Cvičení při nadváze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8996
6.4.19 11:36
@Luboš P píše:
Proč se nemůže čaj, káva, bublinková voda? Proč se nemůže alkohol, pečivo? Já mám zkušenosti jiné a hubnul jsem (a zhubnul) 15 měsíců a nyní to již skoro dva roky držím a všechno tohle porušuji. Jinak se vážím každý den.

Může se to. Ovšem pokud piji jen horkou vodu tak hubnu rychleji a efektivněji. Mám kamarádku a ta pije kromě kafe snad už jen víno a colu a má tělo jak modelka - má hodně pohybu a málo ji.
Já jsem zhubla 10 kil bez cvičení jen úpravou jídelníčku. Jde to, ale rychlejší a zdravější by bylo se i hýbat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
6.4.19 11:41

@Luboš P To není pravda. Po konzumaci alkoholu játra likvidují alkohol a probíhají v nich údajně procesy, které blokují nebo alespoň zpomalují metabolismus tuků. A to samé platí o sladkostech, sladkých limonádách atd. To jsou takové dávky zase třeba pro slinivku, že kaloricky člověk když sní jedny ledové kaštany a vypije flašku koly (a nedal by si nic jiného) se vejde do tabulek, ale stejně bude jak kysna. A z čeho má tělo brát energie, z čeho budovat svalovou hmotu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
6.4.19 12:32

@eva valoi Znovu opakuji, nepropaguji pití alkoholu, škodí to. Ale jsem zastáncem energetické teorie, tedy mám-li nižší příjem než výdej, tak hubnu, určitě a bez výjimky a nezmění na tom vůbec nic: alkohol, tabák, káva, čaj, bublinky, prostě nic a můžu se vážit jednou za měsíc nebo třikrát denně. A jestli alkohol zpomaluje metabolismus, tak co? Já jsem zhubnul za 15 měsíců 18 kg, tedy 1,2 kg za měsíc, to svědčí, že můj způsob je dlouhodobý a předpokládám, že je trvalý (stejným způsobem hmotnost udržuji). Energetická teorie je jednoduchá, ale hodně lidí se ji nějak snaží obejít - přelstít, proto ty desítky zaručených diet, které nefungují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
6.4.19 13:19
@eva valoi píše:
@Luboš P To není pravda. Po konzumaci alkoholu játra likvidují alkohol a probíhají v nich údajně procesy, které blokují nebo alespoň zpomalují metabolismus tuků. A to samé platí o sladkostech, sladkých limonádách atd. To jsou takové dávky zase třeba pro slinivku, že kaloricky člověk když sní jedny ledové kaštany a vypije flašku koly (a nedal by si nic jiného) se vejde do tabulek, ale stejně bude jak kysna. A z čeho má tělo brát energie, z čeho budovat svalovou hmotu??

Ano, je to tak, pokud je v krvi alkohol, spaluje se prednostne pred cimkoliv, i glukozou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
6.4.19 13:22
@Luboš P píše:
@eva valoi Znovu opakuji, nepropaguji pití alkoholu, škodí to. Ale jsem zastáncem energetické teorie, tedy mám-li nižší příjem než výdej, tak hubnu, určitě a bez výjimky a nezmění na tom vůbec nic: alkohol, tabák, káva, čaj, bublinky, prostě nic a můžu se vážit jednou za měsíc nebo třikrát denně. A jestli alkohol zpomaluje metabolismus, tak co? Já jsem zhubnul za 15 měsíců 18 kg, tedy 1,2 kg za měsíc, to svědčí, že můj způsob je dlouhodobý a předpokládám, že je trvalý (stejným způsobem hmotnost udržuji). Energetická teorie je jednoduchá, ale hodně lidí se ji nějak snaží obejít - přelstít, proto ty desítky zaručených diet, které nefungují.

Tak holt se jen kalorie z alkoholu zapocitaji. To ja zase chapu, ze pokud ma clovek rad treba dobre vinko, jednou za cas si da a prizpusobi tomu jidelnicek, protoze zivotosprava pokud ji ma clovek udrzet na cely zivot, nema moc „bolet“. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26578
6.4.19 13:25
@Lynette píše:
Může se to. Ovšem pokud piji jen horkou vodu tak hubnu rychleji a efektivněji. Mám kamarádku a ta pije kromě kafe snad už jen víno a colu a má tělo jak modelka - má hodně pohybu a málo ji.
Já jsem zhubla 10 kil bez cvičení jen úpravou jídelníčku. Jde to, ale rychlejší a zdravější by bylo se i hýbat. ;)

Zajimave to s tou teplou vodou, u mne vyvolava davici reflex, takze smula :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5079
6.4.19 13:40
@růžový achát píše:
Přesně, ale pokud chce člověk redukovat, tak si to dovolit prostě zatím nemůže.

Já jsem začínal hubnout na 7.500 kJ denně a ty jsem prostě snědl a vypil. Kdybych místo piva pil vodu, tak bych mohl více sníst, tedy místo piva kousek libového masa, což by bylo určitě zdravější, ale z energetického hlediska, to je jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.19 15:00

Holky co se týče jídelníčku tak pojedu podle toho co mi řekla doktorka,takže na sváču po snídani ovoce ,jak tam mám psané např.2švestky,pomeranč,8kuliček hroznu apod.dokonce mi řekla že pokud nebudu mít hlad,tak sváču nemusím ale snídani,oběd a večeři určitě ano :) :) Co se týká cvičení tak zkusím jogu podle youtube ,rotoped aspoň 45minut nevím kolik mi času dají děti..a až budou zdravé tak procházka s kočárkem rychlochuzi nebo zkusím ten indiánský běh.

• Citovat
  • Upravit
5244
6.4.19 23:36

Pokud jsi jogu nikdy necvicila, doporucuju zajit na par hodin nekam do studia, aby ti lektorka ukazala, jak se do asan dostat a jak maji vypadat. Kdyz se budes jako zacatecnik pinozit s jogou podle YouTube, tak ji taky muzes (a pravdepodobne i budes) cvicit spatne, protoze ti nikdo neopravi drzeni tela, ani neporadi, jak jednotlive cviky provadet poradne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.19 07:15

@Afrikana ahoj zkušenosti nemám,ale ségra to cvičí každý den a hubne(tedy ona cvičí doma a práce na zahradě) a v cm hodně zhubla.Takže jsme domluvené a budu ze začátku cvičit sní :)
Jinak dnes začínám cvičit a dobře se stravovat a doufám,že v Srpnu budu aspoň o 10kg lehčí :-)Vážit se nebudu až u dr.
snídaně:žitný chléb tvarohem a pažitkou,okurek,rajče cherry a jahoda
sváča:pomeranč
oběd:játra s rýží,paprika
sváča:200ml kysané podmáslí
večeře:to co na oběd
Co se týká cvičení tak zatím pojedu na tom crossovým stroji co mám od kettleru a ještě mám pár cvičení na doma .Tak držte palečky :hug:

• Citovat
  • Upravit
35438
7.4.19 18:01

Zapocení se neznamená, že budeš hubnout, i když při velké nadváze se člověk zpotí, když se třeba jen převléká. Začala bych chozením - svižně, pro začátek mírnější terén, zapojit hole… dát si třeba 5 km, pokud jsi i netrénovaná, budeš toho mít dost. Pokud už konzultuješ s lékařem, je to dobře, zeptej se i na další svá konkrétní omezení. Při větší nadváze je taky dobré plavání. Nezkoušej nějaké hopsavé výzvy ani se nesnaž přeskočit svůj stín, vše chce svůj čas. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
7.4.19 18:32

Některý ty rady jsou fakt jak z jara. Nepij caj ani kafe. Proboha proč? Vyrad pečivo? Vždyť když je člověk na nej zvyklej tak je to šílený, a člověk je úplně mimo. (A to já pečivo téměř nejim) 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.19 19:47

@skorotehotna jj je to trošku divné,pečivo mi doktorka nezakázala dokonce ho mám v jídelníčku každý den a to samé s kávou a čajem.Samožrejmě že by se bez pečiva dalo žít,ale proč si vše odebírat?navíc peču si doma a dnes jsem si na večeři místo játer dala žitný chléb s domácí játrovou paštikou,mnáám :-)na poprvé podařila se :-)
@Tiger-lily paní doktorka tím myslela,abych cvičila aspoň 30minut pro začátek a je pravda že 30minut na rotopedu mi neskutečně stačí..venku to nepočítám,ujdu v klidu 8km.jaké omezení myslíš?nemám žádné omezení.Plavání nehrozí za 1 stydím se,za 2 nemám hlídání.Hele v tom jednom pořadu ,kde měli lidi i 200kg se snima taky nemazlily.Cvíčo už vybrané mám.

• Citovat
  • Upravit
35438
8.4.19 07:11
@Anonymní píše:
@skorotehotna jj je to trošku divné,pečivo mi doktorka nezakázala dokonce ho mám v jídelníčku každý den a to samé s kávou a čajem.Samožrejmě že by se bez pečiva dalo žít,ale proč si vše odebírat?navíc peču si doma a dnes jsem si na večeři místo játer dala žitný chléb s domácí játrovou paštikou,mnáám :-)na poprvé podařila se :-)
@Tiger-lily paní doktorka tím myslela,abych cvičila aspoň 30minut pro začátek a je pravda že 30minut na rotopedu mi neskutečně stačí..venku to nepočítám,ujdu v klidu 8km.jaké omezení myslíš?nemám žádné omezení.Plavání nehrozí za 1 stydím se,za 2 nemám hlídání.Hele v tom jednom pořadu ,kde měli lidi i 200kg se snima taky nemazlily.Cvíčo už vybrané mám.

Takže nějaký trénink máš, dej si 8 km indiánského běhu s převýšením, to je opravdu nesrovnatelné s 8 km po městě. ;) Omezení jsem myslela zejména pohybového aparátu, doktorka tě zná a nejlépe ti řekne, který pohyb je třeba pro tebe nevhodný. A teď to neber, jako že jsi tlustá, i hubení mají své slabé stránky. :lol: A je to dobré vědět, aby sis nevhodným cvičením neublížila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.4.19 13:08

Méně jist, to je recept na nadváhu. Nadváha a obezita je jen a jen o přijmu jídla. Já se dlouho přejídala jako prasnice až jsem se pak postavila na váhu a zjistila jsem, že při výšce 164 cm vážim 78 kg… Málem jsem omdlela. Pak jsem si uvědomila že je to z toho jídla, co denně spořádám. Ubrala jsem porce, začala jíst méně ale často 5× za den, a kila šli samy dolu. Tento způsob hubnutí je ale nepopulární, protože jde velice pomalu, ale s trvalým efektem. O října jsem totiž zhubla 10 kg, a pro netrpělivé to není nic. na druhou stranu jsem přehodnotila své stravovací návyky a hubnu dál. A to jím opravdu všechno. Ale s mírou.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková