Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Ennny píše:
@Malaga přesně všichni co nechodí na pravidelné prohlidky k jakemu kolik lékaři by si měli léčbu hradit sami, protože je ta léčba mnohem nakladnejsi v horším stadiu do kterého se dostali svou vinou
@Anonymní píše:
@drewlet ano
a ještě čteš komentáře různých hysterek
Já tam nebyla snad 20 let a šla až v těhotenství.
Pokud máš potíže, nebo tě tam bolí, tak jdi. ![]()
Chci se jenom zeptat. Za pár dnů jdu k doktorce na prohlídku. A zajímalo by mě jak pozná že už nejsem panna. Když mi dela prohlídku jenom prohmatem. Žádný ultrazvuk a žádná cytologie. Děkuji za odpověď
@KlPaBa píše:
Dá se obejít celý život bez gyndy?
Jistě. Jihoamerické Indiánky v džungli se obejdou celý život bez gyndy. Zrovna tak naši předkové v 15. století.
@KlPaBa píše:
Dá se obejít celý život bez gyndy?
Ano, samozřejmě, že dá. Je to však pro ženy, které jsou ochotné a schopné naprosto převzít zodpovědnost za vlastní život se vším všudy.
To se tu zase sešlo hysterických projevů s výhružkami smrtí! Když je někdo vystrašený, proč má tendence strašit ty druhé?
Proboha svůj názor lze napsat také jen jako informaci: např.
Já na prohlídky chodím, jinak bych kakala v magi v kostkách a když mi doktor řekne, že je vše v pořádku, uklidním se.
Budou někdy reakce diskutérů prosté strašení, odsudků, že je někdo blbý, hloupý, hazardér, bude umírat v bolestech a pod. ![]()
Proboha respekt! Děvčata. Respekt k jiným názorům! Naučíme se to někdy?
@mgdln píše:
Ano, samozřejmě, že dá. Je to však pro ženy, které jsou ochotné a schopné naprosto převzít zodpovědnost za vlastní život se vším všudy.
Převzetí odpovědnosti za vlastní život se s návštěvou odborníka nevylučuje. Naopak, vynechání odborníka v životně důležitých otázkách je spíše projevem nezodpovědnosti, zvlášť když člověk zodpovídá nejen za sebe, ale na jeho životě závisí i někdo další - třeba děti.
@Burj Chalifa píše:
no tak bez prevence umři v bolestech, co jiného Ti poradit, kdy odmítáš gynekologickou prevenci zhoubných nemocí
Co tě vede k napsání takto nechutného brutálního a škodolibého příspěvku?!??
Dokážeš pochopit, že ne každý musí zákonitě bez prevence umřít?
Uvědomuješ si, že jsi svůj příspěvek povýšila do příkazu?
no tak bez prevence umři v bolestech
Nebo k tvému mylnému závěru, kdo nechodí na prevenci, umře v bolestech.
To je masakr!!!
Proboha, už se proberte, ženský!
@eumedon píše:
Převzetí odpovědnosti za vlastní život se s návštěvou odborníka nevylučuje. Naopak, vynechání odborníka v životně důležitých otázkách je spíše projevem nezodpovědnosti, zvlášť když člověk zodpovídá nejen za sebe, ale na jeho životě závisí i někdo další - třeba děti.
Že se to vylučuje, nikde nepíšu, nevylučuje.
Vynechání „odborníka“ jako projev nezodpovědnosti rozhodně nevnímám.
Věčně tu nebude patrně nikdo.
Nejhorší smrt je z vyděšení.
@Nikola2222 píše:
Chci se jenom zeptat. Za pár dnů jdu k doktorce na prohlídku. A zajímalo by mě jak pozná že už nejsem panna. Když mi dela prohlídku jenom prohmatem. Žádný ultrazvuk a žádná cytologie. Děkuji za odpověď
Tak pokud ti je víc jak patnáct, doktor z tvého nepanenství nebude dělat vědu.
@mgdln píše: Že se to vylučuje, nikde nepíšu, nevylučuje.
Vynechání „odborníka“ jako projev nezodpovědnosti rozhodně nevnímám.
Věčně tu nebude patrně nikdo.
Nejhorší smrt je z vyděšení.
Souhlasím. Ale jsou ženské, co umírají na tyto nemoci nesmyslně brzo. Já se na gyndu taky necpu několikrát ročně. Ale kdybych tam chodit přestala a bylo to více let, bylo by pro mě horší tam pak jít, až by mě třeba opravdu něco bolelo. Takhle se jednou za rok vždycky přesvědčím, že mi hlavu neutrhnou a že mám zas na rok pokoj.
@Russet To ano. Ale prostě by mě to jenom zajímalo. Když mi dela prohlídku jenom prsty, tak jestli i přesto pozná, že nejsem panna.
Přečtěte si její další diskuse. Buď má ta paní psychické problémy a nebo je to chlap. ![]()
@mgdln píše:
Uvědomuješ si, že jsi svůj příspěvek povýšila do příkazu?
no tak bez prevence umři v bolestech
Nebo k tvému mylnému závěru, kdo nechodí na prevenci, umře v bolestech.
Kdo nechodí na preventivní prohlídky, ten si na to zadělává. Kdo chodi pravidelně na preventivní prohlídky, ten aspoň něco dělá pro to (lege artis), aby neumřel zbytečně brzo. Ovšem - na něco musí umřít každý.
@KlPaBa Před stopadesáti lety by taková otázka byla považována za zbytečnou…
Ale není k tomu důvod. Za naprosté minimum u dospělé či dospívající ženy považuji návštěvu jednou za rok.