Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, znáte zákon přitažlivosti? Zkoušel to někdo využít? Třeba n přitáhnutí partnera nebo něčeho jiného a povedlo se vám to?
@Malaga píše:
Funguje
a mohla by jsi mě říct, šla jsi podle „návodu“jak využít tento zákon?
Záleží, jaký návod myslíš. Nicméně můžeš ovlivňovat jen sebe a ne druhé…takže na nějaké konkrétní osoby apod. zapomeň.
Vyzkoušej si to na malých věcech, třeba jako je volné místo k zaparkování.
@Malaga píše:
Záleží, jaký návod myslíš. Nicméně můžeš ovlivňovat jen sebe a ne druhé…takže na nějaké konkrétní osoby apod. zapomeň.
Vyzkoušej si to na malých věcech, třeba jako je volné místo k zaparkování.
No já bych chtěla partnera, ne konkrétního…
@Kikuč u těch přání je problém, že se fakt můžou splnit, proto je důležité přát si správně…
Např. přeješ si zhubnout…což se může splnit…budeš mít starosti a stres, tak zhubneš.
Přání by měla být co nejvíc konkrétní a podrobná. ![]()
Teď se mi stalo - šla jsem na poměrně těžkou zkoušku a přála jsem si dvojku.
Dostala jsem jí (ale taky jsem se fakt učila, bez toho to prostě nejde), akorát jsem zaváhala a mohla to být jednička. Dvojka mi stačí, ale ta jednička mi utekla o chlup… ![]()
@Malaga píše:
@Kikuč u těch přání je problém, že se fakt můžou splnit, proto je důležité přát si správně…
Např. přeješ si zhubnout…což se může splnit…budeš mít starosti a stres, tak zhubneš.
Přání by měla být co nejvíc konkrétní a podrobná.Teď se mi stalo - šla jsem na poměrně těžkou zkoušku a přála jsem si dvojku.
Dostala jsem jí (ale taky jsem se fakt učila, bez toho to prostě nejde), akorát jsem zaváhala a mohla to být jednička. Dvojka mi stačí, ale ta jednička mi utekla o chlup…
no a není to prostě tím, že ses prostě učila a naučila se to takhle na tu 1 až 2 a prostě dopadlo to podle toho jak ses to naučila? Ono cokoliv se pak dá přiřknout tomu „zákonu přítažlivosti“ ![]()
Když to řeknu zjednodušeně: Když něco chceš, tak pro to většinou i něco děláš…a tím, že pro to něco děláš, tak to dopadne dle tvých představ…ne tím, že na to myslíš…ale tím, že pro to něco děláš a směřuješ k tomu vlastními silami…logicky k tomu i dosměřuješ ![]()
Příspěvek upraven 31.05.15 v 11:40
@Petramatka jo může to tak vypadat
, akorát se mi to potvrdilo i u věcí, které zase až tak ovlivnit nejde…
A třeba je všechno jinak, ale za sebe můžu říct, že mi to funguje a když to funguje, tak to nehodlám měnit ![]()
@Malaga píše:
@Petramatka jo může to tak vypadat, akorát se mi to potvrdilo i u věcí, které zase až tak ovlivnit nejde…
A třeba je všechno jinak, ale za sebe můžu říct, že mi to funguje a když to funguje, tak to nehodlám měnit
tak já jen, že mě věci taky fungují, protože na nich prostě dělám…a nepotřebuji nějaký „zákon přítažlivosti“ a naopak si myslím, že „zákon přítažlivosti“ by mi byl prd platný, kdybych na věcech co chci nemakala
@Petramatka tak já docela dost plánuju a většinou mívám i variantu B a C, kdyby ta A náhodou neklapla. Nepodceňuji situace a snažím se o co nejlepší přípravu, ve všem a někdy zbytečně až moc…ale prostě mám pocit, že s těmi přáními mi to jde lépe (možná berlička, možná pozitivní myšlení) a jak píšu, pomáhá to, tak si to nechám ![]()
@Malaga píše:
@Petramatka tak já docela dost plánuju a většinou mívám i variantu B a C, kdyby ta A náhodou neklapla. Nepodceňuji situace a snažím se o co nejlepší přípravu, ve všem a někdy zbytečně až moc…ale prostě mám pocit, že s těmi přáními mi to jde lépe (možná berlička, možná pozitivní myšlení) a jak píšu, pomáhá to, tak si to nechám
to je právě ono…já bych v tom nehledala žádnou složitost, prostě logicky se nám dosahuje lépe cílů, které chceme, než které nechceme ![]()
@Malaga To je docela zajímavé. Já si pamatuju, jak jsem si jako malá přála určité věci, které se mi nakonec splnily, a dnes si říkám, proč jsem si je proboha přála
můžeš se zde rozepsat, jak toto pozitivní myšlení děláš? Pouze na tu věc myslíš nebo máš nějaký rituál?
@Ververka77 nic zvláštního. Neupínám se k tomu, jen si přeji a je mi dáno… ![]()
Je fajn knížka od Hicksových Požádej a je ti dáno…ale já si vždycky z těchto knížek vyzobu jen to, co se mi líbí a vyhovuje mi…myslím, že je i na uloz.to .
Hlavní je - nehrotit to a neupínat se k tomu. ![]()