Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Včera k večeři byli řízečky z panenky a z kuřecích prsíček a k tomu jen zelenina, dneska dojíme vývar, koupila jsem muškátovou dýni tak ji asi zapeču s masem a zeleninou, ale to až zítra a mám chuť na hrachovou polévku
@zoe546 píše:
Knedla, křenová omáčka, uzené.
to bych si dala taky ![]()
Hovězí vývar s nudlama, fazolky na smetaně s bramborama.
Zítra šulánky s mákem.
@Žirafa9 píše:
to bych si dala taky
To je jediná omáčka, kterou bych si nedala ![]()
@Hr4sek22 píše:
Hovězí vývar s nudlama, fazolky na smetaně s bramborama.
Zítra šulánky s mákem.
Tohle bych si dala s chutí
![]()
Dneska boloňské špagety ![]()
A zitra budou plněné papriky v rajské omáčce a knedlík ![]()
U nás bylo dnes rizoto, nejspíš ještě zítra. Dnes jsem jen pekla šlehačkovou roládu a udělala si mrkvový salát se slunečnicovými semínky.
K večeři udělám nějakou polévku, nejspíš zeleninovou.
Dostala jsem tykev, takovou bílou, nejspíš je to muškátová. Přiznám se že to teda moc neznám a co s ní, poradíte někdo prosím? ![]()
@Žirafa9 píše:
Včera k večeři byli řízečky z panenky a z kuřecích prsíček a k tomu jen zelenina, dneska dojíme vývar, koupila jsem muškátovou dýni tak ji asi zapeču s masem a zeleninou, ale to až zítra a mám chuť na hrachovou polévku
Můžu se zeptat jak tu dýni děláš? Díky ![]()
@LuciLu
je to tahle dýně, omyju ji, rozkrojím podélně, aby z ní byli 2 stojíci jakoby mističky, vydlabu semínka a pak ještě dužninu a tu pak přidám do směsi, ale ne moc aby byl okraj 1cm, propíchám od slupky, propíchává se, aby šťáva vytékala pod dýni do pekáčku a ne do směsi, postavím do pekáčku pomažu olejem, osolím a opepřím a dám ji přepéct na 180°C cca 20-30min, orestuju cibuli, pórek a tu vydlanou nadrobno pokrájenou dužninu, potom červenou a žlutou papriku, mleté maso, česnek podle chuti, sůl, pepř, bylinky, přidávám i červenou sladkou paprika na chuť, směsí naplním dýně a peču cca dalších 20min na 170°C
@Žirafa9 píše:
@LuciLu
je to tahle dýně, omyju ji, rozkrojím podélně, aby z ní byli 2 stojíci jakoby mističky, vydlabu semínka a pak ještě dužninu a tu pak přidám do směsi, ale ne moc aby byl okraj 1cm, propíchám od slupky, propíchává se, aby šťáva vytékala pod dýni do pekáčku a ne do směsi, postavím do pekáčku pomažu olejem, osolím a opepřím a dám ji přepéct na 180°C cca 20-30min, orestuju cibuli, pórek a tu vydlanou nadrobno pokrájenou dužninu, potom červenou a žlutou papriku, mleté maso, česnek podle chuti, sůl, pepř, bylinky, přidávám i červenou sladkou paprika na chuť, směsí naplním dýně a peču cca dalších 20min na 170°C
Díky moc, to vypadá suprově! Jen jsem tedy ještě zapátrala a já mám teda nakonec máslovou dýni
Tchán si totiž koupil sazenici cuket a vyrostlo mu tohle a teď neví co s tím ![]()
@Hr4sek22 píše:
@LuciLu Jé, to jsem nikdy nejedla..![]()
No právě, já na to taky hledím jak zjara
Asi to nějak pokrájím, přidám a zapeču s masem jak psala žirafa9. Já se loni nadchla pro dýně a udělala jsem z Hokaido polévku a pak koláč a nechutnalo mi ani jedno
![]()