Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@KlPaBa píše:
@inkakřivák Asi jiná výchova. Nikdy bych neukazovala rozkrok tak často jako zuby.
Kolik je ti let, prosím tě? Na gyndu se chodí na prevenci jednou do roka, na zuby dvakrát. A jednoduše - raději jednou do roka vyskočím na tu kozu a doktorovi ji ukážu, než se děsit, co všechno se může stát. Jo děvče, když pak lety zjistíš, co všechno tě může potkat, tak tam poběžíš ještě ráda. Jinak si myslím, že pokud si neděláš legraci, tak tví vychovatelé by zasloužili nafackovat. Zdraví je to nejdůležitější, co máme, a bez naší péče ho ti doktoři sami neuhlídají.
A jestli mášdojem, že je to týrání, tak si zajdi někam do špitálu, abys viděla, jak vypadá chemoterapie a pacienti v této léčbě.
@KlPaBa píše:
@Markéta80 Z těchto důvodů nemám děti v plánu. Muž by chtěl ale jeho by nečekal skoro rok zneužívání.
Problém řešit nebudu.
A je to jasné - troll jak vyšitý! Holky je to vtípek, tohleto!
@inkakřivák já si taky říkám že to není možná aby to byla pravda ![]()
Myslím si že i obět znásilnění nakonec mezi prvními vyšetřeními na tu gyndu musí. A většinou tam asi chodí i dál, už jen proto, aby měly jistotu, zda neobdržely navíc i nějakou nehezkou nemoc k tomu hnusnému zážitku. A myslím, že se dá najít klidně i milá a chápavá lékařka.
@Lalelale píše:
@KlPaBa Dá, kde žiju pravidelné prohlídky vůbec nejsou běžné, pozvánky na možné vyšetření ženy dostanou poštou tuším ve 24letech. Antikoncepce je také běžně k dostání, aby byla dostupná i lidem, co z náboženských důvodů na prohlídku nemohou. V ČR jsem jednou potřebovala nouzově koupit na dovče a měla jsem dojem, že je snad snazší si koupit heroinKaždá země to má nastavené jinak. Kdo chce, může. Osobně mi reakce, že kdo nejde na prohlídku=sebevrah přijdou hysterické. Stejné totiž lze říct i o lidech, co se nesnaží zuřivě dostat na screening rakoviny mozku, plic, o těch co kouří… Souhlasím s názorem, že by to mělo být právem, nikoliv povinností.
souhlasim.
Na gyndu jsem nikdy nechodila, nemela jsem zadne problemy, ani kvasinky, ani opary, ani nic. Cyklus mi nikdy nevynechal a antikoncepci neberu. Tak na co bych tam chodila? Prevence? Snad ano, ale vychazim z toho, ze ve 20 rakovinu cipku mit nebudu. Muze se sice stat, ale je to spis nepravdepodobne… a taky jsem zadnou dodnes nedostala a to mi za 2 roky bude 40.
Na gyndu jsem zacala chodit v podstate az v tehotenstvi a retrospektivne si myslim, ze to bylo zbytecne casto. V dalsim tehu to asi osekam. Dojdu si 2-3× na zacatku a pokud nebudu mit zadne potize, tak pak uz jenom na velke screeningy a tecka.
Tenhleten fanatizmus s preventivnima kontrolama nechapu.
@warita tak kamaradku s rakovinou cipku ve 21 letech mam. Ale po tehotenstvi bych na kontroly chodila uz prave kvuli detem, aby meli zdrave, slouho zijici rodice.
@blumen píše:
@warita tak kamaradku s rakovinou cipku ve 21 letech mam. Ale po tehotenstvi bych na kontroly chodila uz prave kvuli detem, aby meli zdrave, slouho zijici rodice.
na tom neco je co rikas.
@anavi13 Partnera nechci, děti nevím…mám je ráda, ale nijak zvlášť o ně nestojím, ani si neumím představit, že bych se o ně zvládla postarat, navíc teď žiji přes rok sama a zvykla jsem si, že mám doma klid…
@inkakřivák Ty si vtípek když ti příde nemožné nesvlékat se hned pred každým kdo si ukáže.
@KlPaBa píše:
@inkakřivák Ty si vtípek když ti příde nemožné nesvlékat se hned pred každým kdo si ukáže.
tebe někdo nutí se svlékat kdokoliv si ukáže? To je pak špatně no ![]()
@Anonymní píše:
@anavi13 Partnera nechci, děti nevím…mám je ráda, ale nijak zvlášť o ně nestojím, ani si neumím představit, že bych se o ně zvládla postarat, navíc teď žiji přes rok sama a zvykla jsem si, že mám doma klid…
Jasně tak jestli to máš takto, tak je to zbytečné řešit. Ale děti píšeš asi, tak uvidíš jsi mladá a dnes se rodí i kolem 40 let a to máš spoustu času ![]()
@warita rakovina čípku je fakt záležitostl mladých žen, vysvětlila jsem to výše…
Holky zbytečně jste hrubé, kdyby jste věděli kolik žen na tu prevenci nechodí, tak by jste to nenapsali. Já budu chodit pořád jednou ročně, chci tu být co nejdýl a případné onemocnění včas léčit. Ale je to věc těch žen…ono jít na gyndu i třeba po dvou letech už je dlouhá doba. Z mého pohledu je rok maximum, aby ta prevence měla smysl…
@KlPaBa toho cizího člověka musíš fakt brát jako lékaře. Já bych se taky takto jinde neukázala, ale u lékaře je to něco jiného. On těch intimních partií vidí denně fakt hodně, chápe stud a potřebu intimity. Jde jen o to vybrat si lékaře/lékařku co ti sedne. Nevím tedy jak by jste řešily akutní gynekologické potíže… třeba velmi silné bolesti nebo krvácení…to bys ses nechala prohlédnout? Fakt kdyby šlo o ohrožení života.
@anavi13 Když já pro ty,,starší rodiče" moc nejsem (nechci se nikoho dotknout), to raději noc než ve čtyřiceti…
@malá_holka píše:
a chceš? sex a děti a jít na gyndu
Sex už ani ne, nějak si to už neumím představit…