Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska se dojídala včerejší zeleninová polévka s červenou čočkou a vajíčkem a udělala jsem výpečky, muž je měl s houskovým knedlíkem a zelím a já a děti špenát a bramborové špalíčky. Něco zůstalo i na zítra, tak jen nějakou polévku na zahřátí
@Gerberka píše: Více
Tak záleží, jak je děláš. Jestli vezmeš hotové lasagne, hotovou omáčku ze sklenice a jen to zapečeš, je to extra jednoduché.
Pokud děláš doma bešamel, omáčku a ještě domácí těstoviny, pak je to dost pakárna. ![]()
Vždycky si vzpomenu na komentář od Florentýny (autorka Kuchařky pro dceru).
Navrhovala bych všechny domácí recepty rozdělit do tří škatulek nazvaných snadné, těžké a lasagne. Neznám totiž žádné jiné jídlo, při jehož přípravě se zašpiní tolik nádobí a u kterého výroba trvá tak dlouho, jako u lasagní.
No bešamel dělám poctivej, tu omáčku taky jakože ne ze sklenice, akorát těstoviny nedělám domácí, ty jsou kupovaný a hned je skládám, nepředvaruju je no.. ![]()
Hlavně že stravnici i já to jíme, že
…
Dnes čočková polévka s parkem, šunkofleky.
Zítra stejná polévka, citronová kuřecí prsa (okořeněné plátky restované na ghi a na konec podlite citronovou šťávou), pečené bataty se zeleninou
Včera pečená kuřecí stehna s dýní a mrkví, zeleninová polévka, dnes udělám kuř. prsa se zeleninou, kuřecí prsa v hořčičné omáčce, obojí s lusteninovymi těstovinami.
Zkusím i pomazánku z červené řepy, loni se jí hodně urodilo, tak ji chci zpracovat.
Máme tu plno věcí z dárkových balíčků, tak budu muset být kreativní.
K trhanému masu dáváte jako přílohu brambory?
@Titty píše: Více
Presne tak. Treba poctiva bolonska se ma tahnout klidne 4-5 hodin, takze pakarna. Narocnejsi je snad jen musaka ![]()
@siso píše: Více
Trhané maso do sendvičů nebo do tortil. Řepovou pomazánku mám ráda s nivou. ![]()
Pečené kuře s bramborem a salát (ledový, paprika a cherry rajčata). Kefírka. A naložila jsem kimči.
@Cizinka 999 píše: Více
Miluju. Předpokládám že nikoliv z krabice.