Co udělá můj odchod s dcerkou?

Anonymní
31.5.15 15:00

Co udělá můj odchod s dcerkou?

Jdu se sem asi jen vypovídat, žádné rady nečekám, na to jsem tu četla už dost diskusí, abych věděla, co mi asi všichni poradíte, ale i tak. Aspoň se mi takto uleví. Jsme s partnerem cca roky, máme měsíční dcerku. On je hodný chlap, pracovitý, nekouří, nepije, za ženskejma nechodí. Kdekdo by řekl ideál. Bohužel jsem ale během našeho soužití přišla na to, že se mi nelíbí jeho povaha, celkově je prostě smýšlením úplně jinde než já. Mám hodně negativní pohled na svět, ve všem vidí něco špatného, já jsem pravý opak. Zjistila jsem, že prostě nemáme nic moc společného. Nejvíc mi však vadí, jak vidí on rodinu a výchovu dítěte. Prostě je z vesnice a má model - žena se stará o domácnost a dítě, muž o těžké mužské práce apod. Souhlasím s rozdělením prací, ale zásadně nesouhlasím s tím, že na ženě je i péče o dítě. Se vším všudy. Nikdy ji neuspal, nepřebalil, nevykoupal, nenakrmil. Hraje si s ní, pár hodin týdně celkem. Co se týče práce, pracujeme oba, já částečně z domu a docházím 2× týdně do práce, vydělávám celkem dost a RP mi to hodí skoro stejně jako jemu. Tolik k tomu, že on je živitel, já mám držet hubu a krok:-). Když jsem v práci, stará se o dítko babička. Pracuji po večerech. Ty peníze potřebujeme, také proto, že on má vysokou hypotéku (ano, jen on, má ji z předchozího vztahu a nechce se jí vzdát), na niž padne skoro celá jeho výplata, zbytek utratí za benzín, auto potřebuje. Potud vše OK, prostě děláme oba, co můžeme, abychom se měli slušně, mě navíc moje práce baví a jsem ráda, že nevyjdu ze cviku. Problém je v tom, že zatímco já jsem s dítětem, když je on v práci, on není ochoten slevit ze svého zažitého vzoru a nechce dělat rutinu, aby nějaký čas na práci připadl mě a nemusela bych třeba sedět u toho dlouho do noci. Příklad - chodí z práce kolem 18.30, pohraje si s malou (cca 15 minut, protože se pak jde koupat a spát), zasedne k TV, dá si večeři a takto setrvá až do spaní. Popř. jde do dílny a něco si tam kutí, nebo jde sekat do garáže dřevo. Já tedy malou nakrmím, vykoupu a jdu uspávat. Většinou se k práci dostanu kolem 20.00, dost často se stane, že malá dlouho usíná, takže později. Od začátku mi to vadí a vyjádřila jsem, velmi slušně, návrh, že bychom si to mohli rozdělit. Aspoň na pár dní v týdnu, že by malou šel vykoupat a uspat on, já bych mohla dříve začít s prací. Řekl mi, že ne, že to je moje činnost a basta. To, že by tím i upevnil jejich vztah, navíc bych byla třeba do budoucna lépe nahraditelná, to nebere jako argument. Velmi slušně a rozumně jsem mu navrhla, ještě v dobách, kdy jsem kojila a fakt jsem se v noci nevyspala, že by třeba jeden den (sobota nebo neděle), vstal s malou on a já se mohla chvíli dospat. Řekl ne. Prostě on to dělat nebude. Zaryté NE. Pro mě je toto z jeho strany podraz. Navíc nechce s malou být moc sám z důvodu, že bych třeba já někam jela. On samozřehjmě sám jezdí pořád. Chtěla jsem na jeden den na lyže, že by malou pohlídal. NE. On přece nebude jen hlídač. Přijde mi, že nechápe, že by mu mělo dělat radost něco, co udělá radost mě i za cenu, že se bude pár hodin nudit s dítkem. Já taky nejsem 24 hodin denně nadšená z toho, že 100× musím malou chytit pod klouzačkou, hodinu ji houpat apod.:-). Zkrátka toto a ještě další maličkosti vedly k tomu, že jsem si ho přestala vážit, již mě nepřitahuje ani fyzicky a sex je pro mě problém, který nedokážu v sobě překonat, prostě s ním spát nechci. Vím přesně, co chci. Nechci s ním být. Jenže malá ho miluje a já mám strach, že postavím svoje štěstí před její. Že mi to jednou vyčte. Vím přesně, že on se bude tvářit ublíženě a jako ten, kdo nekouřil, nepil, za ženskejma neběhal a ještě mi to nebylo dost. Jenže pro mě je životní partner i o něčem jiném, hodně bych to přirovnala k přátelství. Zkrátka bojím se odejít kvůli malé, i když všude čtu, že je horší zůstat v nefunkčním vztahu než odejít. Vím, že by se vídali, ale prostě to není ono. Bohužel ještě k tomu, má dceru z prvního manželství, která k nám jezdí 1× za 14 dní na víkend, a já vidím, co to s ní dělá. Prostě si k němu vztah nevybudovala, je to s prominutím rozmazlenej fracek, a já se bojím, aby to tak nedopadlo i s malou. Ach jo. Vím, že kdyby nebylo dítěte, byla bych už dávno odešla. Vím, že jsem udělala chybu, že jsem šla do tohoto vztahu tak rychle i s dítětem. Jenže já nevěděla, na co se zaměřit, jsem poprvé matka a netušila jsem, co mě čeká. Tak nějak jsem předpokládala, že to partner bude mít stejně nastavené jako já. Neříkám, že je špatný, jen prostě potřebuje najít partnerku, které to bude vyhovovat. Mě to nevyhovuje a bohužel vím, že pokud s tím neudělá nic on, bude to pořád horší. Mluvili jsme o tom spoulu milionkrát, vždy to skončí tím, že řekne, že se měnit nebude a buď ho budu brát se vším, nebo nic. Možná to cítím taky tak negativně proto, že já jsem se za ním přestěhovala z města na vesnici, tento život mi moc nevyhovuje, nikoho zde neznám a on mi to moc neulehčuje. No nic, pokud jste dočetli až sem, tak máte můj obdiv:-). Já se cítím lépe, že jsem to napsala:-)))).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33
31.5.15 15:04
@Anonymní píše:

Tos na takovou vec prisla docela pozde, nemyslis? Nemate si hned delat dite, kdyz ho ani poradne teda neznas… TVL, me pripada ze tady kazda mysli hlavne na sebe a ne na ty deti-coz je trend.

Jo, jasne kazdej ma mit stastnej zivot. Ale tak si s tema chlapa hnedka nedelejte deti, kdyz ho ani poradne neznate atd… Ta hlava a mozek v ni ma byt na mysleni, ne jenom na ***** :)

edit. admin 31.5.2015 19:13 - vulgarity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
31.5.15 15:08

Máte měsíční dcerku a chytáte ji na skluzavce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
31.5.15 15:11
@vokishka píše:

Asi jí nefunguje Numlock. Já teda podle nadpisu myslela, že odejdeš a dítě necháš chlapovi. Kolik jí teda je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
31.5.15 15:12

No, já odešla s tříměsíčním klukem :nevim:. Neříkám, že je to dobře, ale od té doby konečně dýchám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
31.5.15 15:13

No..dítě už máte, tatínek si to představoval jinak, než maminka a už se to nedá odestát. Ale taky mě ten trend diskuzí „jsme spolu dva roky, máme půlroční dítě a vůbec svého muže neznám“ nepřestává fascinovat. (já jsem si s chlapem pořídila dítě roce a čtvrt a kupodivu žádný problém nemáme, protože jsme si o tom dopředu promluvili a zjistili, že máme stejný názor na podstatné věci, ale to je mimo téma).
Pokud ti, zakladatelko, ten život nevyhovuje, tak odejdi. Moc nechápu, jak může být dobrý táta, když se dítku věnuje čtvrt hodiny denně, stejně tak jak ho to dítě může zbožňovat, když ho skoro nevidí..pro děti je ale opravdu aktuálně důležitější, kdo si s nimi hraje a dělá kravinky, než ten, kdo jim vaří, pere, krmí, stará se a tak dále. Holt je ta role matky někdy pěkně nevděčná. Nevím, co ti poradit. Snad jen si opravdu nemyslím, že to, že jeho dcera z prvního manželství je rozmazlená, souvisí s tím, že od ní odešel. Pokud je v péči matky, tak ji asi rozmazlila ona. Můj muž má dvě starší děti a rozmazlené není ani jedno. Takže toho bych se nebála. A nemusí se vídat jen jednou za 14 dní na víkend, je to o domluvě. Můj chlap vidí všechny svoje děti denně, je to jen o přístupu rodičů. Řekla bych, že tomu tvému to tak vyhovuje.
Zkus mu dát nůž na krk nebo prostě předat dítě ve dveřích a „přijdu za dvě hodiny, večeře je v troubě“. Když ti sám říká, že ho máš brát buď takového, jaký je, nebo nic, tak se změnit opravdu nehodlá :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 15:16

Pardon, nefungoval mi Num Lock, je jí 20 měsíců:-). Ano, vím, že jsem si neměla dělat hned dítě, sypu si popel na hlavu. Jak píšu, to, co bych chtěla udělat a co udělám, je diametrální rozdíl. Já vím, že nemám od chlapa hned odcházet, ale není to problém, který se objevil teď, ale už s narozením dcerky. Mluvili jsme s polu nesčtněkrát, chci to řešit, ale bohužel nechci slyšet odpověď, že se měnit nebude a basta. Já taky dělám ústupky, měním svůj život, aby rodina fungovala. Ale jo, měla jsem ho víc poznat, i když si tajně myslím, že nkěteré věci prostě nezjistíš ani za delší dobu, protože je to nová situace, kterou jsem navíc já neznala. Ale on je otec podruhé a prý s první dcerou to bylo jinak. Na můj dotaz, proč to teda nedělá i nyní, nedokáže odpovědět. Prostě prý má blok a dělat to nebude. Je v tomto zcela nekompromisní a nějaké moje návrhy prostě nebre… Bohužel mám i kolem sebe hodně jiných otců, kteří dělají to, co bych třeba já hrozně chtěla, např. jedou s manželkou na hory na celý týden, tam se třeba věnují dětem, zatímco manželka si může zalyžovat. Já třeba lyžování miluju, je to můj velký koníček, ale v zimě jsem se k tomu nedostala, protože nechtěl ani ten jeden blbej den stát pod svahem a malou třeba sáňkovat. Byť jen na pár hodin. Mě ani nevadí, když jeden někam on, má motorku a jezdí všude možně, i na víc dní a já mu to nijak nevyčítám, naopak jsem ráda, že přijde na jiné myšlenky a odreaguje se. Ale chtěla bych něco i pro sebe, no. Asi jsem sobecká.

• Citovat
  • Upravit
7257
31.5.15 15:19

Jak poznáš, že ho měsíční dítě miluje? Není tam chyba ve věku dítěte?
Nicméně, asi jsi poznala, že se k sobě nehodíte. Bojím se, že s tím nejde nic dělat, jen se slušně domluvit a rozejít. Kvůli dítěti bych s nevyhovujícím partnerem nebyla.Jo,holt jste se měli dříve poznat, než jste založili rodinu, ale teď už se nedá nic dělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
31.5.15 15:20
@Anonymní píše:
Pardon, nefungoval mi Num Lock, je jí 20 měsíců:-). Ano, vím, že jsem si neměla dělat hned dítě, sypu si popel na hlavu. Jak píšu, to, co bych chtěla udělat a co udělám, je diametrální rozdíl. Já vím, že nemám od chlapa hned odcházet, ale není to problém, který se objevil teď, ale už s narozením dcerky. Mluvili jsme s polu nesčtněkrát, chci to řešit, ale bohužel nechci slyšet odpověď, že se měnit nebude a basta. Já taky dělám ústupky, měním svůj život, aby rodina fungovala. Ale jo, měla jsem ho víc poznat, i když si tajně myslím, že nkěteré věci prostě nezjistíš ani za delší dobu, protože je to nová situace, kterou jsem navíc já neznala. Ale on je otec podruhé a prý s první dcerou to bylo jinak. Na můj dotaz, proč to teda nedělá i nyní, nedokáže odpovědět. Prostě prý má blok a dělat to nebude. Je v tomto zcela nekompromisní a nějaké moje návrhy prostě nebre… Bohužel mám i kolem sebe hodně jiných otců, kteří dělají to, co bych třeba já hrozně chtěla, např. jedou s manželkou na hory na celý týden, tam se třeba věnují dětem, zatímco manželka si může zalyžovat. Já třeba lyžování miluju, je to můj velký koníček, ale v zimě jsem se k tomu nedostala, protože nechtěl ani ten jeden blbej den stát pod svahem a malou třeba sáňkovat. Byť jen na pár hodin. Mě ani nevadí, když jeden někam on, má motorku a jezdí všude možně, i na víc dní a já mu to nijak nevyčítám, naopak jsem ráda, že přijde na jiné myšlenky a odreaguje se. Ale chtěla bych něco i pro sebe, no. Asi jsem sobecká.

A umíš si představit, že bys vzala malou a odešla? Pokud na opakované „požadavky“ (nemyšleno ve zlém) nereaguje, tak se to asi nezlepší a dokážeš tak žít celý život? Podle mě si vymýšlí, když říká, že neví, proč se nechce starat. Není pohodlný? Je to asi slepá ulička. Co by třeba dělal, kdybys (nedej bože!) musela třeba do nemocnice na delší dobu? To by se přece musel starat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.5.15 15:21
@ProfZav píše:
No..dítě už máte, tatínek si to představoval jinak, než maminka a už se to nedá odestát. Ale taky mě ten trend diskuzí „jsme spolu dva roky, máme půlroční dítě a vůbec svého muže neznám“ nepřestává fascinovat. (já jsem si s chlapem pořídila dítě roce a čtvrt a kupodivu žádný problém nemáme, protože jsme si o tom dopředu promluvili a zjistili, že máme stejný názor na podstatné věci, ale to je mimo téma).
Pokud ti, zakladatelko, ten život nevyhovuje, tak odejdi. Moc nechápu, jak může být dobrý táta, když se dítku věnuje čtvrt hodiny denně, stejně tak jak ho to dítě může zbožňovat, když ho skoro nevidí..pro děti je ale opravdu aktuálně důležitější, kdo si s nimi hraje a dělá kravinky, než ten, kdo jim vaří, pere, krmí, stará se a tak dále. Holt je ta role matky někdy pěkně nevděčná. Nevím, co ti poradit. Snad jen si opravdu nemyslím, že to, že jeho dcera z prvního manželství je rozmazlená, souvisí s tím, že od ní odešel. Pokud je v péči matky, tak ji asi rozmazlila ona. Můj muž má dvě starší děti a rozmazlené není ani jedno. Takže toho bych se nebála. A nemusí se vídat jen jednou za 14 dní na víkend, je to o domluvě. Můj chlap vidí všechny svoje děti denně, je to jen o přístupu rodičů. Řekla bych, že tomu tvému to tak vyhovuje.
Zkus mu dát nůž na krk nebo prostě předat dítě ve dveřích a „přijdu za dvě hodiny, večeře je v troubě“. Když ti sám říká, že ho máš brát buď takového, jaký je, nebo nic, tak se změnit opravdu nehodlá :-(

Takže - Ano, miluje ho, protože s ní dělá hovadiny, pracuje od 8 do 18.00, vidí se rádno chvíli, večer chvíli, o víkendu pár hodin celkem. Kdkoliv ho vidí nebo je doma, visí jen na něm:-).

Dcera je rozmazlená právě proto, že se rozvedli, souhlasí. Matka ji rozmazlila, ale i on. Aby o ni nepřišel, dal jí vše, co si řekla, ze strachu, že k němu nebude jezdit, jak mu bylo vyhrožováno.

Nůž na krk jsem mu dala nesčetněkrát, nepochopil. Třeba dneska odpoledne jsem ho poslala za babičkou samotného s malou, abych mohla něco dokončit do práce. Měl řeči - Pojď, pojedeme k babičce, mamka si tady zatím lehne (ironický tón), já na to, že budu pracovat - on na to: když je to pro Tebe důležitější, pracovat v neděli. Já na to, ano, když to nestihnu přes týden, musím to dodělat v neděli. Bohužel nepochopil velmi okatou narážku. Urazil se, že jsem s nima nejela. Podotknu, u babička jsem s malou byla v pátek a oba dva i smalou včera. Bydlí ve vedlejší vsi:-).

• Citovat
  • Upravit
33005
31.5.15 15:23
@vokishka píše:

Zakladatelka neměla pištěný numlock, vypadli jí z textu číslice. ;)

Zakladatelko, radu, co to udělá s dítětem nemám. Ale myslím, že teď tátu miluje, protože s vámi bydlí (milovala by i spolubydlícího orangutana). Nicméně vzhledem k tomu, že by se jí v pozdějších letech tatínek asi moc nevěnoval, podle toho, jak k péči o dítě přistupuje teď, nebyl by tam vybudovaný vztah. Tátu by asi vnímala jako někoho kdo se nezajímá o dítě, netráví s ním čas a jen spolubydlí a nosí domů peníze, poseká dříví, kutí v garáži, jezdí si sám za zábavou a večer s enají a sedne k telce. A přišlo by jí to ok, že tak je to správné. Nebo by jí docvaklo )při srovnání s kamarády apod.), že doma je něco špatně a buď jsi špatná ty, že Ti to vyhovuje, nebo je špatný táta, že se takto chová.

A že Ti takový chlap nevyhovuje se vůbec nedivím. Nicméně pozdě bycha honit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
31.5.15 15:24

Pokud má 20 měsíců a vidí tatínka 15 minut denně + občas se na ni milostivě podívá, tak bych neřekla, že ho dítě miluje. A za každou cenu držet manželství kvůli dítěti, to asi nebude to nejlepší. Takže bych si promyslela, jestli mám kam jít, jestli budu mít dost peněz na zabezpečení. A podle toho bych se rozhodla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
31.5.15 15:27

No, je to teda pěkný sobec ten chlap… taky mám takového co nepomůže a má tisíc výmluv. Blbý je to, že ať uděláš co uděláš, bude to špatně. Je to patová situace. Není to ani na rozvod, ani na společné soužití. Píšeš že si jí muž nějak nevšímá.. tak jakto, že ho dcera miluje a má k němu vztah? Hraje si s ní alespoň trochu?
Jako chápu tvé rozhořčení, je to neskutečně ubíjející, když se neustále snažíš alespoň o blbý kompromis a ten chlap je neprůstřelný. Jestli jsi schopná se o sebe postarat, tak si s ním sedni a s klidem mu navrhni rozchod, s tím že máš kam jít. Že už nedokážeš setrvávat v takovém vztahu, kdy ty máš dělat maximum, neustále se mu přizpůsobovat a on není ochoten na tvé prosby reagovat. Možná se vzpamatuje. Pokud i tohle bude mít na párku, šla bych. U nás tento rozhovor pomohl z hluboké krize, kdy mi manžel fakt už i ubližoval. Teď je to v pohodě, vzpamatoval se… Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117

Nejsi sobecka, mas normalni „pozadavky“ - pisu v uvozovkach, protoze to by ani nemely byt pozadavky, to by mela byt samozrejmost.
jo, s vyberem chlapa jsi asi udelala chybu, ale to nejsi ani prvni, ani posledni. a svym zpusobem si taky myslim, ze jak se bude chlap chovat v ramci rodiny poznas, az kdyz mas tu rodinu - bohuzel. (to neni muj alibismus, muj chlap se nastesti nezmenil, ale znam par tech, co se zmenili po narozeni ditete radikalne).
pokud je tam nejaka sance ho k tomu dokopat, tak zkuste poradnu. a hlavne mu na rovinu rekni, ze takhle dal zit nechces a zvazujes odchod. pokud jinak na zadny kompromis neni ochotny pristoupit, tak mu dej nuz na krk. ale pokud to uz jednou reknes, tak musis byt opravdu pripravena odejit.
mas vyhodu, ze jsi schopna se uzivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@ProfZav píše:
A umíš si představit, že bys vzala malou a odešla? Pokud na opakované „požadavky“ (nemyšleno ve zlém) nereaguje, tak se to asi nezlepší a dokážeš tak žít celý život? Podle mě si vymýšlí, když říká, že neví, proč se nechce starat. Není pohodlný? Je to asi slepá ulička. Co by třeba dělal, kdybys (nedej bože!) musela třeba do nemocnice na delší dobu? To by se přece musel starat.

Řekl mi, že má jiný vzor v rodině (to je pravda, vidím to u jeho mámy, je skvělá, ale prostě tak to mají nastavené). Na to jsem se ho ptala taky, co by dělal, kdybych musela třeba pryč z důvodu nemoci. Neuměl odpovědět, ale asi vím, jak by to dopadlo, dal by malou babičce, protože o děti se přece starají ženy.

Představit si to umím, mám kam jít, mám peníze, a vím, že by se mi to moc líbilo. ALE, prostě mám pořád pocit, že bych tím malé zkazila život.

Přítel je takovej trochu lítostivej, takže mi řekl, že kdybychom se tedy rozešli, tak sbalí saky paky, prodá barák a odjede někam daleko. Tolik k tatínkovi po rozchodu. Nevím, zda by to opravdu udělal, ale vím, že je dost rozhozený z toho vztahu předtím, zejména kvůli dceři, ale za to my nemůžeme a já jsem se ho snažila a snažím podporovat jak mohu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky