Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Josef_t píše:
Vidíte - to je právě jeden z největších omylů manželek, že se muž o sebe neumí postarat, umí to. Jen to není tak dokonalé jako od ženy, ale přežije to a děti většinou takyA že se ženy nechtějí vracet? Asi jak kdy - pokud je vztah v troskách tak určitě ne.
Pokud mají doma toho hodného neakčního - chtějí se vracet.
Jen to procitnutí, že milenec je budižkničemu někdy trvá déle…
Máš pravdu. Muži se o sebe umí celkem dobře postarat, v případě, že jim to ženy umožní. Vidím to u svých kamarádek, které si tak naučily manžely i děti, že si pomaly ani nezapnou mikrovlnku, a pak se diví. A mě se ptají, jak to, že mám čas na sebe, že nemusím běžet domů, abych uvařila teplou večeři, nebo nakoupila, a pod. To by ale musely ty chlapy a děti nechat, ať to udělají podle sebe, což je mě úplně jedno. ![]()
@nostress píše:
Máš pravdu. Muži se o sebe umí celkem dobře postarat, v případě, že jim to ženy umožní. Vidím to u svých kamarádek, které si tak naučily manžely i děti, že si pomaly ani nezapnou mikrovlnku, a pak se diví. A mě se ptají, jak to, že mám čas na sebe, že nemusím běžet domů, abych uvařila teplou večeři, nebo nakoupila, a pod. To by ale musely ty chlapy a děti nechat, ať to udělají podle sebe, což je mě úplně jedno.
Když to přeženu - mnohdy je to tak, že si myslí, že ke spokojenosti mu stačí, když má vypráno a navařeno - chovají se k chlapovi jako ke psu a pak se diví, že jde k milence.
Ono to možná zase tolik nepřeháním ![]()
@Josef_t píše:
Když to přeženu - mnohdy je to tak, že si myslí, že ke spokojenosti mu stačí, když má vypráno a navařeno - chovají se k chlapovi jako ke psu a pak se diví, že jde k milence.
Ono to možná zase tolik nepřeháním
Cizí vztahy se na dálku těžko hodnotí. Můžu objektivně hodnotit pouze ten, co mám doma. A v tom máš pravdu. Většinou jsou opouštěny ty ženy, které pořád vaří, uklízí, chlapy a děti oprašují, všechno si nejlépe udělají samy.
Příspěvek upraven 28.03.19 v 17:19
@Anonymní píše:
Nebyla jsem si jistá jak správně nazvat diskusi, aby to vystihlo tak nějak můj případ. Zajímalo by mě zda, se dá ve vztahu přehlížet stále dokola nevěry. Vím, že je mi manžel nevěrný, už ani nepátrám a snažím se to ignorovat. Je mi jasné, že v tomto ohledu je problém ve mě, já prostě sex nepotřebuji, nechci a nebaví mě. Jednou za čas ano, ale čím jsme spolu déle tím intezita sexu stále klesá, ani si to vlastně neuvědomuji, ale když jsme se včera večer s manželem bavili a on mi řekne, že jsme spolu nespali už tři týdny, tak mě vlastně teprv došlo, že je to pravda. Vím, že on by mohl denně nejlépe 2×Já to, ale nedokážu pochopit a k sexu se nutit ve mě vyvolává ještě větší blok a nechuť k němu. Řekla jsem muži narovinu, že když si někoho najde vlastně mi to ani vadit nebude, pokud to bude jen na sex, který bude chráněný, nebudou mi to jeho „milenky“ nebo přátelé chodit vypravovat tak mi to bude jedno a nebudu to řešit. Jenže teď nad tím celé dopoledne tak přemýšlím, jestli jsem udělala vlastně dobře, jestli to vůbec zvládnu něco takového, jestli pak nebudu mít strach, že se někde zamiluje a opustí nás? Máme spolu malou dceru a plánujeme další dítě, vztah až na ten sex máme úžasný, rozumíme si, povídáme si, chodíme spolu do společnosti, společně se super bavíme nasmějeme se… Ale právě je stále problém v tom sexu… Vím, že má své potřeby, které já nejsem schopná mu dát tak jak on by si představoval… Zajímal by mě Váš názor, co si o tom myslíte? Zvládli by jste něco takového? Udělala jsem chybu? Asi by teď nevypadalo dobře, kdybych přišla a řekla, „zlato né, to co jsem včera řekla, se mi rozleželo v hlavě a asi bych to nezvládla“ Ale já sama netuším jestli to zvládnu nebo ne takhle otevřeně
Jsem zvědavá na vaše názory, takže děkuji předem
Milenky bych nezvládla, ale erotické masáže kde se mladičké sexy kočenky střídají a nedochází v nich ke styku… ale jen “ uvolnění” ano… doporučuji. A nebo smazat
@Hroznej puberťák píše:
„omezil jsem koníčky, kamarády, všechen čas (!) věnovaný manželce“. Sorry, ale to je přeci kardinální blbost, tohleSnad to bude aspoň varováním pro ty, kteří takovou blbost ještě neudělali, aby ji zbytečně nezopakovali…
Ono v jednej vete sa neda opisat cely spolocny zivot… Vies ako to je. Stretnes svoju femme fatale, chces s nou travit cas, byt na blizku… postupne, prirodzene vypustas aktivity, priatelov… Zrazu svoj cas travis sposobom, ktory si standartne netravil, ale mas pocit, ze to robis pre vztah, pre zenu, rodinu… Zasadne ponaucenie: treba si zachovat zdravu mieru svojho „JA“ a drzat si svoj priestor, cast svojej osobnej slobody
@NSKWSK píše:
Ono v jednej vete sa neda opisat cely spolocny zivot… Vies ako to je. Stretnes svoju femme fatale, chces s nou travit cas, byt na blizku… postupne, prirodzene vypustas aktivity, priatelov… Zrazu svoj cas travis sposobom, ktory si standartne netravil, ale mas pocit, ze to robis pre vztah, pre zenu, rodinu… Zasadne ponaucenie: treba si zachovat zdravu mieru svojho „JA“ a drzat si svoj priestor, cast svojej osobnej slobody
Přesně tak
Bohužel k tomuto ponaučení si každý musí přijít sám, a je individuální, jaké šrámy při tom získá. Ideální je, když si to odbyde v hodně mladém věku bez následků, ale každý holt takové štěstí nemá…
Autorce:
Já mám ve vztahu opačný problém. Já chci. On ne. Stačilo by mu to asi jako Tobě. A myslím, že i uvažuje jako Ty. Řeknu to blbě, ale tobě stačí lubrikant a sex může začít. Pokud po Tobě nechce nějaké prasárny co by se Ti hnusily nebo něco bolestivého atd. Tak Ti říkám, začni se pro něj snažit. Vím, jak ve vztahu trpím já a flustruje mě to. Dohnalo mě to k nevěře, za kterou se totálně nenávidím a trestám, ale neudělala bych to, kdyby na mě v tomhle ohledu nekašlal. Ty aspoň to nějak řešíš. Si ženská, zajdi si do sexuální poradny, najmi si vztahového kouče, psychologa, někoho kdo Ti pomůže v tom, jak mít sex ráda, chtít ho, užívat si ho a jak uvolnit hormony. Vidím to asi sobecky, ale řeš to, není pro mě nic horšího než, že jsem furt ze strany přítele odmítaná, přehlížená a neuspokojená. Miluješ ho a rozumíte si, tak se „překonej“ a začni pro to něco dělat. Co já bych za to dala, mít doma chlapa co by to chtěl klidně 2× denně!!! ![]()
@Slečna Ferka píše:
Od začátku, co jsme s mužem, mu říkám: Nevěru máš povolenou, za dodržení tří podmínek - nedoneseš domů žádný choroby, neuděláš nikde žádný děti a já se o tom nedozvím![]()
Čili Tě dokonale chápu, ale fakt je, že nemáme takovej rozdíl v sexuálních potřebách a (zatím
) o žádné nevěře nevím, na rozdíl od Tebe.
Jako upřímně, myslím, že jsi udělala dobře. Protože pokud se někde z toho sexu zamiluje, tak je to blbý - ale nutit se do intimností, když se Ti to protiví, to by vám vztah pohřbilo stoprocentně. Pokud byste spolu teprv začínali chodit, tak by se dalo říct, že je možná lepší tomuhle rozhodování předejít a najít si někoho, kdo to má podobně - jenže už máte dítě, takže bych se snažila vztah udržet.
Za sebe Ti říkám, nepřemejšlet, řídit se prvním pocitem a užívat si toho, co vám klape. A držím palec!
naprosto souhlasím
![]()