Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem se kvůli manželovi přestěhovala do jiného státu, takže ti rozumím. Zvykala jsem si několik let, ale teď už vše o. k.Držím palce. ![]()
Teda pro me to neni normalni. Me pripada, ze bud vztah s partnerem neni idealni a nebo jsi moc zavisla na rodine. Ale posuzuji to podle sebe a je fakt, ze ja to rodinne zazemi moc dobre nemela a musela jsem se brzy osamostatnit ![]()
@xavierka píše:
No že jsem jak malé děcko
Takhle to neber
My jsme si s manželem koupili barák v jedné díře, rok jsme ho spravovali a postupně jsme zjišťovali, že se nám tam nelíbí a že tam neumíme žít. Vydrželi jsme tam 3 roky a teď ho prodáváme. Taky jsme řešili, že jsme se tak přece jedno rozhodli, stálo to spoustu práce i peněz, ale proč se tam trápit do konce života ![]()
Nevím jak dlouho tam bydlíš, neutíkala bych hned po měsíci. Dala bych tomu čas, třeba si nakonec zvykneš, myslím si že takové pochybnosti jsou normální, když příjdeš o veškeré zázemí. Ale pokud se tam budeš trápit, budeš se tam cítit osamocená, vrátila bych se domů. Žijeme jen jednou a já osobně bych radši byla šťastným „malým děckem“, než utrápenou „velkou holkou“ ![]()
Nemůžu pochopit, proč se holky stěhujou za přítelem takovou dálku, opouštějí své rodiny a přátele, své zázemí a jistoty, aby se ocitly někde zcela samy. V mnoha a mnoha diskuzích je právě tohle kámen úrazu v momentě, kdy vztah přestane fungovat a jsou děti: není kam jít, na koho se obrátit, rodina daleko, protože proběhlo takové stěhování za přítelem. Na vztahu vidíš trhliny už teď. Být tebou, dala bych na svůj instinkt a vrátila se domů. Prohra to není, naopak - je to šance.
Děkuji:-) moc všem za reakce..asi chvíli to ještě zkusím a pokud se mé pocity nezmění, vrátím se. Jsem ráda, že mi rozumíte..připadám si jako největší kráva:(
Ahoj, taky jsem se prestehovala 400 km od rodiny. Chvilku trvalo, nez jsem si zvykla. Vydr. Casem si najdes kamaradky a bude lip. Spis mi chybela rodina kdyz jsem byla na materske. Ted uz chodim do prace a na styskani neni cas. Fakt vydrz, ono si to sedne ![]()