Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@krmar Ale ty cviky jak říkáš, jak tam chybí, tak ty sou ve videech - quick callanetics stomach a druhý behind and hip… Ale tak podle knížky to myslím stačí cvičit. Ale já to zatím necvičím.
Ale řeknu vám, že včera jsem měla nějaký namožený nohy teda… Nějak mě to zmohlo to cvičení. Dneska mám pauzu, jsem doma po celém dni v práci, zítra zacvičím a v pátek jdeme po práci na žranici, tak to nedám. Zase až v sobotu..
@Tusý tím, že cvičím kalanetiku vlastně jen jednou týdně, tak to podle knížky asi dám. Mě stačilo vidět to jednou, abych si zase osvojila ty cviky, které jsem při krástkém programu nedělala a abych zkoukla i jejich tempo. Já jedu rovnou na 100, jenže když bych jela pode videa, tak já mám za jejich 100 tak 120.
Teď mě potěšil manžel po těch necelých dvou týdnech už jsou vidět první lehké změny - já jsem dneska cvičila Jill a všimla jsem si, že se už zužuju v pase a manžel říkal, že už nemám celulitidu na rukách
.
Tak jsem právě docvičila dnešní dávku ![]()
Holky, ještě mám dotaz - nepřibírá se po tomto cvičení svalová hmota, ž ne?
já jsem jeden čas cvičila na orbitreku a ěla jsem během několika týdnů svaly n lýtkách jak chlap a mega vymakaý:( a nemužu se toho tedy stále zbavit..nejsou mi skoro žádné kozačky :/
@Crasssy nepřibírá, kalanetika opravdu jen tvaruje a protahuje, naopak by ti mohla ty lýtka zase zhubnout. Po těch ostatních cvičeních, co já cvičím, by to být mohlo, ptoto taky, až se mi podaří spálit nějaký tuk, tak najedu zase jen na kalanetiku. Včera právě manžel říkal, že už nemám ty dolíčky na rukách, ale pořád jsou mohutný, což je mi ale jasný, že klasickým posilováním /Jill/ to dolů určitě nepůjde. Právě jsem zvědavá, jestli Tusý pomůže jen kalanetika i s tím spalováním. To by bylo úplně super.
@Crasssy Já mám stejnej problém - nejsou mi téměř žádný kozačky. Strašně dlouho jsem hledala, než sem našla nějaký široký na sebe… Taky potřebuju lýtka zhubnout.. Alespoň dva nebo tři centimetry..
@krmar píše:
@Crasssy nepřibírá, kalanetika opravdu jen tvaruje a protahuje, naopak by ti mohla ty lýtka zase zhubnout. Po těch ostatních cvičeních, co já cvičím, by to být mohlo, ptoto taky, až se mi podaří spálit nějaký tuk, tak najedu zase jen na kalanetiku. Včera právě manžel říkal, že už nemám ty dolíčky na rukách, ale pořád jsou mohutný, což je mi ale jasný, že klasickým posilováním /Jill/ to dolů určitě nepůjde. Právě jsem zvědavá, jestli Tusý pomůže jen kalanetika i s tím spalováním. To by bylo úplně super.
Tak to je hezkej výsledek, když ti za tak krátkou dobu zmizeli ďolíčky na rukách
Já mám taky silnější ruce a dost povolený
Jinak jsem taky zvědavá, jestli pomůže se spalováním samotná kalanetika nebo ne.. Uvidíme
Ale cejtím už nějakou změnu - zpevnění bříška a zadečku - asi možná jenom pocitově, ale centimetry určitě taky ubudou
Já zase teďka pojedu jenom kalanetiku a pak občasně přidám Jill
Pojedeme obráceně ![]()
@Tusý no já jsem taky ráda, snad to bude opravdu fungovat. To je ale dobrý, že jedeme každá jinak, alespoň můžeme srovnávat, jak je to lepší ![]()
@krmar A ty si upravila nějak jídelníček nebo ne? Já zatím nee
@krmar No mě právě taky ne, už jsem to zkoušela několikrát a furt nic.. Vůbec nevím jak na to ![]()
Já sice dodržuju jíst 5-6× denně, ale kaloricky jsem asi docela mimo
. Ráno snídám sladké, když náhodou není žádná domácí buchta, ani pečivo, tak si dám ke kafi i sušenku. Svačinu obvykle nemáme, vstáváme později, tak nestíháme, pak oběd - ten vůbec neřeším, co uvařím, to jím (tam se snažím omezit porce), pak svačina - krajíc chleba (nebo jeden kus pečiva) s máslem a se šunkou(sýrem) nebo jogurt+musli+ovoce, někdy ale taky to, co zrovna upeču (sladké) + kafe, pak nějaká večeře, zase většinou chleba s něčím slaným a pak už jen zelenina nebo ještě ovoce, když nebylo ke svačině, nebo třeba jen ten rýžový chlebík. Teď chodím spát pozdě, tak je poslední jídlo i kolem 21-22 hodiny, jinak jsem byla zvyklá jíst naposledy ve 20 hodin (což je tak 2 hodiny před spaním). Ještě horší je to s pitím. Kávu piju obvykle jen ráno, ale pak už vypiju jen tak 0,5l dalších tekutin
. Někdy se taky stává, že oběd odsouvám až k večeři (kolem 18-19 hod.) a k obědu mám jen ten chleba. Prostě žádný extra režim.
Je to takový všelijaký. Nás je v práci dost, první jde jíst po 4 hodinách a než se dostane na všechny, tak je to třeba až po 7 hodinách. Když jsem sama doma, tak jím až pozdě odpoledne, protože vůbec nemám hlad. Ale vody vypiju celkem dost, ta by mi problém nedělala. Ale je to hrůza, jím spíš samou nugetu, sýry, salámy, buchty… A navíc jednou jím třeba 6× denně a jindy zase 1× denně. Není hlad, tak nejím. A ne a ne se dokopat k něčemu zdravějšímu a jíst každý 3 hodiny v menších porcích. Nevim jak se k tomu donutit… A hlavně vydržet!! ![]()
@Tusý tak ty to máš ještě blbý s tou prací. Já se pak v práci umím uhlídat naopak i líp. Už tím, že vstávám ve stejný čas a pak pracuju v kanceláři, sice jako úředník, takže chodí lidi a taky nemůžu jíst úplně přesně kdy chci, ale určitě spíš než ty, když máš na jídlo jen stanovené pauzy. Líp taky sleduju čas, když sedím u PC než doma, kde se do něčeho zaberu a je kolikrát hodina pryč, ani nevím jak. Ale uvidíme, doma už se mi to krátí, tak si pak - v září - povíme, jestli je to lepší ![]()
@krmar to jsem přesně já..hrozně málopiju… a z toho co vypiju j přes den k snídani kafe pak ke svačině odpoledne kafe ( sice dávám hoodně mléka, ale i tak..) Odpoledne ypiju občas skleničku a nejvíc piju večer před spaním kdy si tělo konečně v klidu taknějak uvědomí že má vlastně žízeň… takže nic moc
o 2 -3 litrech se mi může tak zdát.. měla jsem snahu začít tak hodě pít, ale vadilo mi že každou půlhodinu lítam na záchod ![]()