Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Tusý váha pořád stejná, pořád kolísá mezi 55,2 - 55,8 a pod 55 se nějak nemůžu dohrabat.
No to tělíčko ze tvé profilovky by se mi taky líbilo, ale pro mě to asi taky není reálné. Tak hlavně, když si alespoň udržím to, jak je to teď a když ještě trochu dorýsuju břicho a ruce, tak mi to bude ke spokojenosti stačit.
@krmar Tak já už jsem si to konečně rozplánovala, teď docvičím ještě 6 týdnů body revolution s Jillian Michaels, pak dám 6 týdnů jejího six packu na břicho a pak až začnu cvičit takovej ten mix, tak do toho už konečně hodlám zařadit jednou týdně kalanetiku… Už teď se na ní strašně těším.. Zvlášť to, že se u toho člověk tak nezpotí. To se bude přes léto hodit ![]()
@nunánunánuná píše:
Tak co cvičíte tu ještě někdo?
to nevim, ale já se na to zase chystám ![]()
Já cvičím, ale jen tu zkrácenou verzi a musím přiznat, že to poslední dobou docela flákám. Občas vynechávám úplně, někdy stihnu je část a hlavně to pořád odkládám až na večer, ale zase po ránu mi kalanetika tak nesedí. Ale vyhovuje mi nejvíc. Teď jsem pro zpestření místo těch cviků na nohy dělala dřepy a připadá mi, že mi akorát nabývají na objemu. Takže já raději zůstávám věrná kalanetice, i když kombinovat např. s běháním, by vůbec nebylo marný, obzvlášť, když se k víc než 20ti minutovému tréninku nedokopu
.
Ahoj! Já chodím na kalanetiku pravidelně už několik let! Docela se mi líbí, že narozdíl od jiných cvičení na které chodím to není takové bláznění, ale spíš klídeček:)
Ahoj holky. s kalanetikou mám velmi dobré zkušenosti. Cvičila jsem každý den 20 min. a krásně jsem si za pár týdnů zformovala postavu!
Po porodech to šlo sice částečně do háje, ale zase začínám cvičit a tělo si to pamatuje a tak to není až tak veliká makačka
.
Já už bych chtěla začít od listopadu, tak snad se už konečně úplně douzdravim a vrhnu se na to ![]()
Ahoj. Já jsem se te pár dní flákala, pak zkusila pro změnu orbitrek, ale stejně mě to pořád táhne k té kalanetice. A díky příspěvku @Hanulaka jsem se dneska rozhodla, že tento měsíc zase věnuje jen kalanetice - denně ten krátký program a uvidíme, jestli mě zase pomůže. Od prázdnin mám zase nějak co napravovat ![]()
Ahoj holky, přidám se do této diskuze, protože koukám, že všichni bojujeme s tím že chceme cvičit, ale vydržíme chvílku a pak to začneme tak trochu flákat.
Jsem po porodu 8 měsíců a celou dobu se chystám cvičit, ale nějak jsem nemohla přijít na to jaké cvičení. Nakonec jsem si stáhla kalanetiku od Lenky Malé a nemohu přestat, nutí mě to každý den cvičit. Měřím 168 a vážím 62 kilo a k tomu šíleně povolené svaly, ale fakt hrozně. Tak když čtu ty výsledky co máte tak mi to dodává ještě víc chuť
Jen mám strach jestli fakt za měsíc uvidím ty výsledky, protože jestli ne tak určitě zase přestanu
Každopádně mi pomohla tato diskuse, hlavně vytrvalkyně Tusý ![]()
@jollynys tak já u kalanetiky nemám problém, že bych znovu a znovu začínala. CHodím na ní asi 3 roky pravidelně, ale kdybych ji cvičila doma tak by to asi bylo o něco horší ![]()
A po jaké době jsi viděla výsledky?
No přesně, kalanetiku asi cvičit vydržím. Jen když cvičím na břicho tak mě pálí v bedrech po chvíli, tak z toho jsem nervozní. Nevíš co dělám špatně? ![]()
No výsledky, já nevím - to, že mě svaly nebolej tak hrozně jako na začátku poznám třeba po 5 lekcích. Ale chodím na ni 1× týdně tak nečekám zázraky:) A když mi nějaký pohyb nebo poloha nevyhovuje, zkusím se posunout níž nebo výš a většinou je to dobré…
@jollynys píše:
A po jaké době jsi viděla výsledky?No přesně, kalanetiku asi cvičit vydržím. Jen když cvičím na břicho tak mě pálí v bedrech po chvíli, tak z toho jsem nervozní. Nevíš co dělám špatně?
Mě zase bolelo v podbřišku. Asi je to tím, že jsou povolené břišní a i zádové svaly. Jdi na to raději pomalu (menší počet opakování nebo pauzy např. po 10 ti opakováních cviku) a časem, až se bříško i záda víc zpevní, si přidávej. Já jsem na chvilku i vyměnila kalanetické cviky na břicho za jiné a asi to pomohlo.
Jinak u kalanetiky vidím drobné výsledky opravdu hodně rychle. Tento týden jsem zase cvičila poctivě (denně tu krátkou verzi z knihy) a už po tom týdnu vidím zase zpevnění - hlavně břišních svalů.