Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LydiaD
4.7.19 15:13
@Anonymní píše:
Co člověk, to názor. Ano, dítě v roce objevuje svět, ale je potřeba, aby ho tu u toho někdo korigoval. Řikam upřímně, mě by také vadilo, kdyby mi moje vnouče oteviralo a rabovali šuplíky, a ani jako matka bych toto dítěti nedovolila. Pracuji dlouho u malých dětí, svou práci mám stále ráda a mezi nově příchozími dětmi a jejich matkami jsou obrovské rozdily. Jsou děti, které se v našem dětském zařízení vrhnou ihned na šuplíky, všechny otevřou a vyhází veškeré hračky z políček, čemuž matky přihlížejí a komentují to slovy: „No to dělá všude,“ jine maminky dítě včas zarazí s tím, že tohle se nedělá. Zkuste si představit patnáct deti pohromadě, z nichž většina bude rabovat skříňky a šuplíky. Jak to dopadne? Jednak hrozí úraz, přivřené prsty to je hned a jednak, co z toho, jen nepořádek. Takže usměrnit je potřeba každé dítě. Žijeme v době, kdy je trendem to, že děti se nebiji. Domnivam se, že když matka dítě lehce pleskne přes ruku nebo plenku, žádná velká újma se mu nestane.Pro rejpaly, zdůrazňuji slovo matka nebo rodič či prarodiče, já jako pedagog používám pouze slovní korigaci a funguje skvěle. Ale děti to na vlastní rodiče vždy zkoušely a zkoušet budou.Za nás fungovala hranice, kterou vymezili rodiče a my věděli, co můžeme a co už ne. I roční dítě je schopno pochopit tyto mantinely, pokud se budou dodržovat. Netvrdím, že se mnou musí všichni souhlasit, vůbec ne, ale mohu říci to, že znám i rodiny, kde vládnou již velmi malinké děti a rodičům to přijde zábavné, protože jejich dítě je přece osobnost a tu nebude nikdo omezovat, a já se ptám, pokud by takhle byly vychovávány všechny děti, jak by to na světě vypadalo? Hezký den všem.

Za mě: moc hezky napsané ;)

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.7.19 15:26

@LydiaD To z té knížky jsem napsala, protože mi to přijde hodně trefné. Jinak zas tolik knížek o výchově jsem nepřečetla a neberu to tak, že co je psáno, to je dáno. Spíš si z toho vždy vyberu, co je mi blízké. Člověk to kombinuje s vlastní zkušeností, jak byl vychováván, a taky zapojuje intuici. Vždycky je to takový mix, neřekla bych, že by někdo postupoval výhradně podle knížek „psali to, takže je to tak“. To si nedovedu představit. Ale obecně jsem za ty knížky ráda, protože vždycky v nich najdu něco, co mi nedošlo, prostě souvislosti, které jsem neviděla. Prostě se ráda dozvím něco nového nebo jiný pohled, ale neberu to dogmaticky.
Jo a ještě k té tchýni - ono mi to vlastně přijde hodně smutné, přijde mi, že není šťastná, s dětmi ani vnuky si nerozumí, přijde mi v podstatě dost osamělá. Jenže i když jí její děti řekly, co jim vadí a co by chtěly jinak, tak ona to prostě nedokáže změnit, nedokáže nenadávat, nedokáže si nechat své jedovaté komentáře, nedokáže si nechat své rady, pořád dál poučuje. Atmosféra tam je dost napjatá a neupřímná :-(

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
4.7.19 15:33
@pet p píše:
@LydiaD To z té knížky jsem napsala, protože mi to přijde hodně trefné. Jinak zas tolik knížek o výchově jsem nepřečetla a neberu to tak, že co je psáno, to je dáno. Spíš si z toho vždy vyberu, co je mi blízké. Člověk to kombinuje s vlastní zkušeností, jak byl vychováván, a taky zapojuje intuici. Vždycky je to takový mix, neřekla bych, že by někdo postupoval výhradně podle knížek „psali to, takže je to tak“. To si nedovedu představit. Ale obecně jsem za ty knížky ráda, protože vždycky v nich najdu něco, co mi nedošlo, prostě souvislosti, které jsem neviděla. Prostě se ráda dozvím něco nového nebo jiný pohled, ale neberu to dogmaticky.

@pet p
:palec:
Tak tohle jsi napsala moc hezky ;) Aspoň pro moje oko ano :mrgreen:
No a ke tchýni… jaký si to udělá, takový to má.
Už ji zřejmě nikdo nepředělá.

• Citovat
  • Upravit
pet p
4.7.19 16:22

@LydiaD Díky. A ohledně tchýně máš pravdu, že jaký si to udělá, takový to má. To si říkám taky. Jenže já jsem asi trochu cíťa, že mi to prostě přijde líto, když vidím, jak málo by stačilo a mohla by si dosyta užívat našich návštěv a užívat si s malým a přiblížit se ke svým dětem. Jenže ono je to „málo“ asi jen v mých očích, ve skutečnosti to pro ni je nepřekonatelná změna.

• Citovat
  • Upravit
14107
4.7.19 17:05
@LydiaD píše:
Já vím, že Ty ne… ale přítel musel.
Vím, že není jeho a že se omluvil.
Ale nevím proč to bylo, občas Tě tu čtu ale důvod toho pohlavku jsem asi přehlídla.

Tak napisu ti to zkráceně bylo to za dlouholetou drzost a pritel uz to nevydrzel :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
4.7.19 17:19

@lucenka

Jo, parkrat. Ale ja mam na mysli stav, kdy je dite bito za blbosti bezne. Hezky priklad je ve Forestovi Gump. Parkrat dostane v zivote asi kazdej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
4.7.19 17:23
@neila píše:
já mám za to, že když nefunguje ani jedno, je ideální přiměřená kombinace těchto dvou možností ;) jen bych prohodila pořadí a vyhodila „nekonečné“ :palec: Vychováváme tak naše 3 děti a protože ani se 17 letou není žádný problém, věřím, že je to správná cesta… U nás platí pravidlo 3× a dost, prostě když napotřetí nefunguje vysvětlování, tak přiletí ruka na zadel ;) Obvykle to jde ale bez toho :potlesk:

U nas uplne stejne. Trikrat varuju, potom konam. Nemam nervy ani cas, abych stala a vysvetlovala, proc co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
4.7.19 17:24
@_.Emilyyy píše:
Tak napisu ti to zkráceně bylo to za dlouholetou drzost a pritel uz to nevydrzel :nevim:.

Dlouholetá drzost? 8o
Tak to udržel nervy na uzdě několik let?
A Tobě to teda nevadilo, že je na něj několik let drzá a její chování Ti přišlo cajk?
Všude jsem spíš četla jak je holka milá, hodná, tak to nějak moc nechápu :nevim:
Jak máte úžasnej vztah.
A když teda dostala po několika letech drzosti pohlavek, tak se jí ještě omluvil?
Tak to asi moc nechápu :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
107638
4.7.19 17:49
@Froseth píše:
@Venetia Však samozřejmě, nenechám dítě vyhazovat šuplíky u někoho, kdo si to nepřeje. Tam už je potřeba převést pozornost a zabavit je jinak. Jen se mi nelíbí názor, že jak dítě nesedí na zadku a chce zkoumat, dát mu po ruce, aniž by mu člověk nabídl nějakou přijatelnou alternativu.
No vyznělo to tak,že sedis a dítě nechas,ať dělá co chce…o alternativě nebyla zmínka
@Enmamma píše:
Ale to bys mi mohla říct i na domácí násilí. Kamery v domácnostech nejsou, tak bys zrušila trestnost domácího násilí? :roll:
Určité ne,taky se na ne nepřijde,pokud to někdo nenahlasi
@Fiškuska píše:
@pet p Já se synovi věnuju i na návštěvě, aby byl klidnější, ale někdy chci otci třeba s něčím pomoct v domácnosti a jakmile ho nemám na očích je to pro něj známka volnosti :D v horším případě začne kňourat a můj táta prostě nechápe, jakto že se neumí syn zabavit sám s hračkami pro něj určenými :)

A to se jedna o batole, přála bych vám vidět skoro osmiletého zavislaka, který neudělá sám ani prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.19 17:57

@pet p jak je to s tou svačinou? Nenosit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.19 18:03
@Venetia píše:
A to se jedna o batole, přála bych vám vidět skoro osmiletého zavislaka, který neudělá sám ani prd.

Ha ha, ten k vám jezdí přespávat do garsonky že? :lol: no brání si tatínka asi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
4.7.19 18:54

Pokud vám nevadí, že vám tohle doma dělá, tak je to vaše věc. Ale kdekoliv jinde bych ho ani nenechala začít. To je neslušnost. I když jde o prarodiče. Nejde tu vůbec o to, zda dítě trestat. Jistě že ne. Jde tu o to, že vy to vůbec nemáte dovolit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.7.19 19:40
@Bubla Bůčková píše:
Ha ha, ten k vám jezdí přespávat do garsonky že? :lol: no brání si tatínka asi :mrgreen:

spíš je na něm totálně závislej..jestli přežijeme prázdniny, tak už asi všechno.
přespavat naštěstí ne, ale jinak je tu nasáčkovanej denodenně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
4.7.19 19:50
@LydiaD píše:
@pet p
Je určitě fajn, když se nastaví hranice tak, aby si návštěvu užili všichni.
Což se asi ne vždycky daří.
Jinak se omlouvám, ale tyhle citáty z knížek… jak já jsem ráda, že tohle za nás nebylo.
Mně přijde, že tohle je dneska někdy až extrém.
Přečíst si něco a řídit se podle toho.
Co je psáno, to je dáno… nemyslím si, že všechny tyhle knížky o nevýchově a o tom všem, musí mít nutně ve všem pravdu.
Nevím, jestli jsem starší generace, když mám už dva dospěláky :nevim: :mrgreen:
(babka ještě nejsem a metalový fesťáky mě baví :pankac: :mrgreen: )
Ale někdy mi přijde, že většinou slyším, jak my jsme to dělali všechno špatně.
Zatímco dnešní mladí přečtou knížku, děcku je 6 neděl a už ví, jaký bude v pubertě, co všechno budou dělat jinak a samozřejmě nejlíp.
Realita je pak někdy jiná.
Kéž si jednou se snachama budu rozumět, abych pak nebyla vláčená po diskuzích jako mrcha tchýně :mrgreen:Příspěvek upraven 04.07.19 v 15:14

Já myslím, podle toho co tu občas ctu, že jsme měli polovinu práce, děti byli samostatnejsi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.7.19 19:55
@_.Emilyyy píše:
Tak napisu ti to zkráceně bylo to za dlouholetou drzost a pritel uz to nevydrzel :nevim:.

No, já se mu upřímně nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect