Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@azaleila jestli si dobre pamatuju, tak se tady do ni nekdo obul, ohledne jejiho zivota a ona se odmlcela…
My dneska tresku se zeleninou na masle, k veceri asi salat z belugy, tunak, feta, pecena cherry rajcatka.
Čočková polévka s mrkví a parkem, francouzské brambory. Pro syna losos s bramborovou kaší.
Na oběd byly krůtí karbanátky s bramborem… ![]()
Na večeři budou krůtí karbanátky s chlebem… ![]()
Zítra na oběd krůtí karbanátky s bramborem… ![]()
Zítra na večeři…asi chleba se sýrem…
![]()
Roky jsem váhal, ale konečně jsem pořídil udírnu.
Včera jsem udil kuřecí stehna, skromné začátky, ale rodina se oblizovala.
@KalamityJohn jak jsi je připravil, naložil, nebo jinak upravoval? Muž má udírnu asi čtyři roky, udi tak 2× 3× ročně klasické špalíky masa, párkrát ryby a klobasky. Ty připravuje kamarád profi kuchař a jsou úžasný.
@adresa píše: Více
V míse jsem je zasypal kořenící směsí a promíchal. Vzal jsem první - byl to rub - co mi padlo do ruky.
Udil dvě hodiny při 120 stupních. Pak jsem kontroloval digitálním teploměrem a už to bylo na bezpečné teplotě.
Ale kamarádi dělají hrudí - brisket - a na to se chci dopracovat.
Uzené bylo zrovna dnes k obědu - panenka, nakrajela jsem ji na spaliky a ty ohrala v troubě v troše silného kachniho výpeku, co mi zbyl v lednici. K tomu bramborova kaše a kimči od Živiny. Polévka zeleninová z kuřecího vývaru
Panenka byla velká a my dnes jen dva, tak jsem z prostředka nakrajela tenké plátky na chlebíčky z celozrnné veky, potřene křenovou pomazankou
@Gerberka píše: Více
Děkuji, snažím se smysluplně spotřebovávat zbytky loňské úrody. Leden je na to, jak stvořený.
Cuketova polévka, koprovka s hovězím a domácím knedlíkem od rodičů ![]()
Vyzkoušela jsem nový tlakový hrnec od Ježíška na vaření hovězího a perfektní, do půl 10 jsem měla hotovou polévku i obed a pak jsme mohly s dceruskou na boby ![]()
Oběd na cestách, večeře byla rychlá - koupené bramborové šišky ohřáté na pánvi na ghi a sýrová omáčka se šunkou a slaninou, tj zbytky vánočních zásob co lednice dala ![]()
Zítra opět oběd mimo domov a k večeři co si kdo uloví. Ve čtvrtek oběd na cestách, v pátek už doma, krůtí nudličky na houbách s rýží.
Já dnes výpečky nevěděla jsem, zda se zelím nebo špenátem, ale manžel zelí nemůže, tak jsem udělala oboje. A já pak nevěděla, s čím si to dát, tak jsem si dala oboje najednou
Šulánky jsou kupovaný ![]()