Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes jsem pekla krkovici, pěkně pomalu na 150-160 stupňů, ale 4 hodiny (byl to velký kus). A byla taaak dobrá! K tomu klasicky zelí a knedlík.
Z předchozích dní - babička přivezla svoji úžasnou svíčkovou, ten den jsme ji měli všichni, a zbyl knedlík, maso (toho bylo dost) a troška omáčky, tak na 3 porce. Ale doma nás bylo šest, tak jsem z mrazáku vytáhla rajskou, co onehdá zbyla a bylo to tak akorát. ![]()
@smile_xxx píše: Více
Teď mám z Vitalcountry, měla jsem slevový kupón, už ani nevím odkud, možná dárek k nákupu v jiném eshopu. Předtím jsem měla pastu, kterou mi přivezl syn přímo z Madagaskaru. Rozdíl mezi nimi nevidím.
Ale v minulosti jsem používala obyčejnou v tubě od Oetkera. Ta je samozřejmě slabá, nastavovana a zahušťovaná a voní jinak
Dnes a zítra vývar, hovězí pečeně se svíčkovou, kynuté knedlíky a bude to i zítra.
Vývar uvařil včera večer multifunkční hrnec, pečeně byla přes noc v troubě, knedlíky jsem teď dala zadelat pekárně. A můžu si dát kafe ![]()
Nam zbyl vyvar, udelam do nej zavarku, i rizoto a vecer bude panenka
@smile_xxx to je teda nálož, takové množství jsem ještě nevařila, kromě zabíjecky před spoustou let
@smile_xxx tak to je nářez teda
Tak velký hrnce ani nemám. Já teď domordovala koleno, chtěli polévku, ale ne klasickou česnečku, tak jsem udělala kompromis. Zavařila jsem do ní zeleninu, červenou čočku, jako když bude ten Nový rok
a pohanku. Česnek, majoránka, něco zeleného a zahustila jsem to trochu jíškou, aby to nebyla jen voda. Jo, byl to celkem vydařený experiment. Na zítra mám ještě klasický hovězí guláš s karlovarskym knedlíkem. Svíčková bude, ale až o víkendu.
@smile_xxx píše: Více
Uf, nerada vařím velké množství čehokoliv. Hovězí kosti furt nakupuje manžel
většinou z části uvaří vývar a zbytek jde do mrazáku.
@adresa na jakou teplotu dáváš troubu, když pečeš maso přes noc?
Já až o víkendu pečené kuře na hřibkach s rýží, panenka se šťouchackama…
Zeleninové karbanátky s brambory
Dneska něco novýho. Odpoledne budu točit jehněčí před krbem.
@Titty píše: Více
Hovězí na 90-100, pokud zapínám před spaním kolem 23 hod, ráno vypnu kolem 6-7.