Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tusý jezis ja jsem trdlo jsem ti tam zapomela dat tu knizku http://www.pknihy.cz/…anetika.html
@Snehurenka Tuhle od callan mám, já myslela, jestli není nějaká i od lenky..
Tak já dneska odcvičeno. Lehce jsem zvýšila ze 60 na 65. A zase nožičky a bříško u cvičení plakalo
Dneska jsem k tomu zkusila i tu jógu - pozdrav slunci a je to teda makačka. Budu muset poctivě trénovat, abych se v tom zlepšila… I když mi to přišlo, že spíš zdravim mraky než slunce, protože u nás žádný není
![]()
@Tusý dobře, kvůli tobě se změřím
, manžel už pidi výsledky zpevnění taky vidí a na váhu mám o půl kila míň - nic moc, ale na to, že zřejmě narůstá i svalová hmota, to může být celkem dobré, na to, že jsem jídelníčkem pořád ještě nehnula
.
U nás taky žádné slunce nesvítí ![]()
@Snehurenka moc mě mrzí, že minulé těhotenství skončilo špatně a držím pěsti, aby se brzy ohlásilo zdravé miminko. Kalanezika by neměla případnému těhotenství nijak uškodit, i když cviky na bříško se pak nedoporučují. Teď je ale opravdu nejdůležutější duševní pohoda a pokud tomu dopomůže kalanetika, tak jedině dobře
.
@Tusý a dnes jsem taky cvičila kalanetiku - dnes teda podle knihy, ale nohy jen ty v sedě (nemůžu najít tu modrou knížku a mám ještě tu červenou Fit s kalanetikou od Callan a tam jsou taky jen ty v sedě - jako na videu). Cvičím plné počty, jen u břicha s nohama nahoře trochu odpočívám. A vyšlo mi to taky asi kolem 40 minut - já neumím udržet to trojnásobně zpomalené tempo.
@krmar dekuji jsi hodna, urcite Se snazim to nehrotit
a rikam si, ze se tim jednak uvolnim a jednak se po cviceni citim strasne dobre ![]()
Holky na mě to asi nějak nepůsobí…:/ neám pocit, že bych viděla nějaké minimální výsledky.. a nebo topodle toho videa cvičim nějak blbě:/
@krmar Jo já mám taky tu knížku fit s kalanetikou i superkalanetiku. Jinak cvičím pořád podle videa, ale sama jsem si ho sestříhala, bez těch zbytečnejch keců, takže mi to vyjde zhruba na těch 40 minut a hned je to rychlejší. Ale u cviků právě nepočítám a hledím jenom na obrazovku na odpočítávání.
Jinak teda dneska jsem bez cvičení, měla jsem dvanáctku v práci a jediný co dneska zvládnu, je dojít do sprchy a do postele
A jinak celou dobu v práci stojim a to se pak ty svaly rychle zkracujou, takže zítra je musím zase pěkně protáhnout
I když po tý práci by to chtělo asi nejvíc vždycky… ![]()
@Crasssy A ty si upravila nějak jídelníček? Já ne a nevim jestli budou na cm nějaký výsledky, ale zpevnění cítím alespoň pocitově. Svaly získaly trochu síly, cviky jdou snáz a mám pevnější zadeček. Už není tak rosolovitej
Ale hold vím, že to bude chtít trochu víc dřiny, než uvidím nějakej viditelnej výsledek. A nejspíš by to chtělo změnit i ten jídelníček trochu a pak by to určitě šlo mnohem rychleji…
@Crasssy Ale určitě to necvičíš blbě… Kolik už máš odcvičeno hodin? Já zatím 8, ale od středy mám dovču, tak budu cvičit 8 dní v kuse
A možná i ve svém volném čase přidám něco navíc ![]()
@Snehurenka Přesně tak, to je nejlepší - dělat něco po čem se budeš cítit duševně i fyzicky v pohodě a žádnej stres a pak to půjde samo ![]()
No celkem jsem odcvičila asi 5 nebo 6…
jídelníček jsem změnila zezačátku, ale nevydržím u toho :/
Já pracuju ve školce, tak jsem s dětma zavedla hodinové procházky dopoledne, už bývá celkem hezky abych měla pocit, že mám(e) nějaký pohyb ![]()
Tak myslíš že nevadí cvičit každý den?
No ale myslim, že na cmasi žádný úbytek ještě nebude..
@Tusý teda taky se mi kolikrát povedlo civčit ještě i po 23 hodině, ale po 12ti hodinové šichtě rozhodně ne, ony ty svaly do zítřka počkají.
@Crasssy taky si myslím, že blbě necvičíš, třeba to jen na sobě nevidíš ty sama, chce to dozor
a s tou školkou to máš super, dětem to jen prospěje, takže skvělý
. Známá je taky uč. ve školce (mmch. to krásné povolání tiše závidím) a ta cvičí, když má ranní a je tam ještě málo dětí, většinou se nadšeně připojují - jasně, že nedělá nějaké dlouhé sestavy, to ani nejde, ale trochu potrénuje bříško a protáhne se na žebřinách ![]()
@Crasssy píše:
No celkem jsem odcvičila asi 5 nebo 6…
jídelníček jsem změnila zezačátku, ale nevydržím u toho :/
Já pracuju ve školce, tak jsem s dětma zavedla hodinové procházky dopoledne, už bývá celkem hezky abych měla pocit, že mám(e) nějaký pohyb
Tak myslíš že nevadí cvičit každý den?
No ale myslim, že na cmasi žádný úbytek ještě nebude..
Crassy (snad se mohu vmísit)…určitě vydrž, podle mých zkušeností je 5 nebo 6 hodin málo. Některé ženy dokonce na začátku trochu nabydou. Je to tím, že nejdřív se všechno zvedá (proto efekt trochu většího objemu) a pak teprve se začíná zmenšovat. Důležité je vydržet a výsledky přijdou. ![]()