Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
16.10.17 11:10

Jinak jak jsi tady psala zda jezdit i jinde kde tchyně je. Já jezdím normalně na oslavy svýcg tet, strejdu, bratrancu, sestřenic ona jezdí k nám na narozeniny. Jen ji ignorují, ale rodiče jsou uvědoměli s tím že z moji strany bude ignor. Když bude mít kecy nechám si je klidně i libít když jich bude moc nebo to bude něco přes čaru ozvu se narozeniny nenarozeniny a je jedno jestli u nás doma nebo jinde

• Citovat
  • Upravit
3739
16.10.17 11:39

Zakladatelko, já se nedivím, že bys cítila tu odstrčenost když manžel bude jezdit sám. Ještě jak píšeš na truc. Nezlob se, ale podle mě jako partner v tomto problému naprosto selhal. On řekl své matce, ať si tvé dcery nevšímá? A to má být řešení? Ignorovat dítě, které prostě patří do rodiny? Měl jí říct ať se k ní chová slušně a objektivně, jinak se nebudete prostě vídat. Všichni. Vy jste rodina a vy máte táhnout za jeden provaz. A jestli to teda chápe, jak říkáš, tak by neměl mít problém to akceptovat a své matce toto říct a také si za tím stát. Když tam teda byl ze synem, matka se neptala, kde jsi ty a holčička? Neposlala pamlsek po bráškovi?
Rodinné návštěvy jsou rodinné z toho důvodu, že je tráví rodina spolu. Moje rada zní, ty a muž musíte stát při sobě a tchyně to musí jasně vidět. Potom bude všechno v pořádku. Jinak prostě jako rodina nefungujete a tvůj muž není tak úžasný, jak si ty idealizuješ, když tyto tvoje pocity vůbec dopouští. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
16.10.17 11:50
@Anonymní píše:
No právě, vánoce, narozeniny… vždy tam jezdíme 25.12. a je to druhý štědrý večer, je tam celá jejich rodina. Pokud by to bylo tak, že tedy já s dcerou k nim jezdit nebudu vůbec a přítel bude jezdit sám se synem a jeho dcerou, včetně vánoc, narozenin, přijde mi to, že už vlastně spolu ani nemusíme být, když budeme trávit čas takto odděleně. Je to těžké. Jezdíme na narozeniny přítelových neteří a synovce, (pravá vnoučata tchýně), takže ani tam bychom neměli jezdit, protože tam tchýně je? (to není otázka na tebe, ale na ty, co radí nejezdit tam vůbec). Nebo když naše děti slaví narozeniny, tchánovce nezvat, jen přítelovi sourozence s rodinami? To by dost dobře nešlo. Jasně, že by nepřijeli a už ani nezvali k nim… tím pádem konec našeho vztahu, protože přítel by si nenechal kvůli mě rozeštvat celou rodinu, jak už jsem psala, mají spolu opravdu hezké vztahy, stejné názory na všechno, oni jsou prostě všichni jak jeden člověk.

Ve vztahu budete mít spíš problém s tím, že dal přednost tvé matce před tebou, než s trávením „společného“ času. Sama vidíš, kam to spěje. Jak budeš reagovat na argument „Když se ti tu nelíbí, tak sem jezdit nemusíš. Nikdo tě nenutí.“? To je totiž skoro to první, co se nabízí.

Pokud přítel nechce mít narušení vztahy v rodině (v jeho nebo s tebou), tak by to měl začít řešit on.
Nakonec, klidně to může skončit i tak, že vás jeho matka rozdělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.10.17 11:53
@opulus píše:
Ve vztahu budete mít spíš problém s tím, že dal přednost tvé matce před tebou, než s trávením „společného“ času. Sama vidíš, kam to spěje. Jak budeš reagovat na argument „Když se ti tu nelíbí, tak sem jezdit nemusíš. Nikdo tě nenutí.“? To je totiž skoro to první, co se nabízí.Pokud přítel nechce mít narušení vztahy v rodině (v jeho nebo s tebou), tak by to měl začít řešit on.

To se již děje. Když tráví neděli každý sám. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
16.10.17 12:13
@kontramatka píše:
To se již děje. Když tráví neděli každý sám. :?

Já bych se s manželem domluvila ať jezdí ke tchýní jednou za 14 dní. Nevidím na tom nic špatného. A jednou ať tedy vezme malého, jednou ať jede sám. Přece se tam zakladatelka nebude cpát násilím. Co dosáhne prosazením, že tam bude jezdit taky?
Ale pokud zakladatelka, tam přece jen chce jezdit, nastavila bych pravidla a tchyni při prvním rukování na dceru usadila. Uvidí reakci, ale to asi moc hezká nebude.
Jinak, jak jsem tu četla to co řekl své matce, ať si malé nevšímá, také nechápu. Mě přijde, že k ní tedy extra vztah nemá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.10.17 12:31
@jannina1 píše:
Já bych se s manželem domluvila ať jezdí ke tchýní jednou za 14 dní. Nevidím na tom nic špatného. A jednou ať tedy vezme malého, jednou ať jede sám. Přece se tam zakladatelka nebude cpát násilím. Co dosáhne prosazením, že tam bude jezdit taky?
Ale pokud zakladatelka, tam přece jen chce jezdit, nastavila bych pravidla a tchyni při prvním rukování na dceru usadila. Uvidí reakci, ale to asi moc hezká nebude.
Jinak, jak jsem tu četla to co řekl své matce, ať si malé nevšímá, také nechápu. Mě přijde, že k ní tedy extra vztah nemá..

Když si ale uvědomíš ty vánoční svátky, narozeniny a další různé oslavy, tak to prostě normální není takto se nechat separovat kvůli tomu, že se jedna zapšklá bába neumí chovat. Pro mě to jsou významné dny, na které se s dětmi těšíme, které si užíváme a které tvoří naše společné vzpomínky. Na celý život. Rozdělit se není řešení. Řešení je stát při sobě a být spolu. POkud není natolik zralý, aby si dokázal svoji rodinu, kterou si vybral prosadit, tak si neměl žádnou rodinu zakládat. Prostě selhává a ukazuje se jako slaboch a nedospělý přizdis. ráč. A jeho žena je v tom zcela sama. To není fér. Ona žije v nějaké pohádce o ideálním muži, který dopustí aby je jeho matka rozdělila? Místo aby stál při své rodině? Potom pardon, ale nejsi můj partner. Jsi mé zklamání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
16.10.17 12:34
@terezahlavackova píše:
@smajlik345
No a zase jsme u toho ze ten chlap nic neudela. i kdyz teda v pripade vlastnich deti mi to prijde uplne mimo. Jako kdyby tchyne rekla ze chce jen tri a to ctvrte si mam narvat do spic tak bych teda nepustila ani jedno. Tchyne netchyne…i kdxz teda nase decka by snad ani nejeli…

ono tam toho muselo být asi víc a nebo a to minimalně je to člověk, kdy musí být po jejím jinak je zle. I když ostatní sourozenci a sestřenice s bratranci tam jezdili a těšili se tam tím tedy ji nejspíš měli radi. Uběhlo pár let ( je nám 25 a víc ) a s jedním bratrancem se nemusí a společně se ignorují ( žijí v jedné obci ) druhý ji taky moc nemusí a ona nemusí jeho, ale i přesto ji chodí pomáhat okolo baraku takže ho nějak přetrpí. Dvě sestřenice, které byli vždy zlaté a nic se jim nesmělo říct byla to pro ně fakt ta babička s velkým B tak ty se s ní pohadali tak že spolu nemluvili půl roku. Ted už komunikují, ale odtud potud taky nemají problém ji usadit a jedna moje sestra tam sice jezdí na narozeniny a vánoce, ale že by tam jezdila nějak nadšeně se taky nejde říct.
Jinak zakladatelkko připrav se i na to že tě může vyhodit z domů nebo tvoji dceru to se stalo mě od te doby mě tam nikdo nedostane.
Ale je fajn že aspoň druhá babička funguje. U mě taky naštěstí fungovala druhá babička a to byla ta nejlepší babička pod sluncem takže i když tahle se chova tak jak se chová i přesto mám díky druhé babičce hezké vzpomínky na život s prarodiči

• Citovat
  • Upravit
3739
16.10.17 12:34

Áha, teď jsem se vrátila k původnímu příspěvku a zakladatelka s partnerem nejsou sezdáni. To mlže být jeden z důvodů proč se „tchyně takto“ může chovat. Zakladatelka nepatří do rodiny a její děcko teprve ne. A její „partner“ to nechává být.
Zakladatelko syn má příjmení po tobě? Ty a tvé děti se jmenujete stejně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 12:49
@opulus píše:

Tak nakonec podle toho co pise uz tchyne rozestvala jedno manzelstvi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 12:57

@smajlik345
Jo ono s tema kdo si mysli ze jen oni maji pravdu a kdyz ne tak vydiraji, manipuluji potazmo citove pusobi je to tezke a ve vysledku casto zustavaji sami…

@kontramatka
Tak tech duvodu muze byt moc, do hlavy tchyni nikdo nevidi. Myslim ze na duvidu moc nezalezi. Kvuli budoucnosti by to meli vyresit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 13:51
@kontramatka píše: Áha, teď jsem se vrátila k původnímu příspěvku a zakladatelka s partnerem nejsou sezdáni. To mlže být jeden z důvodů proč se „tchyně takto“ může chovat. Zakladatelka nepatří do rodiny a její děcko teprve ne. A její „partner“ to nechává být.
Zakladatelko syn má příjmení po tobě? Ty a tvé děti se jmenujete stejně?

Nejsme svoji, proto píšu „přítel“ a ne „manžel“ :) Dcera má příjmení stejné jako já - ale po jejím bio otci, protože jsme se stihli i vzít, když jsem jí čekala. Syn má příjmení po otci, čili stejné jako tchýně. Je na ní i podobný (náš syn na tchýni). Pokaždé, když od nich odjíždíme, tak mám pocit, že vychovávám jejich dítě. Cokoli, co řeknu, že se malý naučil, tak na vše je odpověď „je to přece Hrubas“ (od příjmení Hrubý). Prostě šikovný po nich, podobný na ně, ale tak to snesu. Ale to je asi jedno, jaké má syn příjmení, tchýně se k dceři chovala takto i před tím, než byl syn, takže to nebude mít žádnou souvislost. Že nejsme svoji, možná… doteď má tchýně v ložnici obraz ze svatby s jeho exmanželkou :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 13:53
@terezahlavackova píše:
Tak nakonec podle toho co pise uz tchyne rozestvala jedno manzelstvi…

přesně :(

• Citovat
  • Upravit
3739
16.10.17 13:58
@Anonymní píše:
Nejsme svoji, proto píšu „přítel“ a ne „manžel“ :) Dcera má příjmení stejné jako já - ale po jejím bio otci, protože jsme se stihli i vzít, když jsem jí čekala. Syn má příjmení po otci, čili stejné jako tchýně. Je na ní i podobný (náš syn na tchýni). Pokaždé, když od nich odjíždíme, tak mám pocit, že vychovávám jejich dítě. Cokoli, co řeknu, že se malý naučil, tak na vše je odpověď „je to přece Hrubas“ (od příjmení Hrubý). Prostě šikovný po nich, podobný na ně, ale tak to snesu. Ale to je asi jedno, jaké má syn příjmení, tchýně se k dceři chovala takto i před tím, než byl syn, takže to nebude mít žádnou souvislost. Že nejsme svoji, možná… doteď má tchýně v ložnici obraz ze svatby s jeho exmanželkou :lol:

Zakladatelko zacházíš do detailů (příjmení) ať nemáš potom problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 14:09
@smajlik345 píše:
ono tam toho muselo být asi víc a nebo a to minimalně je to člověk, kdy musí být po jejím jinak je zle. I když ostatní sourozenci a sestřenice s bratranci tam jezdili a těšili se tam tím tedy ji nejspíš měli radi. Uběhlo pár let ( je nám 25 a víc ) a s jedním bratrancem se nemusí a společně se ignorují ( žijí v jedné obci ) druhý ji taky moc nemusí a ona nemusí jeho, ale i přesto ji chodí pomáhat okolo baraku takže ho nějak přetrpí. Dvě sestřenice, které byli vždy zlaté a nic se jim nesmělo říct byla to pro ně fakt ta babička s velkým B tak ty se s ní pohadali tak že spolu nemluvili půl roku. Ted už komunikují, ale odtud potud taky nemají problém ji usadit a jedna moje sestra tam sice jezdí na narozeniny a vánoce, ale že by tam jezdila nějak nadšeně se taky nejde říct.
Jinak zakladatelkko připrav se i na to že tě může vyhodit z domů nebo tvoji dceru to se stalo mě od te doby mě tam nikdo nedostane.
Ale je fajn že aspoň druhá babička funguje. U mě taky naštěstí fungovala druhá babička a to byla ta nejlepší babička pod sluncem takže i když tahle se chova tak jak se chová i přesto mám díky druhé babičce hezké vzpomínky na život s prarodiči

vyloženě že by řekla „vypadni z mého domu“, to by neudělala, tím by před jejím synem (mým přítelem) akorát ukázala, jaká je. To neudělá, nikdy neudělá nic, aby si o ní syn myslel něco špatného. A to, že je mnohdy nepřiměřená a nespravedlivá k dceři, přítel bohužel nevidí. Vztah přítele k mojí dceři není úplně ideální, jak tu někdo zmiňoval. Je to teď o dost lepší, co se narodil syn, tak ještě lepší (překvapivě), ale i přesto vím, že ho má dcera ráda a jednou jsme narazili na to, kdyby jsme se s přítelem rozešli, tak dcera začala brečet, nechce, abychom se rozešli, říká mu dost často „tati, mám Tě ráda“…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 14:10
@kontramatka píše:
Zakladatelko zacházíš do detailů (příjmení) ať nemáš potom problémy.

je změněné

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová