Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Diplomatka píše:
Já teď řeším obrácenou věc-kdy babičce říct,že bude mít 7 mé vnouče v pořadí.....jestli na Mikuláše,nebo to nechat pod stromeček-a teď babo raď,protože když jí to nechám pod stromeček,tak tam bude celá rodina a jsou 2 lidi,kterým to zrovna při této příležitosti říkat nechci.....přednost má babička s dědou-je to moje tchyně a tchán…
Já bych si na to udělala extra příležitost ![]()
No musím to nějak vymyslet-mám ji 100 km od sebe.....a nejezdíme tam každý týden…
![]()
týo,no tak to babo raď, na jednu stranu říkáš, že by pochopila, že nechceš zlato, ale na 2. že plíny nee.
já tomuto moc nerozumím - neznám to.Pokud dostanu prachy - mám volnou ruku. Pokud někdo neví co dát zeptá se - a pak je chudák, páč řeknu kravinu jako teploUŠ nebo „něco“ s krávou ![]()
J.
Diplomatko já bych jim to ještě neříkala, vím že Vánoce by byly super čas, ale tak to nechte až na tři krále třeba, vždyť čím později tím líp…
a osobně bych si koupila šátek…a jelikož nejsem zastánce kočárků za tisíce, protože se jezdí chvilku a cena opravdu rychle klesá koupila bych koč časem a z druhé ruky…
Někde jsem slyšela názor,že by si člověk měl koupit věci,které by si běžně nekoupil.Tzn. ne věci denní potřeby,které by se stejně musely pořídit,ale něco,co udělá opravdu radost.O čem sníme,co chceme,ale přijde nám to drahé
zbytečné
-ale život je o té radsti,kterou z toho budeme mít.A pokud to mají být peníze pro tebe,tak bych volila něco pro sebe a ne třeba látkové pleny-ty bych ev. volila z peněz pro malého.Babička chce jistě dárek pro tebe,aby udělal radost tobě.
Diplomatko-určitě by to bylo slavnostnější o vánoční svátky,ale pokud tam budou i osoby,které by si tam zrovna mít nemusela,tak bych těhotenství oznámila již o Mikuláše.Pokud je to první takto „vymodlený“ mimčo,o to víc bych si dala záležet na formě sdělení.
lasička1 píše:
Někde jsem slyšela názor,že by si člověk měl koupit věci,které by si běžně nekoupil.Tzn. ne věci denní potřeby,které by se stejně musely pořídit,ale něco,co udělá opravdu radost.O čem sníme,co chceme,ale přijde nám to drahézbytečné
-ale život je o té radsti,kterou z toho budeme mít.A pokud to mají být peníze pro tebe,tak bych volila něco pro sebe a ne třeba látkové pleny-ty bych ev. volila z peněz pro malého.Babička chce jistě dárek pro tebe,aby udělal radost tobě.
Ono se to možná bude zdát divný, ale šátek či luxusní plínky pro dítě, jsou věci, které udělají i matce radost neskutečnou
lasička1 píše:
Diplomatko-určitě by to bylo slavnostnější o vánoční svátky,ale pokud tam budou i osoby,které by si tam zrovna mít nemusela,tak bych těhotenství oznámila již o Mikuláše.Pokud je to první takto „vymodlený“ mimčo,o to víc bych si dala záležet na formě sdělení.
Asi máš pravdu-ještě to doladím…
děkuji za morální pomoc
![]()
Cappy píše:lasička1 píše:Ono se to možná bude zdát divný, ale šátek či luxusní plínky pro dítě, jsou věci, které udělají i matce radost neskutečnou
Někde jsem slyšela názor,že by si člověk měl koupit věci,které by si běžně nekoupil.Tzn. ne věci denní potřeby,které by se stejně musely pořídit,ale něco,co udělá opravdu radost.O čem sníme,co chceme,ale přijde nám to drahézbytečné
přesně tak, mě to taky udělá radost (a velkou). Sama pro sebe nevím co bych si koupila…
Pomeranco, to je naprostě běžná deformace šátkařek a látkařek, neboj ![]()
Oboje dělám nejen kvůli dítěti, ale taky kvůli sobě, prostě mě to vnitřně naplňuje.
Už jsi se nějak rozhodla?
Cappy píše:
Pomeranco, to je naprostě běžná deformace šátkařek a látkařek, neboj![]()
Oboje dělám nejen kvůli dítěti, ale taky kvůli sobě, prostě mě to vnitřně naplňuje.
Už jsi se nějak rozhodla?
No asi to oblečení na nošení v zimě. šátek ještě vracet nemusím, takže si ho koupím třeba k narozeninám (za půl roku).Plínek mám dost a bez fešáckých to přežiju… to zas třeba na další dítě ![]()
janac píše:
hm, asi blbě poradím, ale udělala bych radost babičce. Tedy koupila bych si zlaty řetízek s příveskem (i když takové věci nenosím) a vzala si ho když pojedu k ní (naušnice, náramek s českými granáty). Možná ti to přijde hloupé a laciné, ale já bych to tak udělala.Na šátek, kapsovky, vlňáky jistě taky vyjde.
ehm..ale možná to zavání tím, že přístí rok ti sama koupí zlato, které nechceš.
A nemůže ti prostě dát penízky v obálce jako na přilepšenou?(A ty si koupíš ty vlňáky??)
souhlas, babicka umre a mozna budes rada, ze ti po ni neco zbyde - navic zlato jsou dobre ulozene penize, kdyz nic jineho, mimino si z nej za 35 let muze nechat udelat snubaky.
na druhou stranu - zlato ti mela vybrat sama, je to takove divne kupovat si sama darek na pamatku po nekom
pomeranca píše:
AD zlato: samozřejmě by to babičku nejvíc potěšilo, ale už chápe, že mě ne, takže jí to vadit nebude. Vzhledem k tomu, že ze šperků nosím jen dva prstýnky (snubní a zásnubní mmch jsou ocelové) a zbytek cenných kovů mi leží doma v šupleti, tak zlato opravdu nechci. Babička pochopí i praktickou věc. Jen nevím, jestli pochopí mé nadšení z plínek/šátku…AD věk: není to troufalé, ale já přesně nevím
Tipuju 76.
hele tak co takovej ten satek positej zlatejma mincema ![]()
Já teď řeším obrácenou věc-kdy babičce říct,že bude mít 7 mé vnouče v pořadí.....jestli na Mikuláše,nebo to nechat pod stromeček-a teď babo raď,protože když jí to nechám pod stromeček,tak tam bude celá rodina a jsou 2 lidi,kterým to zrovna při této příležitosti říkat nechci.....přednost má babička s dědou-je to moje tchyně a tchán…