Dávat ročnímu dítěti na zadek?!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1870
4.7.19 11:58
@Anonymní píše:
Urcite ne zbit dite, ale placnout pres ruku (kdyz vse ostatni selze) bych jako “mlaceni” nevidela. Ke me prisla kamaradka s rok a pul starym ditetem a zazila jsem neco podobneho. Za me proste NE. Male rabovalo vsude, utikalo po baraku a co bylo nejhorsi neposlechlo ani u psa, ktery byl zavreny v kotci - tam uz to mohlo mit fatalni nasledky, mam hodneho psa, ale na tohle zvykly neni. Nemluvim ani co mi delalo u 4 tydenniho miminka, kde mohl byt taky velky problem (hazelo kaminky na nas apod). Venku na prochazce beha za cizimi psy a hladi si je - protoze je na ne ditko zvykle.
Takze beru, doma at si Vase dite dela co chce, ale ostatni to trpet nemusi - nemluve o tom, ze jde o bezpeci Vaseho ditete - nevite, co kde najde. Dalsi vec je respekt k cizimu soukromi.Prosim anonym nebo smazat

Ale tohle je selhani kamaradky, ne ditete. Rocni dite bych nebila. Vysvetlovani a durazne NE. Jak tu holky radily - odvest pozornost jinam. Nejsem proti obcas placnout ale v roce je male na to, aby placnuti pochopilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
4.7.19 11:59
Ano, rozhodně by to bylo dobré, dítě nemá co otvírat šuplíky na návštěvě.
@Fima píše:
Já teda zírám, že někomu přijde zcela v pořádku nazývat roční dítě spratkem a uhodit ho. Dítě, které jen zkoumá svoje okolí. Výchovně je to zcela k prdu a nehledě na to, že na spoustu dětí tohle vůbec nefunguje. Zakladatelko, ano, i moje děti několikrát dostaly. Hlavně první dítě bylo zkrátka takový ten pokusný králík, u těch dalších už jsem byla mnohem chytřejší. Vychovávat se dá totiž i bez bití. Rabovat bych dítě v šuplících určitě nenechala, ale taky bych mu nedávala po ruce. Může se Ti potom taky stát, že si z toho udělá „fajn“ hru a po čase budeš zakládat další diskuzi na téma „batole nás plácá“. Dítěti bych s důrazným nesouhlasem v činnosti zkrátka zamezila, odvedla ho, převedla pozornost k něčemu jinému. Budeš to dělat dokola, stokrát, ale o tom totiž ta výchova je.

Proč by to mělo být k prdu? Všechny moje děti byly drzé a facky i dávání na zadek pomáhalo. Nedovedu si představit, jaká anarchie by zavládla, kdybych to nedělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15503
4.7.19 11:59
@lucenka píše:
Jsem pro, aby člověk při krádeži klidně od okradeného dostal přes ústa. Možná by to bylo výchovnějsi než vězení.

Tak začni s výchovou u sebe, protože nazývat roční dítě spratkem může jen člověk hodně nevychovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.7.19 12:00

@Lenka_Hal ja kramareni tezce nesu. Nedela mi to na psychiku dobre. Ja proste vsechny supliky doma vyprazdnila a dala do nich par hracek a bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
4.7.19 12:01
@Alušáček píše:
Tak začni s výchovou u sebe, protože nazývat roční dítě spratkem může jen člověk hodně nevychovaný.

Na tohle má každý jiný názor. Dítě které na návštěvě rabuje šuplíky pro mě prostě nevychovaný spratek je. A je jen na matce, aby s tim něco udělala.

• Citovat
  • Upravit
21593
4.7.19 12:01

@Alušáček jinak, ja tady v diskuzi jeste nevidim jediny komentar, ktery by vyslovene doporucoval dite bit. Obzvlaste ne rocni dite, to je absurdni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
4.7.19 12:03
@me57h píše:
Ano, rozhodně by to bylo dobré, dítě nemá co otvírat šuplíky na návštěvě.Proč by to mělo být k prdu? Všechny moje děti byly drzé a facky i dávání na zadek pomáhalo. Nedovedu si představit, jaká anarchie by zavládla, kdybych to nedělala.

To já bych musela své děti umlátit, aby to pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3023
4.7.19 12:04

Jezisi to jsou nazory tady… rocni proste na zadku sedet nebude. Mel si ho vzit na klin nebo si k tem hrackam jit taky sednout a ne jen na dite cucet a remcat. Ja bych ho nechala rabovat treba u hrncu v kuchyni a pucila varecku, s tim by si vyhral na 2 hodiny (zeptala bych se predem, pro mene chapave). U rocniho je to normalni, chce objevovat a zkoumat co a jak funguje. Davat mu na zadek atd, tak ani nevi za co to pristalo. Priste jdete radsi na hriste a mas klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
4.7.19 12:05
@Enmamma píše:

tve deti ale mely tezky zacatek do zivota. To se samozrejme odrazi na chovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1110
@Enmamma píše:

To já taky, mám doma drzé pubošky a s nimi to mlátí ostošest, ale myslím, že nebýt fyzických trestů, bylo by to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
@warita píše:
@Lenka_Hal ja kramareni tezce nesu. Nedela mi to na psychiku dobre. Ja proste vsechny supliky doma vyprazdnila a dala do nich par hracek a bylo.

Ja udelala cistku, vyndala jsem veci, ktere treba jsou nebezpecne, na rozbiti a tak. Dala jsem to jinam. Mimo dosah. A jinak, at se bavi…je to presne ten postup: dite to zabavi na hodiny, ja to mam poskladane zpatky za pet minut. Dobry „obchod“. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747

@Lenka_Hal tady si zase nepředstavuju to otvírání šuplíku a broukani si… To bude spíš, že dítě mlátí dvířkama, hází míčkem (nejlépe dřevěným) po podlaze, trhá papíry, což přirozeně maminka popíše jako „většinou sedí na dece a někdy trochu pootevře dvířka a všichni kolem už na něj ječí“. Všichni dobře víme, jak to vypadá v realu a člověku odvyklemu z toho může jít hlava kolem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
4.7.19 12:06
@ProfZav píše:
@Alušáček O serezani tady nikdo nemluví. Plácnutí přes ruku nebo zadek není extrémní násilí přece.

A co je na tom vychovneho? Placat rocni dite, ktere jeste z niceho nema rozum? To ho pak muzes placat ta vse. Dite se teprve uci, nedela nic spatneho, ono nevi, ze nema lezt do supliku, nechape, ze ty veci jsou dedy, nerozlisuje to. Pomud to dedovi vadi, je na matce dite naucit, ze to nemuze, idvest pozornost, durazne rict ne, vysvetlit, ale bit? V rocnim diteti to akorat vyvola zmatek, proc osoba, ke ktere ma nejvliz, je na ni zavisle mu ublizuje, nebude tomu rozumet. Navic se max nauci, ze bit je nirmalni, pak pujde na hriste a placne dite a najednou spatne, jak mu vysvetlis, ze dite mu bralo hracku, cili delalo neco co nema, ake bit ho nesmi, kdyz samo bite je? Neni v tom rozdil. Ucime deti, ze ostatni se neplacaji a sami je placame? Ja jsem proti fyzickym trestum, beni to vychovne, dite ma pochopit pric je chovani nezadouci, be se jen bat a nejednat ze strachu. Navic rocni opravdu tohle nechape a jedna instinktivne, prozkoumava svet kolem sebe, objevuje, he zvidave. Lepsi se s dedou domluvit, at mu treba uvolni jeden suplik, kde nebude nic cenbe a kde si mute kramarit a u ostatnich dohlidnout, ze tam jramarit nebude. Ale bit? Za me selhani rodice, zadna vychova, jen trest, zde jeste ta neco, co dite nechape. Nejjednodussi reseni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.7.19 12:06

@Anna766 no jsme na tom stejne, taky uz ji nezvu :D
Taky nerikam, ze mlatit dite je ok. Ale tady se z placnuti pres ruku dela mlaceni tyci (pritom to muze byt placnuti nezne, jen naznakove).
Az pri jedne takove navsteve dite najde nuz nebo zbran - to zas budou titulky v novinach. Nemluve o tom, ze dite bude treba pokousano psem.
Samozrejme neni to vina ditka, od toho ma rodice a ti by meli vedet a vychovat - tim rozhodne nemyslim nasilim.

Anonym nebo smazat prosim

• Citovat
  • Upravit
26583
4.7.19 12:07

Ovsem za totalni nesmysl povazuju oznacit rocni dite za spratka. Vek, kdy prakticky vychova teprve zacina… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí