Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Včera byla treska s brkaší a salát, dnes pečené kuře se zeleninovým kuskusem.
Vcera bylo krasne a grilovali jsme, takze masa bylo dost, nejime ho tolik, takže zas stacilo a dnes mame: quinoa salat s pečenou dyni a spenatem a vlasskymi orechy a tahini omackou a k večeři cuketove rolky s lososem a riccotou
@adresa píše: Více
Vždycky je to akce: „všichni muẓ̌I ns palubu.“
Ale měli jsme míň zákazníků než jiný roky.
@astoret píše: Více
Prosím o recept na rolky. Je to zastudena, plátky cuket, na to uzený nebo marinovaný losos, ochucená ricotta, stočit, spíchnout? Nebo nějak tepelně upravené?
@adresa píše: Vícecukety, 150 g ricotty, uzeny nebo grilovany losos, stroužek česneku, citronová šťáva
Nebo manzel to zas dela s teriyaky lososem a nebo vubec takovy asia styl, ze jeste ze lososa marinuje v sojovce, sezamovem oleji a zazvorove paste, limeta a chilli a donkremu cesnek, ricotta, sezam olej, limetka, jarni cibulka a pak to jeste posype sezam seminky
Pak jeste jsme se naucili v Japonsku miso glazuru k lososu, tak to delame do rolek obcas taky, oni to teda pouzivaji jinak, ale k lososu nam to chutnalo: Miso glazura:1 lžíce bílého miso, 1 lžička medu, 1 lžička sójové omáčky, 1 lžička rýžového octa, pár kapek sezamového oleje a krém bezny jak delame do rolek: ricotta, limetkova stava a trocha soli a pak panko strouhanka, sezam navrch trocha oleje, to neni japonsky, oni to delaji jinak, spis jen takova zapadni fusion verze
Gulášovka, uzené, brkaše, čínské zelí, káva, cigáro, oplatkové trubičky s čokoládovou náplní… ![]()
@Eemii píše: Více
To už jsem dlouho nedělala, dobrý tip, kesu mám v mrazáku.
My o vikendu obědvali v terenu cestou ze Zoo, vcera doma k obedu flakota z krkovice, domaci ameriky a zakyska s cesnekem. Dneska necekane s dcerou doma, protoze alergo astma je tu… Tak jsem musela vymyslet neco rychleho po prichodu od dr. Tak byly spagety se sušenými rajčaty, hodne zampiku, trochu slaniny.. nahoru parmazan.
K veceri budou bratwurst s chlebem. Zitra snad odchazime smer skolka a prace… a pak k veceri bude muz dělat buřty na pivu. Dalsi den budou zapecene brambory s kurecim a smetanou.
Dneska jen rychlovka zapečené těstoviny s kuřecím masem, brokolicí, smetanou a sýrem. Vařím jen pro sebe a malou, muž musel pracovně pryč a vrací se až v pátek a starší chodí opět do školky. Zůstalo jim i na večeři ![]()