Dámská koloběžka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
27.2.20 09:26

Pokud nejsi finančně omezena, pak ne Kostku, ale Morxes. Krásná je Habana, zlatá střední cesta třeba Julie. Každopádně je nejlepší si ji vyzkoušet na prodejně nebo jít do půjčovny a projet si vybranou koloběžku. Ne všechny značky tam budou mít, zpravidla je všude Kostka nebo Crussis. Tyhle značky nemám moc ráda, jsou vyráběny v Číně a přitom je několik domácích výrobců perfektních koloběžek (Morxes, MIBO, K-bike, Friend)
Pokud chceš jezdit po cyklosezkách, tak spíš velkou koloběžku.

Mám Frienda, kterého jsem riskla bez odzkoušení a super. To je 16, protože s ní jezdím po městě, polňačky, lesní cesty, ale kopečky na Vysočině taky dá. Ideální velikost do města je 12, tam je super K-bike nebo MIBO. Menší koloběžky jsou obratnější, ale zpravidla na nich neujedeš nějaké velké dálky. Cca 5-10 km úplně v pohodě.

A pozor na světlost nášlapu, čím výš bude, tím méně Tě to bude bavit a budeš hned vyčerpaná. Mushing nebo cross asi provozovat hned jen tak nebudeš.

Zkus stránky priblizovadla.cz, kde jsou praktické typy na výběr a taky recenze jednotlivých koloběžek. Nebo FB skupinu Koloběžky CZ, v této skupině diskutují i výrobci koloběžek nebo majitelé půjčoven.

EDIT: Zkus se podívat po výprodejích z půjčoven, před začátkem sezóny budou obměňovat sortiment. Nebo i bazarovou - kvalitní koloběžka není za 2 tisíce a ať zbytečně neinvestuješ, když nevíš, zda Tě to bude bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 09:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 09:37

@demian Moc díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 09:40
:potlesk: díky!
@Lama Lama píše:
NO tak jestli nejsi finančně omezená tak kostku. Čím větší kolo, tím to lépe jede, hůře přepravuje autem a MHD. Čím výše stupínek, tím více do terénu ( nebudeš drhnout na nerovnostech), ale zase to znamená více se nadřít a dělat ten pohyb nahoru dolu. Čím větší zetory, tím lepší průjezd terénem, naopak galusky budou rychlejší, ale jen na asfalt.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 09:41

Holky díky všem, jste super, už brouzdám po netu a hledám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 09:49

@demian prosím tě a kolik by tak ta světlost nášlapu měla být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
27.2.20 09:49

Taky bych hlasovala za co největší kola, malý kolečka akorát kdybys to chtěla skládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
27.2.20 10:45

@mikela Já mám na terénní koloběžce (Kostka mushing, mám jejich úplně první model) nášlap 125mm vepředu a 80 vzadu, projedu bez zadrhnutí lesem přes kořeny, jediný problém jsou hodně vysoké obrubníky (u nás mají některé skoro 20 cm). Ale hrozně se nadřu když jedu bez psů. Jednou jsem měla půjčenou silniční s nášlapem 40mm a ta jela skoro sama, ale musela mít úplně rovný terén :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
27.2.20 11:20

@mikela Doporučila bych 4-5 cm, podle toho, kde chceš jezdit, to bude akorát. Projedeš s tím i lesní cesty a polňačky. A nedělej si žádnou hlavu z toho, že občas odřeš spodek - to je naprosto normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
27.2.20 11:34

Já mám už asi 2 roky Kostku Tour Max a za mě spokojenost. Zvládla jsem s ní asfalt, polní cesty, louky, lesní cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
27.2.20 11:35

@mikela Ještě jedna věc mě napadá, pokud chceš jezdit na koloběžce s dítětem v cyklosedačce, pak jsem zahlídla doporučení na maximální velikost předního kola do 20 palců. Jinak by mohl být problém s připevněním cyklosedačky.
Silničky mají přední kolo 24, 26 nebo 28 palců, tak pozor na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
27.2.20 13:28

@demian to je super jaký máš přehled a znalosti ohledně koloběžek, moc ti děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
27.2.20 14:37

@mikela Ale kdepak, na těch stránkách, které jsem doporučovala, jsou jiní borci:) Jen tím, že jsem neměla možnost odzkoušet kolobrndu, tak jsem přes měsíc studovala všechno možné i nemožné.
Přeji Ti, ať si dobře vybereš tu „svojí“ a krásně se Ti na ní jezdí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková