Co byste dělali na mém místě - tchýně nesnáší mé dítě.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.10.17 14:11
@kontramatka píše:
Zakladatelko zacházíš do detailů (příjmení) ať nemáš potom problémy.

ale stejně, kdyby to tu někdo četl, kdo mě zná, tak mě pozná, toho soukromí tady bylo odkryto až dost.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 14:21
@Ellusa píše:
S tou, co je rozvedla? 8o :roll: :mrgreen: Je to drsné, ale podle toho, jak to píšeš, ty jsi posloužila tchyni jako inkubátor vnoučete, tím tvá role v jejích očích skončila a co s tebou dál :nevim:. Fakt by si měl udělat pořádek chlap, ale pokud on nechce, naopak ti dělá věci natruc, tak to moc dobře nedopadne.

Jo jo, s tou :mrgreen: Přesně tak, schránka pro její vnouče, tak jsem se cítila. Když jsem byla těhotná, ani jednou se mě nezeptala, jak mi je, prostě nic ohledně těhotenství se mnou neřešila. Když se malý narodil, tak ani sms do porodnice něco jako „gratuluji“, nic. Nepřijela. Jenom přítel dovezl jejich foťák, že má nafotit vnoučka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 14:24

Jinak si myslím, že kdybych příteli řekla, že jestli se za nás nepostaví, bude to konec našeho vztahu, tak že by se „postavil“, ale jakým způsobem, toť otázka. Spíš jen, aby mě zavřel pusu a tchýně by stejně věděla, že jsem ho do toho „jejich konfliktu“ donutila já a brala by to tak, že jim chci zkazit vztah.

• Citovat
  • Upravit
3739
16.10.17 14:35
@Anonymní píše:
vyloženě že by řekla „vypadni z mého domu“, to by neudělala, tím by před jejím synem (mým přítelem) akorát ukázala, jaká je. To neudělá, nikdy neudělá nic, aby si o ní syn myslel něco špatného. A to, že je mnohdy nepřiměřená a nespravedlivá k dceři, přítel bohužel nevidí. Vztah přítele k mojí dceři není úplně ideální, jak tu někdo zmiňoval. Je to teď o dost lepší, co se narodil syn, tak ještě lepší (překvapivě), ale i přesto vím, že ho má dcera ráda a jednou jsme narazili na to, kdyby jsme se s přítelem rozešli, tak dcera začala brečet, nechce, abychom se rozešli, říká mu dost často „tati, mám Tě ráda“

To mě trhá srdce. Že máte vůbec taková témata proboha. Zakladatelko jsi uťápnutá. Přítel klidně dopustí, že se rozdělíte, než by si usměrnil matku. Přitom to není žádný zločin upozornit, že dělá nepravosti na bezbranném dítěti. Je i tě líto, ale chlap je pro tebe na prvním místě. Cítím to tak z toho co píšeš. A dcera pláče o tatínka, který ji vlastně moc nemusel? Protože cítí nejistotu…možná i vinu…vážně smutné toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
16.10.17 14:37
@Anonymní píše:
Jinak si myslím, že kdybych příteli řekla, že jestli se za nás nepostaví, bude to konec našeho vztahu, tak že by se „postavil“, ale jakým způsobem, toť otázka. Spíš jen, aby mě zavřel pusu a tchýně by stejně věděla, že jsem ho do toho „jejich konfliktu“ donutila já a brala by to tak, že jim chci zkazit vztah.

To ti může být úplně jedno co si ona myslí. Pro tebe mají být důležití ti, kteří jsou tvá rodina. děti a partner. Jsi poznamenaná tím, co si ona o tobě nebo o vás myslí??!!Tolik ti na tom záleží? Jsem z tebe docela zmatená. Přítel by se za tebe postavil? Tomu nevěřím. Raději tam jede sám!!! Vůbec si nepřipouštíš fakta!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 16:01
@Anonymní píše:
Nejsme svoji, proto píšu „přítel“ a ne „manžel“ :) Dcera má příjmení stejné jako já - ale po jejím bio otci, protože jsme se stihli i vzít, když jsem jí čekala. Syn má příjmení po otci, čili stejné jako tchýně. Je na ní i podobný (náš syn na tchýni). Pokaždé, když od nich odjíždíme, tak mám pocit, že vychovávám jejich dítě. Cokoli, co řeknu, že se malý naučil, tak na vše je odpověď „je to přece Hrubas“ (od příjmení Hrubý). Prostě šikovný po nich, podobný na ně, ale tak to snesu. Ale to je asi jedno, jaké má syn příjmení, tchýně se k dceři chovala takto i před tím, než byl syn, takže to nebude mít žádnou souvislost. Že nejsme svoji, možná… doteď má tchýně v ložnici obraz ze svatby s jeho exmanželkou :lol:

A tak to je taky normalni. Kdyz dojedou babicky a rozplyvaji se co vsechno junior umi tsk se deti ozvou trojhlasem- vzdyt je prece nas :lol:

Obraz s ex uz tolik ne. Moje tchyne ma vsude obrazky vnoucat. Nasi svatebni fotografii nikoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 16:03
@Anonymní píše:
je změněné

Nikdo soudny sem neda prave jmeno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 16:07
@kontramatka píše:
To mě trhá srdce. Že máte vůbec taková témata proboha. Zakladatelko jsi uťápnutá. Přítel klidně dopustí, že se rozdělíte, než by si usměrnil matku. Přitom to není žádný zločin upozornit, že dělá nepravosti na bezbranném dítěti. Je i tě líto, ale chlap je pro tebe na prvním místě. Cítím to tak z toho co píšeš. A dcera pláče o tatínka, který ji vlastně moc nemusel? Protože cítí nejistotu…možná i vinu…vážně smutné toto.

A to u vas nemate? Me se deti nejednou rozbrecely ze nechteji abych umrela. A to se prosim nechystam… :D proste je to napada. I se uz hadali kdo pujde s kym kdyz se rozejdem. A to se taky nechystame ani si tak treba v hadkach nevyhrozujem. Takze asi ze skolky nebo ze skoly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 16:12
@Anonymní píše:
Jinak si myslím, že kdybych příteli řekla, že jestli se za nás nepostaví, bude to konec našeho vztahu, tak že by se „postavil“, ale jakým způsobem, toť otázka. Spíš jen, aby mě zavřel pusu a tchýně by stejně věděla, že jsem ho do toho „jejich konfliktu“ donutila já a brala by to tak, že jim chci zkazit vztah.

Uplne chapu jak to myslis. Muz je sice zlaty ale co nechce neresi. Kdyz do nej budu dostatecne dlouho hucet tak to udela aby mel klid ale bude to takove „vlazne“. Kdezto jedna li se o neco z jeho zajmu tak je to hned a perfektne…

Takze pokud by pritel v pripadr konfliktu zamumlal- neco na tom.je mami. Tak on ma pocit ze se zastal, ukol splnen a realne to nema zadnou vahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.17 17:05
@kontramatka píše:
To ti může být úplně jedno co si ona myslí. Pro tebe mají být důležití ti, kteří jsou tvá rodina. děti a partner. Jsi poznamenaná tím, co si ona o tobě nebo o vás myslí??!!Tolik ti na tom záleží? Jsem z tebe docela zmatená. Přítel by se za tebe postavil? Tomu nevěřím. Raději tam jede sám!!! Vůbec si nepřipouštíš fakta!!!

Myslela jsem to tak, že když jí něco řekne její syn ve stylu „mami prosímtě nevšímej si jí, ať je klid“ (což ostatně už řekl něco takového na dovolené), že stejně tchýně bude vědět, že je to z mojí hlavy a taky tak s tím naloží - nijak. To by muselo přítele doslova na.srat, aby jí to řekl od srdce a to se asi nestane.

@kontramatka píše:
To mě trhá srdce. Že máte vůbec taková témata proboha. Zakladatelko jsi uťápnutá. Přítel klidně dopustí, že se rozdělíte, než by si usměrnil matku. Přitom to není žádný zločin upozornit, že dělá nepravosti na bezbranném dítěti. Je i tě líto, ale chlap je pro tebe na prvním místě. Cítím to tak z toho co píšeš. A dcera pláče o tatínka, který ji vlastně moc nemusel? Protože cítí nejistotu…možná i vinu…vážně smutné toto.

ježišmarjáá, běžně taková témata nemáme, ale prostě na to řeč občas dojde, co by, kdyby… už i vím, že by syna chtěl do péče :mrgreen: vy si doma nikdy neřeknete „kdyby jsme se spolu rozešli, tak… bla bla bla“? A to teda zatím neplánujeme. Jo a že mám přítele na prvním místě, ten by měl infarkt, kdyby to četl, protože ten naopak tvrdí, že mám jen děti, děti, dlouho nic a pak až někde on… a ono to tak i je :oops: ale to prostě ty nemůžeš posoudit, když s námi nežiješ, když si to myslíš jen z tady té konkrétní situace, že se mě/mojí dcery přítel neumí zastat před jeho matkou. On se mě zastal mnohokrát, ale proti své rodině půjde jen těžko. I když je to zřejmě jediné řešení, jak toto celé vyřešit. Já proti ní půjdu sama a budu doufat, že to tchýně nějak pochopí. Když ne, tak už to bude na příteli. Nebudu po ní řvát, ani se s ní hádat, budu jí prostě jen při každé příležitosti „napomínat“.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 17:08
@terezahlavackova píše:
Uplne chapu jak to myslis. Muz je sice zlaty ale co nechce neresi. Kdyz do nej budu dostatecne dlouho hucet tak to udela aby mel klid ale bude to takove „vlazne“. Kdezto jedna li se o neco z jeho zajmu tak je to hned a perfektne…Takze pokud by pritel v pripadr konfliktu zamumlal- neco na tom.je mami. Tak on ma pocit ze se zastal, ukol splnen a realne to nema zadnou vahu…

děkuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.10.17 17:23
@terezahlavackova píše:
A prave proto se to musi bud resit. Nebo si musis najit nejaky zpusob jak to vypustit a netrapit se tim. Nicmene tim ze se ti dotyka i tve dcery a to hlavne tak by se to melo resit aby byl do budoucna klid.Jeste se zepram nevlastni dcera ty rozdily nikdy neresila? Dam priklad. Jednomu povolim po obede bonbon. Druhemu zakazu. Sesypou se na me ti co maji svuj bonbon jisty- proc oni mohli a ten postizeny ne kdyz taky snedl vse…

reaguji od konce :D s těmi bonbóny, kdyby nedojedla ani jedna, nedostala by bonbón žádná, nebo nakonec obě, to zase tak ne. Ale stalo se několikrát, že ten kdo dojí celé, dostane zmrzlinu. Dcera snědla všechno, nevl. dcera ne. Dostaly obě. Za pár týdnů naopak. Moje dcera nedojedla, přítelova ano - tak dostala jen ona. Ještě jak jsi psala, že musí aspoň ochutnat, tak dcera polívky už nechutná, doma je jí, ale tam má prostě blok, který jí vypěstovali tím, jak jí to nutili. Takže se bavíme o druhém. To tam z 90% sní všechno. Maximálně z toho nesní, co nejí. Ale pokud je to např. rizoto, kde je cibule a další zelenina, tak to se blbě vytahuje, to by asi nejedla vůbec. Naštěstí ty jejich nedělní obědy jsou - řízek, svíčková, guláš, pečené kuře atd, takže s druhým problém nebývá.

• Citovat
  • Upravit
34388
16.10.17 17:31
@Anonymní píše:
ježišmarjáá, běžně taková témata nemáme, ale prostě na to řeč občas dojde, co by, kdyby… už i vím, že by syna chtěl do péče :mrgreen: vy si doma nikdy neřeknete „kdyby jsme se spolu rozešli, tak… bla bla bla“? A to teda zatím neplánujeme. Jo a že mám přítele na prvním místě, ten by měl infarkt, kdyby to četl, protože ten naopak tvrdí, že mám jen děti, děti, dlouho nic a pak až někde on… a ono to tak i je :oops: ale to prostě ty nemůžeš posoudit, když s námi nežiješ, když si to myslíš jen z tady té konkrétní situace, že se mě/mojí dcery přítel neumí zastat před jeho matkou. On se mě zastal mnohokrát, ale proti své rodině půjde jen těžko. I když je to zřejmě jediné řešení, jak toto celé vyřešit. Já proti ní půjdu sama a budu doufat, že to tchýně nějak pochopí. Když ne, tak už to bude na příteli. Nebudu po ní řvát, ani se s ní hádat, budu jí prostě jen při každé příležitosti „napomínat“.

Ty pořád nechápeš tu zásadní věc že? Není třeba aby šel proti své rodině, je třeba aby se jí zastal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 17:40
@Anonymní píše:

Ha ha. Kdyz se nam narodil prvni tak z neho byl pripo.rany. Kluka by si nechal. Chtel by ho do pece a tak… kdyby neco. Pak se narodila dcera - to uz moc nevedel koho.by si nechal pac holka ho mela omotaneho kolem prstu. A u dalsich uz jsme to ani neresili… :potlesk: deti maji jasno- zustaly by s maminkou a ja mam jasno- deti by se nedelili…

Jinak souhlasim. Zacit se pomalu slusne ozyvat jak ty by sis to predstavovala- nenutte ji do jidla maminko, at si nabere sama, nekricte mi na ni prosim. Dekuji ale deti si zasadne mlatim sama atd…pokud tchyne bude eskalovat konflikt a melo by dojit na vybirani mezi vami tak holt bude muset pritel zakrocit…ale to se snad nestane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2628
16.10.17 17:45
@arinecka píše:
Ty pořád nechápeš tu zásadní věc že? Není třeba aby šel proti své rodině, je třeba aby se jí zastal…

Ted je potreba definovat pojem SVA rodina. Presto ze se chlapi ozeni a zalozi svou rodinu, vetsinou chovaji silne vazby ke sve puvodni rodine - zejmena matce. O to vic v pripade ze natka byla general ktereho museli cca 20 let poslouchat jinak bylo zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová