Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Babeta3380 píše:
To bych asi nezvládla…nechat ho v pronájmu.. a já sama bydlet ve vlastním. Důchod má 12 tis a jeho „hvězda“ 6. To je málo na život. 2×1+1 finančně nedám.
A jaký máš vztah s jeho družkou?
Myslíš, že byste to zvládli? ![]()
@Babeta3380
pokud se budes i dal szivat s roli rodinneho drzak,pak ver,ze se tve pocity a problemy nezmeni.sama mas problemu na hlavu a delat/byt hrdinkou se nevyplaci.nemluve o prohlobeni depky,kdyz to kazdy bere,jako samozrejmost a ani se nedockas zadostiucineni/diku.tedy delej,jak umis,ale dle me je dobre,ba primo zadouci,si ujasnit priority a nemilosrdne vyskrtat to,co v nich neni a nejvic te zatezuje.nekdy je to i pece o druhe,kdyz sama meles z posledniho.
@annasmyc píše:
myslím že toho máš moc, možná počínající deprese, smrt mámy…možná to už je na slabší antidepresiva (může předepsat i obvodní) a nedělala bych zásadní rozhodnutí, dokud se to trochu „neutřepe“…na topení bych si pořídila třeba dočasně ekobrikety nebo pelety, aby ti odpadla práce, přes léto si odfrkneš… Tatínek s družkou jsou nemohoucí? Nějak přispívají na domácnost? Třeba by na to topení přispěli…Tesaříky jsme taky měli ve dřevě, ale jak se objevili, tak zmizeli, v domácnosti nic nepožrali (taky si topíme dřevem). Kdy máš dodělat školu?
Mě by trefil šlak, hned cpat antidepresiva. To není řešení!! Řešením je si uspořádat život.
@Babeta3380 píše:
To bych asi nezvládla…nechat ho v pronájmu.. a já sama bydlet ve vlastním. Důchod má 12 tis a jeho „hvězda“ 6. To je málo na život. 2×1+1 finančně nedám.
Holka, budeš to muset nějak vymyslet. Když budeš bydlet ve 3+1 s dvěma dospělými, tak se v zásadě diskvalifikuješ pro nějaký vztah. Mají dohromady 18 tis., to není tak málo. Když tak jim přispívej třeba 2 tisíce, ale buď sama. Máš před sebou půlku života. Pokud dalších 20 let věnuješ otci, tak kde pak budeš?
A před lety jsi řešila něco podobného? Nepomůže Ti takto jedno sezení. Zkus to znovu, najdi si někoho, kdo Ti sedne. Klidně napodruhé, napotřetí. Ale připrav se i na to, že uslyšíš něco, co se Ti úplně nebude líbit, kvůli tomu tedy neměň. Já jsem z oboru (prosím anonym), ale mně samotné před lety velmi pomohlo, ale stejně až se spojením s odstupem času.
Takto Ti v diskuzi ničemu nepomůžeme
![]()
@Babeta3380 píše:
Byla jsem před lety u dvou na konzultaci. Výsledek: po hodině na mě koukali s otevřenou pusou.. a prý jak to že ještě funguju. Závěr žádný. Ono toho je v rodině víc / ještě zajímaví sourozenci/. Vždycky jsem byla v rodině ten držák.
@Babeta3380 píše:
duchodak.blizko tveho domova.pri peci o dva,zrejme ne moc spolupracujici,duchodce a obetni pristup se ti,dle meho,partner bude tezko hledat.natoz mit dite.
@Babeta3380 píše:
Ale zvládla. V pronajmu bydlí značná část populace. Nedělej ze sebe samaritana nebo té to úplně semele
dodělávám bakaláře a mám v červnu státnice, úplně se vidím, jak to projedu, tak jak jsem se dokázala učit tahem, ted ztrácím koncentraci, mám z toho nervy dopředu. A mám pocit,že jsme se změnila, dřív jsem to tak nehrotila, ted jakoby dělám z komára velblouda, končí zima a já se už ted děsím další,( s tím topením) . Ted jak čtu ty vaše odpovědi, si říkám, že mi asi vadí, jak jsem všechno a za všechny řešila.
@K82 píše:
duchodak.blizko tveho domova.pri peci o dva,zrejme ne moc spolupracujici,duchodce a obetni pristup se ti,dle meho,partner bude tezko hledat.natoz mit dite.
Přesně a dobrý nápad. ![]()
Mysli na sebe. Opravdu. Máš svůj život, který žiješ teď. Ne potom až… Tatínek by mohl s druzkou třeba do domu s pečovatelskou službou. Není to domov pro seniory, mají vlastní byt, klíče, jen mají dostupné některé služby ( sociální, zdravotní atd) a ty se na barák vykasli. Ten můžeš mít někdy v budoucnu s partnerem případně. Nenechej v sobě vyvolat pocit viny, že se musíš starat a nemůžeš, nechceš atd. . Navíc, máš období smutku a ani to nemůžeš v klidu prožít , přitom je to důležité abys mohla dál. Pokud se časem zhroutís, otec stejně skončí v nějaké instituci, pokud není schopen se o sebe starat. Nebo zůstane v tom baráku a tam zpustne i s druzkou. Prosím, myslí na sebe, jsi důležitá. ![]()
Mně osobně velmi pomohlo stěhování ze starého domu do paneláku. Bohužel zrealizováno v mých 42let. Dnes je mi 47. Už bych nikdy nebydlela ve starém domě se zahradou.
@Babeta3380 píše:
dodělávám bakaláře a mám v červnu státnice, úplně se vidím, jak to projedu, tak jak jsem se dokázala učit tahem, ted ztrácím koncentraci, mám z toho nervy dopředu. A mám pocit,že jsme se změnila, dřív jsem to tak nehrotila, ted jakoby dělám z komára velblouda, končí zima a já se už ted děsím další,( s tím topením) . Ted jak čtu ty vaše odpovědi, si říkám, že mi asi vadí, jak jsem všechno a za všechny řešila.
Kolik Ti je? ![]()
@Božislava píše:
Mně osobně velmi pomohlo stěhování ze starého domu do paneláku. Bohužel zrealizováno v mých 42let. Dnes je mi 47. Už bych nikdy nebydlela ve starém domě se zahradou.
Holky a dámy, díky moc. Budu si to pár dní dokola pročítat, abych se „probrala“.