, tam se necpu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 20:27
@opulus píše:
@Ellusa, @Paralenka červená
Tohle musí vyřešit její přitel. Ona, i když se po právu ozve, tak to spíše spustí konflikt.
Dopis může dopadnout všelijak. Za mě je nejlepší držet se případně pravidla, kde jsem nevítaný, tam se necpu.

No dobre na tom bychom se shodli vsichni a to vcetne zakladatelky ze by to mel byt chlap. Za sedm let co jsou spolu to neudelal. Ted po posledni dovolene i pripustil ze tam problem je. Presto to resit nechce. Mas tedy nejaky napad jak k tomu chlapa „dokopat“?

Drzet se dal kde nejsem vitany se asi da ale taky ne naporad. Stejne budou situace kdy navsteva bude ze spolecenskeho hlediska nutna- narozeniny, vanoce atd… a tam k temto situacim bude dochazet dal… to mi uplne jako reseni nepripada. A mela bych strach az dcera prijde za chvili do puberty nakonec tchyni neposlala do onech mist sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 20:32
@Paralenka červená píše:
Předpokádám, že babi je takový charakter, že jí dopis omlátí ohlavu, jak si to představuje, to jí to neumí říct do očí? A náležitě ji u širokého příbuzenstva pomluví.
Nedejbože tam bude pravopisná chyba…
Směle do toho.

Tak i to je mozna varianta. Ale jelikoz zakladatelka neni dle vlastnich slov argumentacne zdatna muze se drzet frazi z dopisu ktere bude mit v hlave kdyz onen dopis bude smolit. A proste jak kolovratek opakovat dokola. Osobne si myslim ze babi zas takova hrdinka nebude. Ze se spis vozi po tom diteti. Nebo alespon zakladatelka nepsala nic o tom ze by tchyne startovala i proti ni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
15.10.17 21:30
@terezahlavackova píše:
No dobre na tom bychom se shodli vsichni a to vcetne zakladatelky ze by to mel byt chlap. Za sedm let co jsou spolu to neudelal. Ted po posledni dovolene i pripustil ze tam problem je. Presto to resit nechce. Mas tedy nejaky napad jak k tomu chlapa „dokopat“?Drzet se dal kde nejsem vitany se asi da ale taky ne naporad. Stejne budou situace kdy navsteva bude ze spolecenskeho hlediska nutna- narozeniny, vanoce atd… a tam k temto situacim bude dochazet dal… to mi uplne jako reseni nepripada. A mela bych strach az dcera prijde za chvili do puberty nakonec tchyni neposlala do onech mist sama…

Já jej neznám. Neexistuje univerzální návod, jak někoho k něčemu přimět, aby se rozhoupal. :nevim: Jedině snad zkusit apelovat na to, že kdyz to bude řešit on, tak to napáchá nejmenší škody. Už teď to hodně ovlivňuje její vzah s přitelem.

Když to bude chtít/muset řešit s jeho matkou zakladatelka, tak urcitě nejdříve stranou od dětí. Ten konflikt může zajít tak daleko, že už nedojde na společné oslavy a Vánoce. I to se může stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
15.10.17 21:37

Nenechala bych tu ženskou, aby se takhle chovala k mé dceři. Jsem rapl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 21:44

@opulus
Tak univerzalni navod neexistuje ale me nenapada zadny ktery by rozhoupal chlapa ktery 7 let dela ze neco nevidi. Nebo to fakt nevidi a to je mozna jeste horsi.

Jinak ano. Takovy konflikt postaveny muze vygradovat velice jednoduse. Obzvlaste kdyz clovek v rozcileni zacne hazet do. placu co mu slina na jazyk prinese…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
15.10.17 21:46
@GabinkaCh píše:
Nenechala bych tu ženskou, aby se takhle chovala k mé dceři. Jsem rapl :mrgreen:

Tak kdyby se ozvala hned na zacatku tak ti cele mohlo vypadat uplne jinak to je jasne. Ted po tolika letech se tchyne bude usmernovat obtizneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.10.17 01:13

Ono to nemusí být jen z důvodu toho že dcera je nevlastní vnučka, jen prostě tchyně je člověk kdy ne každý ji je po chutí..Já si zažila jako dítě skoro něco podobného. Mě nesnášela a nesnaší vlastní babka. Má 8 vlastní vnoučat ( 4 věkove stejně poté větší věkový rozestup a my 4 další vnoučata ) s tím že prvně byly 4 ty brala na výlety, kupovala dárky a šíleně se jim věnovala..Pak oni vyrostli měli své zájmy a my jsme dorostli do věku kdy už jsme zvladli být přes noc pryč bylo nám cca 6 let. Mojim sourozencům a bratrancovi se věnovala kupovala sladkosti, dárky brala na výlety, volala domů at je rodiče posadí na autobus a pošlou za ni do města že půjdou na nakupy ( hračky, oblečení ) mě ale nechtěla, nezajímala se o mě nekupovala mi dárky příp. jim nakoupila x tašek mě jední kalhotky. Nechapala jsem proč to tak je proč je taková…nikdo to neřešil krom toho přehlížení žadné urážky nebyli. Naštěstí vztahy se sourozenci mám fajn i s bratranci a sestřenicemi, ale ji nesnaším. Několikrát jsem ji do ksichtu řekla co si oni myslím, poté jsem dostala zdupané od otce jak se k ni chovam snažila jsem se mu vysvětlit to co oni neviděli jak se ke mě chovala jak mě bylo když zavolala domu a chtěla sourozence a mě ne, ale nepochopil to. X let tam nejezdím je mi špatně jen když tou obci projíždímě. Jednou za uherský rok přijede ona k nám na narozeniny, ignorují ji a nevšimam si ji přestalaa pro mě existovat. Nedokáži ji odpustit ten nezájem. Teď má pravnuky a zas jim kupuje rozmazluje. Není to o tom že bych chtěla ty dárky ( i když jako 6 letou by mě dárek potěšil víc než kalhotky ) ale chtěla jsem ten zájem aby zavolala že mám taky přijet že mě chce vidět. Zakladatelko myslím si že i když ji řekneš že se ty to chování nelibí nic s tím neuděláš..dcera si k ni pěstuje nenavist za to si ale babka může sama. A v budoucnu hold vysvětlit že to je v babce a ne v dětech kdyby byla mezi dětmi nějaka nenavist kvůli tomu. Jinak jedine co od ni vím prej jsem hnusna a nedokaží se chovat řekla jsem ji že k člověku, který mě jako dítě nesnašel se ani jinak chovat neumím a tím pro mě komunikace skončila

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 09:19

@terezahlavackova @Ellusa vím, že tablety a celkově internet je žrout času a staršími lidmi těžko respektován. Já si to doma koriguji, dcera se přes týden dostane na net jen chvíli, má spoustu kroužků a když udělá vše, co má do školy, je večer, takže o víkendu jí tak nějak nechávám víc volnosti. Jasně, že jí nenechám celý víkend na netu. A to stejné na té dovolené. Kdyby na něm ležela celé dny, tak neřeknu, ale že si holky hrají např. 3 hodiny venku a pak jsou na tablety si hrát, neviděla jsem na tom nic špatného. Jenže ona je na to tchýně vysazená, protože když přijedeme k nim, tak holky se většinou zavřou v pokoji a hrají si a tchýně si chce s vlastní vnučkou povídat a ona nemá zájem, musím tedy někdy říct, že je opravdu dost drzá, když na ní tchýně několikrát volá a ona na podesáté řekne „ježíííííš co je zase?“, nebo dědovi řekla, že už ho má plný zuby, ale to se neřeší, na ní se zakřičet nesmí, protože by tam nechtěla jezdit. Dcera by si toto nedovolila, ale tak na ní nikdo nevolá, tchýni nezajímá, co u dcery nového že… moje dcera jí poslechne ve smyslu „podej mi toto“, tak to poslechne, ale když jí řekne „běž ven, nechoď ven, nelítej, nemluv u jídla, sněz to, nehraj si na tabletu…“ tak s tím má mnohdy problém, ale to i její vlastní vnučka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 09:32

Někdo tady psal, ať holky nesrovnávám, ale ono to jde dost těžko, kór když dcera pak přijde a řekne mi „proč babička seřvala zase jen mě?“ „proč Terka může a já ne?“… @terezahlavackova ještě jak píšeš, že u tchýně by jí dcera měla poslouchat, když tedy vezmu můj úvodní příspěvek, kde popisuji hlavně to nucení do jídla, tak je to podle tebe správně? Ono totiž konkrétně s tou polívkou je problém vždy, dcera vždy, když se řekne, že je oběd tak „polívku nechci“, nezajímá ji, jaká polívka je, prostě u tchýně polívku nechce žádnou. Má prostě blok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 09:37
@arinecka píše:
Ne, její křičení oprávněné není, ještě když tu situaci cíleně vyvolá když dceru nutí něco jíst, nutí jí jít ven když se jí zrovna nechce atd. Ona je tchyně normálně uječená, nebo ječí speciálně jen na tvojí dceru? Přijde mi to už fakt moc, kvůli každý blbosti na ní kříčí :? Řešila si to nebo si to nechala být?

Není uječená, ječí jen na moji dceru. Neslyšela jsem jí nikdy na nikoho jiného křičet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 09:54

@Ellusa ten dopis jsem tady původně navrhovala já, ale zavrhli mi to tady… asi bych ho měla jen napsat, ale nedat jí ho, jen prostě si napsat, co jí chci říct, mít argumenty… kdybych ho tchýni dala, vím jistě, že by ho četla před celou rodinou a všichni se mohli popukat smíchy (samože kdybych tam já nebyla). Když se rozcházela s přítelem jeho manželka, napsala tchýni dopis, kde píše, že za rozchod může ona, jelikož se jim neustále montovala do života… (bydleli u nich), dost často o tom v rodině mluvila, mě ho četla také. Teď už jsou tedy spolu zadobře, občas k nim i jde na návštěvu, ale pár let to tak nebylo, ale to je fuk, jen jsem chtěla napsat, že dopis jí raději předávat nebudu, nestojím o to, aby z toho všichni měli srandu a efekt stejně žádný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 10:11
@terezahlavackova píše:
No dobre na tom bychom se shodli vsichni a to vcetne zakladatelky ze by to mel byt chlap. Za sedm let co jsou spolu to neudelal. Ted po posledni dovolene i pripustil ze tam problem je. Presto to resit nechce. Mas tedy nejaky napad jak k tomu chlapa „dokopat“?Drzet se dal kde nejsem vitany se asi da ale taky ne naporad. Stejne budou situace kdy navsteva bude ze spolecenskeho hlediska nutna- narozeniny, vanoce atd… a tam k temto situacim bude dochazet dal… to mi uplne jako reseni nepripada. A mela bych strach az dcera prijde za chvili do puberty nakonec tchyni neposlala do onech mist sama…

No právě, vánoce, narozeniny… vždy tam jezdíme 25.12. a je to druhý štědrý večer, je tam celá jejich rodina. Pokud by to bylo tak, že tedy já s dcerou k nim jezdit nebudu vůbec a přítel bude jezdit sám se synem a jeho dcerou, včetně vánoc, narozenin, přijde mi to, že už vlastně spolu ani nemusíme být, když budeme trávit čas takto odděleně. Je to těžké. Jezdíme na narozeniny přítelových neteří a synovce, (pravá vnoučata tchýně), takže ani tam bychom neměli jezdit, protože tam tchýně je? (to není otázka na tebe, ale na ty, co radí nejezdit tam vůbec). Nebo když naše děti slaví narozeniny, tchánovce nezvat, jen přítelovi sourozence s rodinami? To by dost dobře nešlo. Jasně, že by nepřijeli a už ani nezvali k nim… tím pádem konec našeho vztahu, protože přítel by si nenechal kvůli mě rozeštvat celou rodinu, jak už jsem psala, mají spolu opravdu hezké vztahy, stejné názory na všechno, oni jsou prostě všichni jak jeden člověk.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová