Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
pet p
6.7.19 08:27
@Anna766 píše:
Spíš to bereš moc vážně a doslova ty.

Aha a z čeho tak usuzuješ? Neřekla bych, že tu prezentuju dogmaticky názory a jsem přesvědčená o své 100% pravdě. Spíš se snažím ukázat taky trochu jiné názory, než že fyzické tresty jsou normální, tresty obecně jsou normální, zavírat dítě samotné do pokoje je normální apod. A někdy k tomu využiju i knížku, když je to tam třeba dobře sepsané. Má to být inspirace pro ostatní a ne něco, podle čeho se mají slepě řídit. Prostě K ZAMYŠLENÍ.

@lucenka píše:
Neřiď se tolik knížkami o výchově ;) děti jsou různé a nedají se vychovávat podle jednotného manuálu.

Knížkami o výchově se neřídím, ale inspiruju.

• Citovat
  • Upravit
150066
6.7.19 13:59

@pet p nikdy jsem děti nikam nezavirala. Nikdy jsem je ničím nestrašila (bubaci a tak) osobně mlácení dětí přes ruce nemám ráda, nikdy jsem je netrestala vodou (davanim pod studenou sprchu třeba)… a nepotrebovala jsem k tomu chytré knihy, používám hlavu. Jestli je to blbě nebo špatně, ať si moje dnes velké děti vyhodnotí samy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
6.7.19 14:21

@Anna766 Nojo, moje tchýně je přesvědčená o tom, že výchově rozumí, protože přece používá hlavu a vychovala dvě děti. Když jsme jí darovali knížku Respektovat a být respektován, tak se nám skoro vysmála (a samozřejmě ji nepřečetla).
Se svými dětmi má chladný vztah a návštěvy u ní jsme minimalizovali. Trochu mi ji připomínáš tím přístupem „nepotřebuju chytré knížky, používám hlavu“. Já si nemyslím, že bys knížku nutně POTŘEBOVALA. Jenom vůbec nechápu to striktní odmítání knížek o výchově.

• Citovat
  • Upravit
26747
6.7.19 15:11

@pet p mně se to líbí. I třeba takový knížky o komunikaci. Jenže mám spíš pocit, že by ji musel číst i ten druhý a řídit se ji :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107638
6.7.19 15:33
@Bubla Bůčková píše:
@pet p mně se to líbí. I třeba takový knížky o komunikaci. Jenže mám spíš pocit, že by ji musel číst i ten druhý a řídit se ji :lol:

Bez toho, aby ji četl i ten koho se to týká, je to jen zajímavé čtení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
6.7.19 15:49
@pet p píše:
@Anna766 Nojo, moje tchýně je přesvědčená o tom, že výchově rozumí, protože přece používá hlavu a vychovala dvě děti. Když jsme jí darovali knížku Respektovat a být respektován, tak se nám skoro vysmála (a samozřejmě ji nepřečetla).
Se svými dětmi má chladný vztah a návštěvy u ní jsme minimalizovali. Trochu mi ji připomínáš tím přístupem „nepotřebuju chytré knížky, používám hlavu“. Já si nemyslím, že bys knížku nutně POTŘEBOVALA. Jenom vůbec nechápu to striktní odmítání knížek o výchově.

Tak nečtu knížky o výchově. Co to asi znamená? To posuzuješ každého podle toho? :mrgreen:
Striktně si tu cosi vytváříš ty sama. Posuzuješ ostatní podle sebe. Klidně si je čti, mě to nijak nepobuřuje, nevadí a ani si o tobě nic na základě toho nemyslím. Zkus to taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
6.7.19 16:22

@Anna766 Tak to jsem asi špatně pochopila to, jak jsi psala, že používáš hlavu a nepotřebuješ knížky a že ti tamto, co jsem citovala, přijde překombinované a jako výchova na sílu.

• Citovat
  • Upravit
150066
6.7.19 23:13
@pet p píše:
@Anna766 Tak to jsem asi špatně pochopila to, jak jsi psala, že používáš hlavu a nepotřebuješ knížky a že ti tamto, co jsem citovala, přijde překombinované a jako výchova na sílu.

No přijde. Psala jsem to warite. A tebe se to koukam strašně dotklo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
7.7.19 09:09
@Anna766 píše:
No přijde. Psala jsem to warite. A tebe se to koukam strašně dotklo.

Reagovala jsem proto, že i když jsi to psala jí, tak to byla reakce na to, co jsem psala já. Ale neboj, nedotklo, v pohodě :-)

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
7.7.19 21:40

Musím si vás dočíst, vrátili jsme se z víkendu, jeli jsem za chlapečkama na tábor.
Oba tam jsou jako vedoucí, jak jsem už psala, jsou to dospěláci ;)
Přestože jsem je občas jako malý plácla, tak se máme pořád rádi.
Zřejmě jsme všichni úchyláci :mrgreen:
A zblbá z týhle disktuze, jsem se jich ptala, jestli si nějaký plácnutí pamatují.
Neví to ani jeden.
Láskyplně mě poplácali po hlavě, že si mám radši pustit metal, než řešit tyhle blbiny :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Snažila jsem se rozvinout nějakou diskuzi, že bych vám napsala, co a jak, ale jenom se smáli.

A tohle je taková kravina:
@pet p píše:
trest narušuje láskyplný vztah mezi námi a dítětem, který je pro dítě motivací k tomu, aby se rozhodlo dodržovat námi stanovená pravidla

Asi začnu psát knížky :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
7.7.19 21:46
@Bubla Bůčková píše:
Je pravda, že hodně lidí označuje dnes tchyně a i maminky za „manipulativní“. Není to právě tedy toto? Drama queen, ježiš já bych pro tebe tak hned jela, jo ale víš no… :think:

Bublo, nějak nevím, jak to myslíš.
Pochopila jsem to správně, že to přirovnánáš k té svačině?
Já bych Ti jí přivezla, ale nemůžu, vymyslíme to jinak… dítě nemá pocit, že je potrestaný a že ho má rodič rád.
Ale v podstatě to rodič vokecal, vyprdnul se na něj a namazal mu med kolem pusiny.
Takže děcko až něco bude zase potřebovat, rodič nahodí lítost, neudělá pro dítě nic a jedeme dál :mrgreen:
Já tyhle knížky tak nemám ráda :zed: :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
LydiaD
7.7.19 21:50
@warita píše:
to jsou presne takovy ty pseudo-psycho- reci, ktere me drazdi az na pudu.

Kdyz dite dela neco spatne, tak ano, rada mu to takto budu i komunikovat. Delas neco spatne.

Ze se mu trest nelibi a vyvolava to v nem negativni reakce, tak se tak priste chovat nemusi a hotovo. Ne kazde dite reaguje na trest tak, ze se chova jeste hur. Vetsina deti se z trestu dokaze poucit. Samozrejme by vychova nemela spolehat jenom na tresty, mela by byt primarne pozitivne orientovana, formou pochval a odmen, nicemene tresty k tomu taky patri.

Ale hlavne, vychova by mela byt intuitivni a ne to analyzovat uplne k smrti. Vychova zase neni takova veda, nemusi to byt uplne perfektni. Pokud delas veci alespon ze 70% dobre, tak se nejaka ta 30% chybovost vsakne. A hodne lidi, kteri obcas treba v detstvi dostali na zadek pak v dospelosti rika, ze tech par vyprasku, ktere dostali, si zcela zaslouzili a rodicum to za zle nemaji.
:hug: :potlesk: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
LydiaD
7.7.19 22:01
@pet p píše:

Věřím, že i Ty budeš jednou přesvědčená o tom, že jsi to dělala nejlíp.
Protože jsi o tom přesvědčená už teď ;)
Tak uvidíš, jakou budeš mít jednou snachu (pokud ji budeš mít)
A jaký budeš mít vztah s dětma.
Chápu, teď je jasný, že jsi přesvědčená, že lepší, než Tvoje tchýně se synem.
Ale možná se Ti jednou snacha vysměje, že Tvůj způsob výchovy je mimo a Ty se budeš muset smířit s tím, že ona to bude dělat po svým a úplně jinak než Ty.
Ale jinak mě bavíš (BEZ IRONIE!)
Ráda čtu Tvoje příspěvky, i když oponuju ;) :hug:

• Citovat
  • Upravit
26747
7.7.19 22:02
@LydiaD píše:
Bublo, nějak nevím, jak to myslíš.
Pochopila jsem to správně, že to přirovnánáš k té svačině?
Já bych Ti jí přivezla, ale nemůžu, vymyslíme to jinak… dítě nemá pocit, že je potrestaný a že ho má rodič rád.
Ale v podstatě to rodič vokecal, vyprdnul se na něj a namazal mu med kolem pusiny.
Takže děcko až něco bude zase potřebovat, rodič nahodí lítost, neudělá pro dítě nic a jedeme dál :mrgreen:
Já tyhle knížky tak nemám ráda :zed: :zed: :zed:

Jo přesně tak.. To je přece manipulace, že je po mým a nejlíp ostatní se cítí provinile :nevim: já chápu, co tím knížka chce říct, že být oporou. Já tam třeba nevidím tu mezi možnost např. je tak to se teď nedá nic dělat, vydrž, uděláme si velkou svačinu doma. A po příchodu domů.. Péťo tu svačinu máš tady v horní polici vždycky, opravdu se radši vždycky koukni dvakrát, takhle si měl ve škole hlad. Prostě „výčitka“ ale neobsahuje „no to ses zblaznil, já tě přetrhnu“. Trest v podobě dnes není večerníček, když dítě opakovaně neposlechne taky pro mě normální. Pohlavky, facky šestiletému, to je pro mě prostě tabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
7.7.19 22:14

@LydiaD ještě jsem to myslela tak, že my starší třeba říkáme :rodiče nás měli rádi, ale byli nás a generace „knížkařů“ : rodiče nás měli rádi, ale jsou to hrozný manipulatori. Oni ty knížky někdy neradi, co je nejlepší pro dítě, ale pro rodiče. Přitom pro ten konkrétní případ, je řešení jednoduche:mám čas, přijedu.. Nejsem blízko, nepřijedu a ani při jedno dítěti nenadavat. Takovej zajímavej případ už by byl, že dítě si zapomnělo doma tělocvik, maji běžet na známku a mimo to hrozí poznámka, co teď? A co pak, řešit u učitele, omlouvat za něj? Další problém knížek, řeší banality a v realu je dalších x proměnných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí