Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
150066
4.7.19 13:52
@Lenka_Hal píše:
Tam se clovek dozvi veci :mrgreen:
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
4.7.19 14:08
@neila píše:
já mám za to, že když nefunguje ani jedno, je ideální přiměřená kombinace těchto dvou možností ;) jen bych prohodila pořadí a vyhodila „nekonečné“ :palec: Vychováváme tak naše 3 děti a protože ani se 17 letou není žádný problém, věřím, že je to správná cesta… U nás platí pravidlo 3× a dost, prostě když napotřetí nefunguje vysvětlování, tak přiletí ruka na zadel ;) Obvykle to jde ale bez toho :potlesk:
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
4.7.19 14:18

Teda, to jsem netušila, že se na toto téma strhne taková diskuze ;) Děkuji všem za reakce! Nenapsala jsem, že samozřejmě na návštěvě syna rabovat nenechám, snažím se mu slovně domlouvat a říkat NE, ale většinou to nezabírá a tak mi tedy bylo poraděno dát na zadek, čemuž já se bráním. Zkrátka mi přijde, že roční dítě z toho nemá rozum, ne?

Jinak máte pravdu, že je lepší zvát návštěvy k nám a je po starostech, ale ne vždy to jde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
951
4.7.19 14:19

@Venetia Však samozřejmě, nenechám dítě vyhazovat šuplíky u někoho, kdo si to nepřeje. Tam už je potřeba převést pozornost a zabavit je jinak. Jen se mi nelíbí názor, že jak dítě nesedí na zadku a chce zkoumat, dát mu po ruce, aniž by mu člověk nabídl nějakou přijatelnou alternativu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.7.19 14:19

@Fiškuska NE na takhle malé většinou nefunguje, lepší je odnést jinam, vzít věc z dosahu, zaujmout něčím jiným, začít si s ním hrát,…

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
4.7.19 14:20
@_.Emilyyy píše:
Tak dobre, delala si to, kdyz byl mensi ;), kdzy dcera byla mala, tak byla stranse hodny dite ;) - a nemela jsem ani duvod ji bít ;). Nj pockej si na pubertu :mavam:

No vidíš, já měla zvlášť první dítko celkem ostrý, takže jsem ho jako malinkýho občas plácnutím usměrnila.
Já si zase nedovedu představit, že bych uhodila děcko v pubertě.
Tam jsem už nic usměrňovat nemusela.
To už byli parťáci a pokud se nám něco nelíbilo, všechno šlo už dávno vykomunikovat a prodebatovat.

• Citovat
  • Upravit
1257
4.7.19 14:22

Záleží na tom, jaké máš dítě. Některé roční děti velmi dobře chápou zákazy a ví, že něco dělat nemají a pak jsou děti pomalejší, které v roce prostě nechápou. Nemáš nechávat dítě kramarit, kor když ti řekli, že jim to vadí. Je na tobě si usměrnit dítě. Jakým způsobem to uděláš, je na tobě.
A jemně plácnutí přes ruku nebo přes plinku fakt neberu jako mlácení dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.7.19 14:23
@Venetia píše:
nasadíš kamery do všech domácností?

Ale to bys mi mohla říct i na domácí násilí. Kamery v domácnostech nejsou, tak bys zrušila trestnost domácího násilí? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
4.7.19 14:24
@Froseth píše:
@Venetia Však samozřejmě, nenechám dítě vyhazovat šuplíky u někoho, kdo si to nepřeje. Tam už je potřeba převést pozornost a zabavit je jinak. Jen se mi nelíbí názor, že jak dítě nesedí na zadku a chce zkoumat, dát mu po ruce, aniž by mu člověk nabídl nějakou přijatelnou alternativu.

Jojo, to známe - batole začalo vytahovat knížky z knihovny a tchýně na to: „no to snad není možné, to je hrozný kramář, tohle ať si nezvyká, co ho to učíte, to s ním nebudete moct jít nikam na návštěvu, no kramařit mi tady teda nebude“ atd. Prostě podle ní je vychované dítě takové, které spořádaně sedí na zadku a nedotkne se ničeho bez dovolení (bez ohledu na to, kolik je mu let). A mimochodem, ona sama vychovala dvě děti, takže má prý zkušenosti a ví, jak správně děti vychovávat. No radost k nim jet na návštěvu ;-) Minule říkala, že mu máme dávat na zadek. Zřejmě jí vadí, že naše dítě fyzicky netrestáme. No, jak vidíš, @Fiškuska u starší generace je to asi celkem běžný přístup.

• Citovat
  • Upravit
302
4.7.19 14:25
@lucenka píše:
Nedivím se, že mu to vadí. Taky by mi vadil takový spratek na návštěvě a hlavně matinka, co tohle nechá dítě dělat :pocitac: Popravdě divím se tvému otci, že nezasáhl, když ty jsi toho nebyla schopná.
Jo a otec má pravdu. U nás stačilo párkrát dát klukovi lehce přes ručku a říct mu, že se to nedělá a byl klid. Ale chtěla jsem mít dobře vychované dítě a užít si návštěvy v klidu. A ten klid není o tom, že dítě sedí x hodin spořádaně n jendom místě, ale o tom, že nedělá bordel, neničí věci apod.

spratek??? roční dítě, které zkoumá a je přirozeně zvědavé je spratek, protože chce objevovat šuplík.. aha. Ty máš v hlavě asi trochu maglajs, ne? Tím neříkám, že je správné na návštěvách dělat bordel. Jen mě zaráží tvoje myšlenkové pochody. 8o Dej si led na hlavu, bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310

@pet p Já se synovi věnuju i na návštěvě, aby byl klidnější, ale někdy chci otci třeba s něčím pomoct v domácnosti a jakmile ho nemám na očích je to pro něj známka volnosti :D v horším případě začne kňourat a můj táta prostě nechápe, jakto že se neumí syn zabavit sám s hračkami pro něj určenými :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073

Me by tedy fakt nenapadlo dat rocnimu diteti pres ruku nebo pres zadek. Zda se mi dost mimo otec. Druhorozene je ted rok, a kdyz nechci, aby nekde rabovala, reknu ji ne, nekolikrat, rucicku dam pryc..porad dokola, taky se umi vzteknout, snazim se odvest pozornost..funguje to i bez nasili, jen je to nekdy vetsi drina. A aby rocni dite samo sedelo na jedny dece dyl jak 20 minut a soustredene si hralo? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
310
4.7.19 14:27

Jo to jsem taky chtěla napsat, že se mi zdá, že plácání přes ruce a zadek je názor spíše starší generace (ne však pravidlem, nerada bych se někoho dotkla…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 14:31
@pet p píše:
Jojo, to známe - batole začalo vytahovat knížky z knihovny a tchýně na to: „no to snad není možné, to je hrozný kramář, tohle ať si nezvyká, co ho to učíte, to s ním nebudete moct jít nikam na návštěvu, no kramařit mi tady teda nebude“ atd. Prostě podle ní je vychované dítě takové, které spořádaně sedí na zadku a nedotkne se ničeho bez dovolení (bez ohledu na to, kolik je mu let). A mimochodem, ona sama vychovala dvě děti, takže má prý zkušenosti a ví, jak správně děti vychovávat. No radost k nim jet na návštěvu ;-) Minule říkala, že mu máme dávat na zadek. Zřejmě jí vadí, že naše dítě fyzicky netrestáme. No, jak vidíš, @Fiškuska u starší generace je to asi celkem běžný přístup.

A proč jsi ho nechala vytahovat ty knížky? Taky by mi to vadilo. Děti v tomhle věku můžou knížku dost snadno poničit. Jo a nejsem žádný příslušník starším generace ;)

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.7.19 14:36
@lucenka píše:
A proč jsi ho nechala vytahovat ty knížky? Taky by mi to vadilo. Děti v tomhle věku můžou knížku dost snadno poničit. Jo a nejsem žádný příslušník starším generace ;)

Stihnul vytáhnout dvě a než tchýně dokončila svůj proslov, tak už byly knihy zpátky uklizené v knihovně, synovi jsem řekla, že u babičky toto dělat nebudeme a přesunula jsem ho jinam. Takže asi bych nemluvila o tom, že jsem ho nechala vytahovat knížky. Prostě seděl u knihovny, my jsme si povídali, on si to tam prohlížel a pak dvě knížky vytáhnul.
Spíš jsem tím svým příspěvkem chtěla říct, že pro některé babičky a dědečky je nejposlušnější dítě, které se ani nehne a nemukne :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML