Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky, rada bych se Vas zeptala na zkusenost s cvicenim po porodu. Jsem ted uz 9 tydnu po porodu achci zacit cvicit. Byla jsem jednou, ale prvnich 20 minut byl aerobic, coz bylo utrpeni, prsa bolely a moc jsem to nezvladala, fyzicka ´je po tehotenstvi fuc. Navic mi nekdo rikal, ze pri kojeni se nema skakat, ze by se mohlo mliko srazit. Co je na tom pravdy?
Poradte prosim, jake cviceni je vhodne.
Diky moc.
Ivona
urcite bych ti doporucila pilates, je super po porodu zpevnuje hluboke svaly a je to intenzivni ,ale neskace se u toho nebo jeste bodyform to je jeste malinko narocnejsi posilovani vsech partii ![]()
Mikulandová má dvd cvičení po porodu. Jinak jsem teď četla, že pokud to není fakt náročná forma aerobicku, tak se může, jinak při nadměrné zátěži vyplavuje tělo špatné látky a ty pak pronikají do mléka - tak nějak to je, takže je potom špatné.
Musíš sama zvážit jak se cítíš, na hrdinku bych si nehrála a začala opravdu pomalu, 9týdnů není tak moc ![]()
Pro začátek bych začla doma lehkým posilkem. Já mám třeba problém, že když jdu na aerobic apod., nechám se zbytečně vyhecovat a pak to přepísknu, za normálního stavu to neva, ale jako první cvíčo po porodu by to asi nebylo úlně košér. Zdrcnutí mlíka po skákání, to nevím, každopádně to hrozně bolí, byla jsem 8t na závodu přes vesnici
a to jsem skoro od začátku nekojila. No doma jsem se mohla po…, jak to bolelo a což teprv, kdybych ta prsa měla nalitá mlíkem pořádně.
Kozisek- jojo, taky jsem slyšela, tou hranicí je prý, že bys neměla mít namožené svaly. Páč každý má kondičku jinou, tak se ndá paušálně říct, že dvacet dřepů ano, ale jednadvacet už je moc ![]()
Ahoj,já jsem cvičila dost před porodem-bosu,step aerobic,bodyforming.Bosu jsem cvičila do začátku 7-mého měsíce.Porodila jsem plánovaným císařem,a cítila jsem se moc dobře,tak jsem po 3 týdnech šla na břišní tance,a 5 týdnů na fitbally,ale neposilovala jsem spodní břicho.A od konce šestinedělí jsem cvičila 3× týdně,hlavně bosu.Začátek byl trochu krušný,tělo změkne.Co se týče kojení,chce to pevnou podprsenku,mám léta oblíbenou od Moiry,cenově to jde.Doktorka mi řekla,že při velmi intenzivní námaze by mohlo být mlíka míň,ale muselo by se jednat o vrcholový trénink,a to max.3× za týden určitě není.Začátky jsou těžký,ale pak už to jde ![]()
Ahojda, ja začínala s jogou, po sestinedeli jsem se vrhla do cvičení s kocarky venku - fitMAMI. Zacala jsem behat, koupila si poprsenku v Decathlonu, prsa se mi ani nehnou a muzu cokoliv
A s mlékem nikdy maly problém neměl..