Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zkus nějaké obchody, kauflandy, billa, penny, tesco.. cokoliv na kasu, vybalování. A pak prostě hledat to co bys ráda dělala. Teď to bude z prací těžké. Vem prostě cokoliv.
Jediné co v téhle situaci jde je nehroutit se a zkoušet to dál. Určitě se najde někdo kdo tě zaměstná. Co takhle někde v obchodě? Nezkoušela si? Od tchýně vím, že prodavaček je pořád málo.
Nechci si míchat praxi někde v obchodě… Navíc na obchod nemám sílu, vnitřní… Jsem hroznej introvert, proto jsem byla spokojená u soustruhu
Ale když bude nejhůř, tak to budu muset vážně vzít ![]()
Zakladatelka
Zkousela bych dal a nebo zatim vzit neco na dobu nez si neco najdes. Ale hlavu vzhuru, urcite te nekdo zamestna. Jen to ted nebude lehke. Drzim palce ![]()
Ten obchod můžeš prubnout, ale jako introvert určitě nechoď na kasu a k obslužným pultům.
Nebo můžeš zkusit někam do skladu, třeba nějaký eshop na vychystávání objednávek, to by ti mohlo taky vyhovovat.
Vím, že tohke není úplně věc, ze které by se měl každý hroutit. Jenže mě život nakope do pierdole vždycky, když to nejméně potrebuju… Tak nějak to semnou zameta pořád no :/
Mockrát děkuji, hledám celé dny kam jít… Většinou se ani neozvou a nebo odpověď do hodiny, že už je obsazeno
*Zakladatelka *
@Anonymní píše:
Nechci si míchat praxi někde v obchodě… Navíc na obchod nemám sílu, vnitřní… Jsem hroznej introvert, proto jsem byla spokojená u soustruhu
Ale když bude nejhůř, tak to budu muset vážně vzít
Zakladatelka
No když nechceš míchat, tak nechceš míchat…podle mě bych klidně míchala a dál hledala. Nejhorší je sedět s depkou doma a čekat na místo u soustruhu. To totiž vůbec nemusí přijít.
A jsi schopná se třeba za prací přestěhovat? Tím bys podstatně zvýšila šance.
Ano, Soustružníky si velice pečlivě vybírají, protože to CNC nedokáže ovládat absolvent třeba no… Odstěhovat se není úplně jednoduché.. To bych se houpala na laně už určitě ![]()
Zakladatelka
Je v tom budoucnost a taky velice dobré peníze… A taky je to skvělá práce…
Zakladatelka
Zakladatelko, obejdi s životopisem i rovnou firmy, kde víš, že se na soustruhu pracuje. I kdyby neměli vyvěšený inzerát. Dej ho v obálce na recepci, že je na pozici cnc. Nikdy nevíš.
Hlavu vzhůru, teď je sice horší doba na hledání zaměstnání, ale jednou to vyjde. Na tvém místě bych do obchodu taky nešla, prodavačku může dělat kdokoliv, tebe je tam škoda. Najít dobrého soustružníka je těžké a pokud jsi opravdu schopná, tak ti budou platit zlatem, vytrvej a hledej dál
I když ty předsudky budou, na to se připrav. Máme firmu zabývající se průmyslovou automatizací a někteří taky blbě hledí, když dojede programovat ženská. Nenech se odradit a jak je psáno nade mnou, osobně obejdi všechny firmy v okolí, které se tím zabývají, a nech jim tam životopis. Třeba se někdo ozve. Hodně štěstí a pevné nervy ![]()
Dobrý den, potřebuji povzbuzení…
Před třemi týdny mě dali výpověď v práci, úplně nečekaně. Je to prekazka na straně zaměstnavatele, takže odstupné dostanu, smluva mi běží do září… Nejsem jediná, kdo musel odejít… Nebyla práce a není…
Je mi 24 a jedinou praxi co mam, je soustružení. Jenže už jsem byla na 5ti pohovorech a pro všechny je překážka můj věk, protože jestli ještě nemám děti, tak určitě nastoupím a uteču jim na materskou. Ale to já rozhodně v plánu nemám… Jenže oni mi to samozřejmě nevěří… Nikde mě nechcou zaměstnat a já už jsem zralá tak na lano, protože bez práce holt žít nejde… Prosím vás, byla jste některá v téhle situaci? Co dál?… Už nevím, nejde mi ani pořádně spát…
Omlouvám se za anonym, ale je to pro mě velice těžká situace…