Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes dojídáme krůtu ze včerejška. A musím napsat, že se mi povedla že mi chutná mnohem více, než kachna nebo husa ![]()
@suongd
Já vařím takto…odvážím 300g rýže, propláchnu v cedníku teplou vodou a pak spařím konvicí horké vody.Do kastrůlku dám trochu oleje, zapnu na 5 a rýži na něm nechám hezky zesklovatět(tak 1 min.),pak stáhnu na stupeň č.2.Mezi tím si ohřeju v konvici vodu, jelikož mám 300g rýže, tak přilyju 600ml. horké vody, prostě jednou tolik. Osolím, zamíchám, zakápnu trochou citronu a přihodím rozkrojenou cibuli s napíchanými hřebíčky, přiklopím pokličkou a na tu dvojku to nechám probublávat 10minut. Že už rýže bude hotová poznáš tak, že už vsákla všechnu vodu.Pak zabalím do ručníku a šup s tím tak na 15-20 minut do peřin.
,mě se na tenhle postup nejvíc osvědčila rýže DANUBIA v červeném sáčku, mají ji ale pouze v Tesku, myslím že 1kg mají za 35 kč. Já ji kupuju vždycky v akci víc.
Taky jde o to jakou máš rýži, ale pokud se budeš řídit dobou varu, jak je ne sáčku uvedenu, tak nic nezkazíš ![]()
Omlouvám se že jsem to až takhle rozepsala, ale strašně dlouho jsem se učila vařit rýži, byla to pro mě hrozná věda ![]()
@suongd ja neproplachuju, rozpustim kus masla, nasypu ryzi a restuju, stale micham. Priliju jednou tolik vody, nez je ryze, osolim, nekdy podle chuti pridam cibuli.
Prosím prosím poradte co uvarit v nedeli prijedou nasi na obed, polévku udelám kruti vývar s nudlemi a mrkvi ale co hlavní jídlo. naši nejsou hogo fogo takze nic extra byt nemusi. Ale zase nechci klasicke rizky a zádnou omáčku s knedlíkem, tak prosim poradte.
![]()
Dobre jsou zapecene testoviny se spenatem. Nebo palacinkovy pytlik:-)palacinky plnene mletou smesy ovazane prouzkem porku aby vypadali jako pytel:-) jednoduche dobre netradiční:-)
@Tereza01 píše:
Dobre jsou zapecene testoviny se spenatem. Nebo palacinkovy pytlik:-)palacinky plnene mletou smesy ovazane prouzkem porku aby vypadali jako pytel:-) jednoduche dobre netradiční:-)
Ten palačinkový pytlík zní moc dobře ![]()
Včera Cordon bleu s br. salátem a dnes rajská s hovězím a těstoviny
@kometa32 jj je to fakt dobry a vypada to netradicne:-) chces recept?
@Tereza01 píše:
@kometa32 jj je to fakt dobry a vypada to netradicne:-) chces recept?
Jasně, budu ráda ![]()
K obědu rajská s hovězím a těstovinou, večeře hov. vývar pro holku s hodně masem, vaj. svitkem, nudlema a mrkví, my to zajíme ještě pečivem.
Rajská zbyla i na zítra, tak jsem bez práce. ![]()
@kometa32 omlouvam se jsem v praci a uplne jsem zapomnela napsa ![]()
Testo: klasicke na palacinky. Mouka vejce mleko sul (nedavat cukr, napln je slaná) testo muze byt malinko ridsi, aby palacinky nebyly tlusty spatne by se pak ohybaly. A klasicky upeceme na panvi z obou stran. Nechame bejt:-) na panev dame spenit cibulku na jemno, pridame cesnek trosku soli pepr jakekoli bylinky (nehodi se bazalka a salvej) muzeme dat papriku na kosticky zampiony a vse orestujeme. Z porku nakrajime mudlicky(podelne cca15cm dlouhe tenke! a sparimme v horke vode pak uz jen kompletujeme. Doprostred palacinky trochu smesy okraje prehneme nahoru a pytel zavazeme porkem. Na porco pocitejte tak 2-3kusy je to celkem syte. Ado naplne se da dat temer cokoli dle chuti. Pak je delam jeste ze udelam klasicky spenat(cesnek cibulka smetana vajicko a na palacinku dam nejakou sunku spenat a platek eidamu a opet svazu parkem. Je to fakt luxusni zalezitost. Teda alespon nam to moc chutna:-)
Edit na cibulku v naplni dame mlete maso(nejlepší je mix hov+vepr) a palacinky svazeme pOrkem, ne parkem:-)
@knight Ahoj,mohu se zeptat na recept-vepř. panenky na pivu?