Cvičíte někdo kalanetiku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
915
20.2.14 23:39

@Tusý @krmar tleskám :potlesk:, že jste se na to dnes vrhly.

@Snehurenka @Crasssy taky vám mám zatleskat za dnešní cvičení? Povedlo se? ;)

Já jsem se dnes taky donutila, ani to nevyžadovalo moc přemáhání, celkem jsem se těšila. Sice jsem už v únoru cvičila, ale byla tam velká mezera, tak budu počítat, že jsem na úrovni 2/10.

Mám kalanetiku ráda právě proto, že funguje i bez úpravy jídelníčku. Samozřejmě tedy pomaleji.

Celulitida může po prvních cvičeních dokonce vylézt víc, protože ji směrem ven vytlačují procvičovaný svaly. Ale mělo by to být dočasný.

Holky, neuvažovaly jste o DVD Callanetics Evolution? Já si to chystám časem pořídit. Přeci jen, všechny ty videa, podle kterých cvičíme, jsou někde čtvrt století starý a tohle je snad prý nejnovější DVD. Za tu dobu přišla nová zjištění a cvičení jsou, se domnívám, upravena podle nejnovějších poznatků (zajímalo by mě, jak je to s tím neustálým podsazováním pánve, někde zmiňují, že to není zrovna to pravé ze zdravotní stránky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
20.2.14 23:43

Jojo já jsem dnes cvičila :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
915
20.2.14 23:47

@Crasssy Tak to ti taky tleskám. :potlesk: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 09:12

@Timara O Callanetics Evolution jsem ještě neslyšela… Ale kdyby to bylo někde ke stažení, tak bych si to určitě stáhla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 09:14
@Crasssy píše:
Jo holky a myslíte že zafunguje kalanetika i na celulitidu? aspoň trošku…
Případně máte jiné rady jak s ní „zatočit“?

Já myslím, že každý cvičení by mělo zafungovat na celulitidu, ale všechno chce čas.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 09:19

@krmar Ale musím ti říct, že jsem vlezla na váhu a tam mám o kilo a půl víc, než jsem měla na začátku měsíce… Možná je to tím, že mám MS, ale 75 kg není pěkné, při výšce 170 :pocitac: :cert: Doufám, že mi kalanetika vydrží tentokrát víc jak 6 měsíců a že třeba po roce se budu moct chlubit víc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 09:22

Jinak holky, důležitý je nepolevovat se cvičením. Já to třeba mám tak, že jak jednou vynechám, tak brzo vynechám podruhý a pak už to se mnou jde z kopce a vždycky přestanu cvičit úplně, takže cvičit pravidelně, ať je nás tu co nejvíc :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
21.2.14 20:48

No já mám ted nějak období, kdy mám skoro pořád hlad a že bych jedla nějak moc zdravě se říct nedá.. sice mám hodně ráda ovoce, zeleninu, salámy nejim, hlavně sýry, doma peču žitný chleby atd. to všechno v pohodě.. ale bohužel mám ráda sladký :-(( a vím že i kdybych to vypustila, tak u toho dlouho nevydržím :/
Tak si řikam jestli má vůbec smysl cvičit :/

Asi mám nějakou krizičku :-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
21.2.14 21:13

@Timara děkuji ti - na doma se mi zdály dostačující, do tělocvičny bych koukala úplně jinam. Dnes jsem cvičila zumbu a myslím, že stačit budou, určitě lepší než naboso, uvidím časem.

O té nové kalanetice jsem ještě neslyšela, zkusím něco pohledat.

@Crasssy cvičení má smysl určitě, jen tu s námi pěkně makej :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 21:42

@Crasssy Tak tak, krmar má pravdu, krize se musí překonat. Určitě to cvičení má smysl, budeš mít pevnější svaly a to je pro celý tělo lepší. Drží se pak samo zpříma, nehrbíš se, máš větší sílu v nohách i rukách, a když půjdeš do schodů, nebudeš v první patře funět jak o závod. A hlavně ze sebe budeš mít lepší pocit :) Lepší dělat něco, než nic :palec:
Můžeš se ke svému cíli posouvat jakkoli pomalu - ale vždycky budeš o pár kroků napřed před těmi, kteří jenom leží na gauči ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
21.2.14 21:49

Dneska jsem si prohlížela svoje starý výsledky při cvičení kalanetiky a zas mě to nakoplo :dance: Koukala jsem, že za první měsíc jsem tam měla jenom jeden centimetřík přes bříško, hrudník a zadeček, ale druhej měsíc to poskočilo mnohem víc, tak se těším, až budu mít odcvičenej celej březen :palec: Už aby to bylo, chci dát centimetrům pápá :mavam: Budu porovnávat, jak mi mizí centimetry teď, oproti mému cvičení před dvěma lety… Hlavně ale musíme vydržet děvčata :potlesk: Změřte centimetry, zapište do tabulek a budem porovnávat :dance: :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
21.2.14 22:02

Asi máte pravdu, holky :-)
Lepší dělat aspoň něco, než vůbec nic a kynout :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
21.2.14 22:16
@Tusý píše:
@Crasssy Tak tak, krmar má pravdu, krize se musí překonat. Určitě to cvičení má smysl, budeš mít pevnější svaly a to je pro celý tělo lepší. Drží se pak samo zpříma, nehrbíš se, máš větší sílu v nohách i rukách, a když půjdeš do schodů, nebudeš v první patře funět jak o závod. A hlavně ze sebe budeš mít lepší pocit :) Lepší dělat něco, než nic :palec:
Můžeš se ke svému cíli posouvat jakkoli pomalu - ale vždycky budeš o pár kroků napřed před těmi, kteří jenom leží na gauči ;)

to jsi napsala úplně perfektně a trefně :potlesk:.

@crasssy taky si myslím, že když budeš cvičit, nějaké výsledky i tak budou a když uvidíš, že to funguje, třeba se pak bude i líp dodržovat nějaké rozumné stravování, v rámci tvých možností. Ony vlastní výsledky totiž stejně motivují nejvíc a taky ti třeba bude líto přejíst dřinu čokoládou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
21.2.14 22:30

@Crasssy já taky dietu dodržovat neumím a dám si na co mám chuť, cvičením to právě kompenzuju, není to tak asi správně, ale alespoň něco. Myslím, že ty procházky s dětmi + k tomu ta kalanetika alespoň 2-3× týdně bude úplně ideální. A pokud se neodhodláš k hodinovému cvičení, tak zkus klidně ten krátký program - ale to by chtělo častěji, když to dáš, tak fakt i denně - záleží co ti víc vyhovuje - někomu raději denně, ale jen krátkou dobu, někdo zase nezvládne denně ani těch pár minut (časem to opravdu dá 15-20 minut max.) Ten krátký program sice není vhodný pro začátečníky, ale jde spíš o to, aby jsi už měla osvojené cviky, pokud je zvládáš, nebo si je postupně natrénuješ, pak nevidím žádný problém. Na zpevnění postavy to určitě (z vlastní zkušenosti) stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
21.2.14 22:31

@Crasssy jé a jaký byl Masopust?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie