Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5708
4.7.19 11:42

Doufám, že časem projde zákon, že bít dítě bude trestné. Jsme jeden z mála států, kde se jako výchovný prostředek uznává bití. Proč bít dítě je v pořádku a bít dospělého v pořádku není? Vždyť řada dospělých se chová nestandardně. Dítě je bezbranné a dospělý má fyzickou převahu, tak mi z toho vychází, že u dvou dospělých by to mělo být přípustnější. Tam ta převaha bude menší. Proč nemůže manžel zmlátit manželku, když neudělá, co slíbila a dítě zmlátit může? Tak pokud má být v pořádku bití dětí, tak se (myšleno ironicky) přimlouvám i za bití dospělých. Někoho chytí třeba při krádeži, ať ho zmlátí. Matka včas nepřebalí dítě, místo toho je na mobilu, dítě má opruzeniny, tak ať jí jednu fláknou. No ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
4.7.19 11:42
@Fiškuska píše:
Holky, včera jsem byla s ročním synem u mého taťky doma a dostali jsme se k tématu jak nás s mamkou vychovávali a já na to teď pořád myslím, tak se chci zeptat jak to máte vy ostatní.

Syn má u taťky v obýváku rozloženou velkou deku a na ní dost hraček. Jenže ty ho už samozřejmě nebaví. Rád zkoumá co jde kde otevřít a udělat co největší nepořádek. Mě to nevadí, doma to máme přizpůsobený že si může rabovat kde chce (nebezpečné věci máme schovaný). No ale otec z toho nebyl úplně šťastnej, když mu tam malej otevíral šuplíky a říkal mi, ať dám malýmu na zadek nebo přes ruku, aby se naučil, že se to nedělá. Říkám mu, že je malej na to, aby pochopil, že když dostane přes ruce, že něco nemá dělat. A on na to, že mu mám dát třeba za půl hodiny znovu a znovu a že třeba za 4 dny už bude spořádaně sedět na dece a hrát si. Že on když byl malej tak měl krabici s kostkama a autíčkama a s tím si hrál a nikdy by ho nenapadlo někde rabovat. Jsem z toho v šoku, že jsem byla takto vychovávaná :) Nedovedu si představit co bych měla udělat, aby roční dítě sedělo 3 hodiny na jednom místě a samo si hrálo!!

Tak mě zajímá, jsem mimo já, nebo můj otec? :D Trestali byste dítě za to, že nesedí na zadku?

Netrestala, ale ano dřív se to dělalo běžně. Za další je kec, že si pamatuje svoje dětství. Za další, zde je jedna z odpovědi, proč si dědeček vaše vychované a ve všem napřed a samostatné miláčky nechce brát ve dvou let a ještě nejlépe na celý víkend a ještě nejlépe s čtyřletou, protože ta v podstatě už jen tiše sedí a čte knihy a ještě všem k obědu uvaří svíčkovou :D na návštěvě si moc neodpocinu, nosím, hlídám… Když chci pohodovou návštěvu, zvu ji k nám a těch krámu, co nemusím tahat. Ještě přijde čas, kdy spolu budou hrát člověče a karty, ale to chce ještě několik let ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 11:43
@Enmamma píše:
Doufám, že časem projde zákon, že bít dítě bude trestné. Jsme jeden z mála států, kde se jako výchovný prostředek uznává bití. Proč bít dítě je v pořádku a bít dospělého v pořádku není? Vždyť řada dospělých se chová nestandardně. Dítě je bezbranné a dospělý má fyzickou převahu, tak mi z toho vychází, že u dvou dospělých by to mělo být přípustnější. Tam ta převaha bude menší. Proč nemůže manžel zmlátit manželku, když neudělá, co slíbila a dítě zmlátit může? Tak pokud má být v pořádku bití dětí, tak se (myšleno ironicky) přimlouvám i za bití dospělých. Někoho chytí třeba při krádeži, ať ho zmlátí. Matka včas nepřebalí dítě, místo toho je na mobilu, dítě má opruzeniny, tak ať jí jednu fláknou. No ne?

Jsem pro, aby člověk při krádeži klidně od okradeného dostal přes ústa. Možná by to bylo výchovnějsi než vězení.

• Citovat
  • Upravit
8288
4.7.19 11:43

Spíš bych ho hlídala a stála mu za zadkem. Když by začal kramařit, tak odvedla pryč, zabránila bych mu v tom, neplácala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4990
4.7.19 11:44

@Alušáček O serezani tady nikdo nemluví. Plácnutí přes ruku nebo zadek není extrémní násilí přece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
4.7.19 11:48

Svou výchovu děláte správně. :hug: Vy víte co je pro vaše dítě nejlepší, co pochopí. :srdce: Roční a ani june dite bych nebila! Dokonce bych neodvadela jeho pozornost. Řekla bych mu, že na návštěvě se do šuplíku nesahá a vysvětlila proč a že to může delat pouze doma se svym šuplíkem. Následně bych mu ukázala jiny zpusob hry nevo co by ho zaujalo treba vytáhnout hrnec a varecku a varit hako jako obed. Když vam partner vleze do vašeho šuplíku s vadimi věcmi také ho za to bijete??!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
637
4.7.19 11:49

Na návštěvě jsme syna nenechali, aby raboval v šuplíku nebo kdekoliv jinde, mě je to samotné trapné a nevhodné. Syn také moc nevydržel sedět na jednom místě, není to zrovna klidný typ, prostě chodil a zkoumal, a já mu za zadkem, aby někde něco neshodil, netahal apod. Na návštěvě se to prostě nesluší, i když je to návštěva u rodičů. I když jsem u mamky, tak napomínám, že toto se nedělá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.7.19 11:51

@Fiškuska nechat rabovat dítě kde chce je chyba. Protože to všude nejde přece. Jak mu pak vysvětlíš že doma může a jinde ne. Třeba v obchodě nebo právě na návštěvě. Bit ho za to je taky pitomost. Přes ruce, to já vůbec nedělala, ty malé tlapky bit, to ne. To už, když šlo o život (horká trouba, zásuvky, silnice) a dítě nechtělo poslechnout, přes zadek. Ale asi jsem měla megaposlušné děti, stačilo houknout, zvýšit hlas, přísně se podivat a poslechly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
4.7.19 11:53

Tady se moc nechytam. Rocni dite ma byt zvedave a zkoumani supliku povazuju za uplne normalni zdravou vec u deti. Doma jsem se tomu prizpusobila a rodicum tohle taky vubec nevadilo. Rekli mi to jasne. Za tohle teda nechapu, proc bych mela placat. Je jen zvedavy, to je dobre…
Na navstevach tohle predpokladam a prizbusobim se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.19 11:53

Urcite ne zbit dite, ale placnout pres ruku (kdyz vse ostatni selze) bych jako “mlaceni” nevidela. Ke me prisla kamaradka s rok a pul starym ditetem a zazila jsem neco podobneho. Za me proste NE. Male rabovalo vsude, utikalo po baraku a co bylo nejhorsi neposlechlo ani u psa, ktery byl zavreny v kotci - tam uz to mohlo mit fatalni nasledky, mam hodneho psa, ale na tohle zvykly neni. Nemluvim ani co mi delalo u 4 tydenniho miminka, kde mohl byt taky velky problem (hazelo kaminky na nas apod). Venku na prochazce beha za cizimi psy a hladi si je - protoze je na ne ditko zvykle.
Takze beru, doma at si Vase dite dela co chce, ale ostatni to trpet nemusi - nemluve o tom, ze jde o bezpeci Vaseho ditete - nevite, co kde najde. Dalsi vec je respekt k cizimu soukromi.

Prosim anonym nebo smazat

• Citovat
  • Upravit
4.7.19 11:56

Můj syn v 17 měsících ví, že nesmí rabovat ve skříních a šuplíkách, otevřít a podívat se ano, ale nesahat, nevyndavat, stačí důslednost a od začátku opakovat, že ne. Nestojím o to třikrát denně uklízet vyházenou kuchyni. Na návštěvě bych se hanbou propadla, kdyby tam moje dítě dělalo takovej bordel. Ale rozhodně bych ho za to nebila. Dítě neni hloupý aby nepochopilo, že něco se prostě nedělá. Pak už je to jen o důslednosti a trpělivosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381

Nedovolila bych, aby me dite nekomu hrabalo v supleti. Ale je male a zvedave..proste ho zabavit jinak, odvest jeho pozornost jinam, hracky uz se mu asi okoukaly. Nazyvat ho spratkem v jednom roce? Dost prehnane, o vlastnich at se kazda vyjadruje jak chce, ale o cizim diteti, ktere ani nezna? To je na ranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
@Bubla Bůčková píše:
Netrestala, ale ano dřív se to dělalo běžně. Za další je kec, že si pamatuje svoje dětství. Za další, zde je jedna z odpovědi, proč si dědeček vaše vychované a ve všem napřed a samostatné miláčky nechce brát ve dvou let a ještě nejlépe na celý víkend a ještě nejlépe s čtyřletou, protože ta v podstatě už jen tiše sedí a čte knihy a ještě všem k obědu uvaří svíčkovou :D na návštěvě si moc neodpocinu, nosím, hlídám… Když chci pohodovou návštěvu, zvu ji k nám a těch krámu, co nemusím tahat. Ještě přijde čas, kdy spolu budou hrát člověče a karty, ale to chce ještě několik let ;)

Jedno z nejzakladnejsich prizpusobeni se :lol: :palec: Navstevy chodi k nam. Rikavala jsem kamaradum doslova, ze jejich byt uz neni staveny na batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747

@SábaW jenže tohle třeba člověk zvládne doma, na návštěvě má větší pocit, že se může svalit na gauč, v klidu pít kafe a ostatní budou tajtrlikovat kolem dítěte. No jenže oni chtějí na to kafe klid taky, takže musím hlídat já a o to víc, protože na návštěvě neznám všechny nástrahy. Samozřejmě je spousta rodin, kde to funguje opačně, ideálně… Ale to je zas postupně diskuze, že „chtějí si přivlastnit dítě, bere mi tchyně malého z ruky, všechno mu dovolí“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
4.7.19 11:58
@Anonymní píše:
Urcite ne zbit dite, ale placnout pres ruku (kdyz vse ostatni selze) bych jako “mlaceni” nevidela. Ke me prisla kamaradka s rok a pul starym ditetem a zazila jsem neco podobneho. Za me proste NE. Male rabovalo vsude, utikalo po baraku a co bylo nejhorsi neposlechlo ani u psa, ktery byl zavreny v kotci - tam uz to mohlo mit fatalni nasledky, mam hodneho psa, ale na tohle zvykly neni. Nemluvim ani co mi delalo u 4 tydenniho miminka, kde mohl byt taky velky problem (hazelo kaminky na nas apod). Venku na prochazce beha za cizimi psy a hladi si je - protoze je na ne ditko zvykle.
Takze beru, doma at si Vase dite dela co chce, ale ostatni to trpet nemusi - nemluve o tom, ze jde o bezpeci Vaseho ditete - nevite, co kde najde. Dalsi vec je respekt k cizimu soukromi.Prosim anonym nebo smazat

Příjemné to není. Mě tříleté dítě návštěvy vlezlo do kabelky a vytahlo peněženku a šlo vyndavat peníze. Tuhle návštěvu už pochopitelně nepozvu :lol: tohle dítě absolutně nemělo hranice. Podotýkám že kabelka byla nahoře, na polici.,nikde dole na dosah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí