Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12237
10.1.26 21:40

Neni nad vyvar :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2210
11.1.26 09:59

Vaří manžel - španělské ptáčky s rýží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13215
11.1.26 10:03

Hrachová polévka s opečeným chlebem. Rybí filé a bramborová kaše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33473
11.1.26 10:14
@adresa píše: Více

Nakonec nevařím, zbylo hodně šunkofleku, přesně jeden menší pekaček ze dvou. Zatím mi nejde pretočit se z vaření pro 5-6 na vaření pro 2 :D
Což dceři vyhovuje, nemuseli včera vařit a zbylo I na dnes.
Jídlo původně plánované na dnes bude tedy zítra. A liškový krém s krutony
Zítřejší bude v úterý - pomalu pecená marinovana plec s bramborem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5089
11.1.26 10:52

Jsem se pred par dny sekla, a psala jsem do jine diskuze co varime, tak to napisu i tady :mrgreen: :mrgreen: V patek jsme si z lenosti a hladu objednali vietnamske jidlo domu. Dcera udon nudle s kuřecím, my s muzem ryzi s hovezim a fazolema. Vcera jsem upekla vepřovou krkovici, k tomu bramborova kaše a okurkovy salat. K veceri kdyz jsme prisli z bobovacky jsme si ohrali boruvkove knedliky, z knedlikarny. A dneska muz vari veprove kostky po valassku, moc se na to tesim. K tomu testoviny. Bude i na zitra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42140
11.1.26 11:20

Bramborová kaše se zeleninou a sýrem, falafel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21904
11.1.26 11:41

Tilapie v papilote s citrony, pecene bataty, koprovy dip. Zelnacka k veceri, ja cizrnovy salat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
11.1.26 12:25

@Titty
Ja dělám lasagne zásadně v neděli, v sobotu boloňské ragú a v neděli jsou ze zbytku lasagne :) akorát to ragú vařím 4 hodiny :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11832
11.1.26 16:27

Dnes jsem poprvé zkoušela paellu a bylo to dobré. Jen rýže nebyla úplně uvařená, i když se to vařilo dost dlouho. Možná je to tím, že jsem neměla speciální rýži, co se prý na paellu používá. :nevim: Každopádně to zase někdy zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
11.1.26 19:31
@Titty píše: Více

Take se nam to s paelou stava a to mame zasadne spravne ingredience - takze ryzi by to byt nemuselo. Takze vzdy varime dele, aby se ryze dodelala, ale pak je to znat na sussim masu. Rikam my, ale dela to manzel. Mozna by to u nas chtelo lepsi a na paelu urcene nadobi…ale jestli by nam to pomohlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka 999
11.1.26 21:33
@KalamityJohn píše: Více

Z krabice? To u nas ani není, je to směs z místního malého obchůdku, který je zaměřený na sýry

• Citovat
  • Upravit
21081
11.1.26 22:58
@Cizinka 999 píše: Více

My si to kupovsli ve Francii když jsme tam byli na motorce. Jako je to fondue, ale doma dělaný je lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1274
12.1.26 10:23

Včera cukeťák, dnes špenát s brambory a vajíčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11832
12.1.26 11:25
@Winter garden píše: Více

Tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama. Já použila Wok pánev, to nebylo ideální, neprohřívalo se to rovnoměrně. Příště zkusím velký hrnec, tedy s velkým průměrem dna. Koukala jsem na ty speciální pánvičky, na kterých se paella dělá, velký průměr a hodně nízké. To se mi extra kupovat nechce, snad bude stačit ten větší hrnec.

A v dalším receptu jsem četla, že rýže má být trošku tvrdší, prý „al dente“, to jsem zatím viděla jen u těstovin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16433
12.1.26 13:23

@Titty Ani wok, ani panev siroka s poklici oboje mu nefungovalo. Zkousela jsem mu vnutit smaltovany mega hrnec, ale nechtel. Mohl by si spojit plotynky, ale prej ne :mrgreen:. V zahranici jsem paelu mela nekolikrat a ryze byla mekka, mas stejnou zkusenost? Ale i tak je to skvele jidlo, ktere mam rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí