Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Winter garden píše: Více
Aha, tak to je škoda, že větší hrnec nejspíš není řešení.
Já jsem asi paellu nikde v restauraci neměla, nebo si to nepamatuju. ![]()
Zeptala jsem se AI, vytvořila mi dost dlouhý elaborát, co všechno to může způsobit. Shrnutí:
Řekla bych, že se u mě objevily všechny zmíněné příčiny.
Aspoň mám co vylepšovat a zkoušet. ![]()
@Titty
malo tekutiny u nas bylo take. Kolisani teploty take. Ryze byla odpovidajici.
Ja bych rekla, ze by to ve velkem hrnci jit mohlo, pokud je to s upravou, aby se to dole nechytalo
.
Vyudil jsem k večeři vepřové kotlety. K tomu brambory.
Sam asistoval. Strčil nos do třešňových hoblin a trochu jich sežral. Taky se vyválel v hlíně.
@Titty @Winter garden paella mě láká, ale zatím jsem si netroufla.
@KalamityJohn kotlety vypadají moc dobře. Na mě tedy trošku moc koření, ale to je můj problém, chlapi z rodiny to rádi.
My jsme jednotlivé kotlety zatím neudili, jen vcelku a byly trošku sušší
@adresa píše: Více
Díky. Já jsem je v tom koření - směs Montreal Steak - vyválel a to byla chyba. Příště to nechám okořeněné v míse a pak je stáhnu nožem než to půjde do udírny.
Taky bych ty kotlety radší silnější, tak 4 cm, ale tohle bylo jediný co mělí.
Je to cesta. Taoismus udírny na maso ![]()
@KalamityJohn jo, je ![]()
Ani se neptej, jak dopadlo naše první uzení. Jerky ![]()
Dnes zbytky od včerejška… ![]()
Včera byl vánoční oběd, gulášovka a smažený kapr s bramborem…
I prasátko jsem viděl…
Poprvé jsem si pocmrndal pupek gulášovkou a pak jsem si kydl na kalhoty kousek kapra, takovej hezky mastnej s kouskem kůže…
![]()
Já podvádím. Udírna - koupenáj- je na plyn a kouř obstarávající doutnající hobliny. Nechtělo se mi nic stavět, takhle mám moc práce.
@KalamityJohn my máme klasickou na dřevo, s kominem, ale ne zděnou, je kovová. Na zakázku vyrobenou. Je schovana v kulne, vytahuje se jen na území. A jsem ráda, protože je využita minimálně na to, aby se stavěla velká zděná.
S plynem mě mrzí, že jsme nekoupili gril. Máme pěkný velký, s víkem a policemi atd, ale bohužel na dřevěné uhlí a to je nepraktické. Třeba než se to nahřeje, vůbec nemá smysl grilovat dva steaky k večeři nebo rybku pro dva. To mě štve. Asi ho časem vyměníme. Tj koupíme jiný a tento někomu darujeme za odvoz, protože nevím kdo by si pro to pet let staré monstrum přijel a ještě za to zaplatil ![]()
Já ti rozumím. Před hodně lety jsem postavil klenutou pekárnu na pizzu. Povedla se, pizzu, chleba peče skvěle, ale roztápíš to hodiny a pizza je za deset minut. Tak pak aspoň chleba ale stejně to nevyužijem.
Dcera v tom naposled pekla pita chleba a to bylo taky moc dobrý.
@KalamityJohn ano to je podobný případ
nojo, zkušenostmi se člověk učí
Jedno dítě se vrací z Prahy, druhý dítě letí služebně do Australie a tak byl dneska jediný den, kdy jsem moh zkusit udit brisket - hovězí hrudí.
Šlo to rychlejc než jsem čekal, a moh jsem to podle vnitřní teploty sundat dřív, ale povedlo se.
Taky se mi do uzení pletly porady a telefonáty, práce člověka zdržuje od důležitejch věcí. ![]()