Cvičíte někdo kalanetiku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7479
5.2.14 23:40

@Silky123 na uložto bylo to video s Callan, rozdělené na 2 části AM, PM - je to ale v AJ - já umím anglicky jen učivo první a část druhý třídy a u cvičebních porgramů mi to nevadí ;).

Ona Callan v té knize píše, že nikdy necvičila hodinu v kuse a na tomto cvičení je dobré právě to, že se dá rozložit na víc částí - což se právě u dětí hodí, klidně můžeš odběhnout a nic se neděje. Nebo prostě nestíháš tak dáš část a další docvičíš třeba až večer, když už dítko zase spinká. Mě třeba kalanetika vyhovovala víc cvičit přes den nebo fakt klidně na noc, ptž. krásně protáhne tělo a po celém dni je to paráda, po ránu ty protahovací cviky tak lehce nejdou.

A vítej mezi námi :mavam:.

Jsem moc zvědavá na srovnání, když si byla zvyklá na úplně jiný druh cvičení :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
5.2.14 23:43

Jo a podle knihy to jde sice pomalu, ale za pár cvičení už znáš cviky zpaměti. Ale video je určitě super, alespoň vidíš správnou techniku.
Ma youtubu myslím nejsou celá videa, jen ukázky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
5.2.14 23:48

Omlouvám se, ale nečetla jsem celou diskuzi. Pravidelně jsem cvičila naposledy asi před deseti lety, ale mám knížku kalanetiky, kde je asi 40 denní program. Postupně se to navyšuje a trochu obměňuje. Cvičila jsem opravdu každý den a potom už jen tu poslední lekci.Byla jsem v té době teda tak trochu prdlá. I jídlo jsem si hlídala(a to jsem v té době teda nemusela :) ),tak to znát bylo. Nesnědla bych tenkrát ani bílý rohlík :mrgreen:.Teď se k cvičení nemůžu dokopat, ale když už se jednou za čas donutím, tak kalanetiku. Přijde mi to ideální cvičení na doma. Odcvičeno mám asi za půl hoďky. Když cvičíš pravidelně, tak už si to pamatuješ a stačí ti jen mrknout, co je teď za cvik.Asi není špatné cvičit každý den, protože vůbec když jsou děti, tak se najde plno výmluv, proč ne dnes a proč až zítra. Když si člověk řekne, že prostě každý den, tak ho to víc motivuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
6.2.14 00:01

Hoooolky, s vámi se tu dnes roztrhl pytel, supeeeer, bylo by fajn to tu trošku oživit :pankac:

@veverčák vítej :mavam: no a kalanetika se i denně cvičit klidně dá :palec:. Od koho je ta kniha co máš ty? V té mé je hodinový a 15ti minutový udržovací program. Když je tělo v normě, tak pak opravdu stačí :palec: A 15 minut se dá i denně zvládnout, dokonce i při mírným nachlazení, když je potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
6.2.14 00:29

No, sice je to jiné cvičení, ale když jsme cvičili v sestavách a trenér si nás chtěl vychutnat, tak si nás v pozicích nechal i pár minutek, pak jsme se zhroutili, protože to byla fakt křeč. Teď už jsem tři roky necvičila, včetně těhu, tak uvidíme.

A díky ;)

• Citovat
  • Upravit
5229
6.2.14 09:40

@Silky123 Ahoj, taky tě tu vítám. Je to fajn, že je nás tu víc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
6.2.14 09:42

Já dneska 4 hodinu, a jsem trochu zničená, protože navyšuju počty. Ještě pořád nejedu tu stovku celou, to bych asi nedala, ale nejpozději za 14 dní už to pojedu celý. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
6.2.14 09:44

@veverčák Ty taky cvičíš? A jak dlouho? Nebo teď zase začínáš? Asi jsem to moc nepochopila, tak se ptám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
6.2.14 16:20

@Tusý to nevadí, udělala jsi to dobře, nemá cenu se hned ze začátku odrovnat, akorát to pak odradí, navíc kam by jsi pak navyšovala, kdyžby jsi hned začala na 100. Aby jsi z toho pak neměla dvouhodinovky :mrgreen: Prý se má cvičit takový počet, pokud začneš cítit pálení ve svalech :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.2.14 17:01

Holky já mám od Callan video trvá asi 56 minut, ale není tam teda jestli je to AM nebo PM..a tu hodku se snažim cvičit najednou - no zatím dvakrát :D dnes po třetí..
Ale dneska mě teda svaly bolí asi jsem to včera přehnala a 100 opakování taky ještě nedám tak 60- 80 podle toho co je to za cvik.
A cvičili jste někdo podle lenky malé? je to nějaký rozdíl, nebo je to jedno? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
6.2.14 17:18

@Crasssy to určitě nevadí, že to cvičíš v celku, jen je výhoda tohoto cvičení, že to není nutný. Nědyse to hodí, že můžeš přerušit nebo odbýhat - třeba cvičit a vařit najednou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5229
6.2.14 22:56

@Crasssy Jo tak to jsme na tom asi na stejno, sem akorát o jedno cvičení napřed. Ale opakování jsem teda dávala 40 a teď jsem navýšila na 60… S Lenkou Malou jsem nic nenašla, tak cvičím jenom Callan. A ten hodinovej program co cvičím není AM/PM. To jsou dvě půlhodinovky. Já taky cvičím hodinu vcelku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.2.14 23:14

Ty jsi ale kalanetiku už hodně cvičila, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
163
6.2.14 23:14

To bylo pro Tusý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
7.2.14 00:49
  • načítám...