Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Kuřecí kousky na kari s těstovinama. Večer brambory na česneku.
@Hr4sek22
My je meleme na strojku na maso, přijde mi to rychlejší a méně namáhavé, i když jsou tedy hrubší, ale na tom až tak nezáleží.
@Žirafa9 píše:
@LuciLu
máslová se dá taky zapíkat a je taky dobrá, ta co jsem dneska dělala chutná trochu jako žlutý meloun, pak je taky špagetová dýně tu se chystám teprve koupit a vyzkoušet
z máslový dýně se dá taky dělat spoust jídel, polévka, nakrájet na kousky a péct se zeleninou a kořením, nastavit bramborová kaše nebo jen samotné pyré místo kaše, zapečená s masem, dýňové noky, buchty, kompot atd
Díky!
Ta špagetová dýně vypadá jako ze sci-fi
Asi ji udělám pečenou se zeleninou k masu a polévku. Já když tu polévku dělala z Hokaido, tak mi přišla nevýrazná a spíš nasládlá, tak zkusím jak píšeš ty. Já ji jen povařila a rozmixovala, tak to bude třeba lepší s cibulkou a česnekem. A jdu nastudovat ty dýňové noky, to taky zní dobře ![]()
Tento víkend jsou u nás hody, tak jsme byli dnes dopo mrknout na kolotoče a dojídaly se jen „zbytky“. Zítra jdeme k mamce a budou řízky, bramborový salát, slepičí polévka a hanácké koláče
![]()
@LuciLu píše:
Díky!Ta špagetová dýně vypadá jako ze sci-fi
Asi ji udělám pečenou se zeleninou k masu a polévku. Já když tu polévku dělala z Hokaido, tak mi přišla nevýrazná a spíš nasládlá, tak zkusím jak píšeš ty. Já ji jen povařila a rozmixovala, tak to bude třeba lepší s cibulkou a česnekem. A jdu nastudovat ty dýňové noky, to taky zní dobře
Tento víkend jsou u nás hody, tak jsme byli dnes dopo mrknout na kolotoče a dojídaly se jen „zbytky“. Zítra jdeme k mamce a budou řízky, bramborový salát, slepičí polévka a hanácké koláče
![]()
![]()
![]()
Ta dýňová polévka z hokaida je vynikající, dělám ji stejně- na cibulce, česnek, brambor dávám víc - na zahuštění a ještě lžičku kari- to tam udělá výbornou chuť, nakonec rozmixovat a smetana, nemá chybu, zkuste ![]()
U nás dnes bez polévky, včera byla stroučková
Jinak bude hovězí roštenka a bramborovou kaší, jako dezert dělám tiramisu a domácí vanilkový puding
(přijde návštěva, tak se to určitě sežere všechno
)
@LuciLu
tu špagetovou zítra koupím a pak napíšu, a ty noky http://www.stream.cz/…nove-gnocchi
dneska dojídáme, kuře s br. kaší a pečená krkovice, a budu dělat zapečenou máslovou dýni s masem a zeleninou
Tak od pondělka najíždíme s manželem na odtučňování, tak dneska kachna domácí čer zelí a br knedlík ![]()
@pampeliska2014 píše:
Zapečené vepř. maso na moravance s bramborem
Prosím o recept ![]()
Kometko:
Recept:
Na dno pekáčku / trochu pocákám olejem / nakrájím syrové brambory, pokladu masem vepřovým nakrájený na kostky, osolím a opepřím, pokladu cibulí nakrájenou na kolečka a vysypu moravanku / kunovjanku / bez nálevu. A navrch opět nakrájené brambory opět trochu posolím. Zavírám poklicí a dám péct asi tak na 1 hod. Podle masa a brambor, aby byly upečené.
Nejlepší je to druhý den, kdy se to rozleží. ![]()
Jednou jsem to dala i s nálevem a bylo to kyselý jako šťovík. Fuj.
Řízky naruby v troubě brkaše a hranolky+broskvový kompot. K većeri bude domácí lučina s bagetkama