Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tusý @krmar tleskám
, že jste se na to dnes vrhly.
@Snehurenka @Crasssy taky vám mám zatleskat za dnešní cvičení? Povedlo se? ![]()
Já jsem se dnes taky donutila, ani to nevyžadovalo moc přemáhání, celkem jsem se těšila. Sice jsem už v únoru cvičila, ale byla tam velká mezera, tak budu počítat, že jsem na úrovni 2/10.
Mám kalanetiku ráda právě proto, že funguje i bez úpravy jídelníčku. Samozřejmě tedy pomaleji.
Celulitida může po prvních cvičeních dokonce vylézt víc, protože ji směrem ven vytlačují procvičovaný svaly. Ale mělo by to být dočasný.
Holky, neuvažovaly jste o DVD Callanetics Evolution? Já si to chystám časem pořídit. Přeci jen, všechny ty videa, podle kterých cvičíme, jsou někde čtvrt století starý a tohle je snad prý nejnovější DVD. Za tu dobu přišla nová zjištění a cvičení jsou, se domnívám, upravena podle nejnovějších poznatků (zajímalo by mě, jak je to s tím neustálým podsazováním pánve, někde zmiňují, že to není zrovna to pravé ze zdravotní stránky).
@Timara O Callanetics Evolution jsem ještě neslyšela… Ale kdyby to bylo někde ke stažení, tak bych si to určitě stáhla..
@Crasssy píše:
Jo holky a myslíte že zafunguje kalanetika i na celulitidu? aspoň trošku…
Případně máte jiné rady jak s ní „zatočit“?
Já myslím, že každý cvičení by mělo zafungovat na celulitidu, ale všechno chce čas.. ![]()
@krmar Ale musím ti říct, že jsem vlezla na váhu a tam mám o kilo a půl víc, než jsem měla na začátku měsíce… Možná je to tím, že mám MS, ale 75 kg není pěkné, při výšce 170
Doufám, že mi kalanetika vydrží tentokrát víc jak 6 měsíců a že třeba po roce se budu moct chlubit víc ![]()
Jinak holky, důležitý je nepolevovat se cvičením. Já to třeba mám tak, že jak jednou vynechám, tak brzo vynechám podruhý a pak už to se mnou jde z kopce a vždycky přestanu cvičit úplně, takže cvičit pravidelně, ať je nás tu co nejvíc ![]()
No já mám ted nějak období, kdy mám skoro pořád hlad a že bych jedla nějak moc zdravě se říct nedá.. sice mám hodně ráda ovoce, zeleninu, salámy nejim, hlavně sýry, doma peču žitný chleby atd. to všechno v pohodě.. ale bohužel mám ráda sladký
a vím že i kdybych to vypustila, tak u toho dlouho nevydržím :/
Tak si řikam jestli má vůbec smysl cvičit :/
Asi mám nějakou krizičku ![]()
@Timara děkuji ti - na doma se mi zdály dostačující, do tělocvičny bych koukala úplně jinam. Dnes jsem cvičila zumbu a myslím, že stačit budou, určitě lepší než naboso, uvidím časem.
O té nové kalanetice jsem ještě neslyšela, zkusím něco pohledat.
@Crasssy cvičení má smysl určitě, jen tu s námi pěkně makej ![]()
@Crasssy Tak tak, krmar má pravdu, krize se musí překonat. Určitě to cvičení má smysl, budeš mít pevnější svaly a to je pro celý tělo lepší. Drží se pak samo zpříma, nehrbíš se, máš větší sílu v nohách i rukách, a když půjdeš do schodů, nebudeš v první patře funět jak o závod. A hlavně ze sebe budeš mít lepší pocit
Lepší dělat něco, než nic ![]()
Můžeš se ke svému cíli posouvat jakkoli pomalu - ale vždycky budeš o pár kroků napřed před těmi, kteří jenom leží na gauči ![]()
Dneska jsem si prohlížela svoje starý výsledky při cvičení kalanetiky a zas mě to nakoplo
Koukala jsem, že za první měsíc jsem tam měla jenom jeden centimetřík přes bříško, hrudník a zadeček, ale druhej měsíc to poskočilo mnohem víc, tak se těším, až budu mít odcvičenej celej březen
Už aby to bylo, chci dát centimetrům pápá
Budu porovnávat, jak mi mizí centimetry teď, oproti mému cvičení před dvěma lety… Hlavně ale musíme vydržet děvčata
Změřte centimetry, zapište do tabulek a budem porovnávat
![]()
Asi máte pravdu, holky ![]()
Lepší dělat aspoň něco, než vůbec nic a kynout ![]()
@Tusý píše:
@Crasssy Tak tak, krmar má pravdu, krize se musí překonat. Určitě to cvičení má smysl, budeš mít pevnější svaly a to je pro celý tělo lepší. Drží se pak samo zpříma, nehrbíš se, máš větší sílu v nohách i rukách, a když půjdeš do schodů, nebudeš v první patře funět jak o závod. A hlavně ze sebe budeš mít lepší pocitLepší dělat něco, než nic
Můžeš se ke svému cíli posouvat jakkoli pomalu - ale vždycky budeš o pár kroků napřed před těmi, kteří jenom leží na gauči
to jsi napsala úplně perfektně a trefně
.
@crasssy taky si myslím, že když budeš cvičit, nějaké výsledky i tak budou a když uvidíš, že to funguje, třeba se pak bude i líp dodržovat nějaké rozumné stravování, v rámci tvých možností. Ony vlastní výsledky totiž stejně motivují nejvíc a taky ti třeba bude líto přejíst dřinu čokoládou ![]()
@Crasssy já taky dietu dodržovat neumím a dám si na co mám chuť, cvičením to právě kompenzuju, není to tak asi správně, ale alespoň něco. Myslím, že ty procházky s dětmi + k tomu ta kalanetika alespoň 2-3× týdně bude úplně ideální. A pokud se neodhodláš k hodinovému cvičení, tak zkus klidně ten krátký program - ale to by chtělo častěji, když to dáš, tak fakt i denně - záleží co ti víc vyhovuje - někomu raději denně, ale jen krátkou dobu, někdo zase nezvládne denně ani těch pár minut (časem to opravdu dá 15-20 minut max.) Ten krátký program sice není vhodný pro začátečníky, ale jde spíš o to, aby jsi už měla osvojené cviky, pokud je zvládáš, nebo si je postupně natrénuješ, pak nevidím žádný problém. Na zpevnění postavy to určitě (z vlastní zkušenosti) stačí.