Co dnes vaříte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11834
12.1.26 21:26
@Winter garden píše: Více

Aha, tak to je škoda, že větší hrnec nejspíš není řešení.
Já jsem asi paellu nikde v restauraci neměla, nebo si to nepamatuju. :think:

Zeptala jsem se AI, vytvořila mi dost dlouhý elaborát, co všechno to může způsobit. Shrnutí:

• málo tekutiny / příliš rychlé odpaření
  • nízká teplota nebo kolísání teploty
  • nevhodný typ rýže

Řekla bych, že se u mě objevily všechny zmíněné příčiny. :mrgreen: Aspoň mám co vylepšovat a zkoušet. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16436
12.1.26 21:55

@Titty :mrgreen: malo tekutiny u nas bylo take. Kolisani teploty take. Ryze byla odpovidajici.

Ja bych rekla, ze by to ve velkem hrnci jit mohlo, pokud je to s upravou, aby se to dole nechytalo :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
12.1.26 22:34

Vyudil jsem k večeři vepřové kotlety. K tomu brambory.

Sam asistoval. Strčil nos do třešňových hoblin a trochu jich sežral. Taky se vyválel v hlíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33476
12.1.26 22:51

@Titty @Winter garden paella mě láká, ale zatím jsem si netroufla.

@KalamityJohn kotlety vypadají moc dobře. Na mě tedy trošku moc koření, ale to je můj problém, chlapi z rodiny to rádi.
My jsme jednotlivé kotlety zatím neudili, jen vcelku a byly trošku sušší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
12.1.26 23:01
@adresa píše: Více

Díky. Já jsem je v tom koření - směs Montreal Steak - vyválel a to byla chyba. Příště to nechám okořeněné v míse a pak je stáhnu nožem než to půjde do udírny.

Taky bych ty kotlety radší silnější, tak 4 cm, ale tohle bylo jediný co mělí.

Je to cesta. Taoismus udírny na maso :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33476
13.1.26 07:47

@KalamityJohn jo, je :D
Ani se neptej, jak dopadlo naše první uzení. Jerky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
13.1.26 10:47

Dnes zbytky od včerejška… 8)
Včera byl vánoční oběd, gulášovka a smažený kapr s bramborem… 8) I prasátko jsem viděl… :pankac: :pankac: :pankac: :andel: :andel: :andel: 8) Poprvé jsem si pocmrndal pupek gulášovkou a pak jsem si kydl na kalhoty kousek kapra, takovej hezky mastnej s kouskem kůže… 8) 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
13.1.26 11:40
@bse.pedro píše: Více

Bylo zlatý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
13.1.26 11:49

Já podvádím. Udírna - koupenáj- je na plyn a kouř obstarávající doutnající hobliny. Nechtělo se mi nic stavět, takhle mám moc práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33476
13.1.26 12:21

@KalamityJohn my máme klasickou na dřevo, s kominem, ale ne zděnou, je kovová. Na zakázku vyrobenou. Je schovana v kulne, vytahuje se jen na území. A jsem ráda, protože je využita minimálně na to, aby se stavěla velká zděná.

S plynem mě mrzí, že jsme nekoupili gril. Máme pěkný velký, s víkem a policemi atd, ale bohužel na dřevěné uhlí a to je nepraktické. Třeba než se to nahřeje, vůbec nemá smysl grilovat dva steaky k večeři nebo rybku pro dva. To mě štve. Asi ho časem vyměníme. Tj koupíme jiný a tento někomu darujeme za odvoz, protože nevím kdo by si pro to pet let staré monstrum přijel a ještě za to zaplatil :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
13.1.26 12:39

Já ti rozumím. Před hodně lety jsem postavil klenutou pekárnu na pizzu. Povedla se, pizzu, chleba peče skvěle, ale roztápíš to hodiny a pizza je za deset minut. Tak pak aspoň chleba ale stejně to nevyužijem.

Dcera v tom naposled pekla pita chleba a to bylo taky moc dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33476
13.1.26 13:47

@KalamityJohn ano to je podobný případ :) nojo, zkušenostmi se člověk učí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23968
13.1.26 17:22
@KalamityJohn píše: Více

Zlatý voči… :roll: :roll: :roll: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21087
13.1.26 23:02

Jedno dítě se vrací z Prahy, druhý dítě letí služebně do Australie a tak byl dneska jediný den, kdy jsem moh zkusit udit brisket - hovězí hrudí.

Šlo to rychlejc než jsem čekal, a moh jsem to podle vnitřní teploty sundat dřív, ale povedlo se.

Taky se mi do uzení pletly porady a telefonáty, práce člověka zdržuje od důležitejch věcí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21905
14.1.26 12:07
@KalamityJohn píše: Více

Nadhera, miluju hovezi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...