Dáváte dětem vytoužené dárky, i když zlobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
107637
23.12.17 22:30
@unuděná píše:
@Ráchelia :mrgreen: :mrgreen: To je zlaticko :srdce: Ten nas se dnes taky ovladal, dokonce mi nakreslil vanocni pranicko z lasky, ale pak druhym dechem pridusil segru, protoze mu omylem slapla na nohu :roll: :mrgreen:

stejne by mne zajimalo, kde se v detech bere ta agresivita…studoval to nekdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.12.17 22:32
@terinka4444 píše:
hele, vy nebalíte dárky do jednotného papíru? Trochu mě to pravda zaráží. jako chápu, že nevyžadujete sladit papíry u lidí z venku, ale v rámci jedné rodiny to nebalíte do stejného papíru? Přeci když jdu nakoupit balící papír, tak prostě vyberu vory tak, aby to k sobě ladilo, když už neberu ten papír úplně stejný. Nebo ne? A dítě si přeci svůj papír nekupuje nebo jo? A ona si ty své dárky přeci nebalí, balím jí to přeci já :nevim:

Obvykle i jo. Ale hele, my letos zapomněli koupit a já pak nastupovala do nemocnice. Máme zabaleno ve všem, co jsme doma našli, dokonce i v prastarých zbytcích růžového papíru s medvídkem Pú. :mrgreen: Těchto pár kousků je obzvláště výživných. A mám dojem, že by se našel i kousek ve velikonční tašce.

Ten nelad je nakonec docela malebný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
23.12.17 22:33
@Venetia píše:
stejne by mne zajimalo, kde se v detech bere ta agresivita…studoval to nekdo?

Normální zákon džungle. Nic neobvyklého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
23.12.17 22:39
@terinka4444 píše:
Vánoce v žádném případě nespojuji s nějakým vychováváním. Ano, bez ohledu na to, jestli zlobí ( jak asi může zlobit pětileté dítě), dostávají své vytoužené dárky.
tak s jenim jsem v dost castem kontaktu ..a rekla bych, ze teda dost a to urcite patri mezi tz klidnejsi
@Janasas píše:
Ano dáváme.. Tento den nespojujem s běžným zlobením.. Když děti zlobí, tak dostanou jiný rest a nebo domluvu..
Neschováváme se za Ježíška, že nic nedonese.. Max řeknem, že Ježíšek všechno vidí, ale určitě neříkám, nezlob, Ježíšek ti nic nedonese, protože nevím, jak dítě třeba uklidnit..
Trochu odlehčeně.. Tak jsme si představila, kdyby někdo byl např. na manžela nepříjemhý a manžel pak manželce nic nedal, protože ho zlobila :mrgreen: :nevim:

tak dospeli uz snad na jeziska neveri, takze dotycna manzelka bude vedet proc byla o vanocich ochuzena

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.12.17 22:39
@terinka4444 píše:
vždycky mám Vánoce hnědo, zlato, červené, moje nejmilejší kombinace, celý dům je laděn do těchto barev, a samozřejmě balící papíry jsou laděny do těchto barev, a moje maminka, co tráví každý Štědrý večer u nás, koupila odpudivý zelený papír s ještě odpudivější zelenou stuhou. Úplně to vidím na fotkách, jak to budu složitě ve photoshopu přebarvovat, aby byly fotky použitelné. Říkám jí, proč zelený papír, 15 let se používá papír laděný do barev červená, hnědá, zlatá, že ví, že papír mám nakoupen a může ho nafasovat, kolik potřebuje. Načež moje jedenáctileté pubertální dítě pravilo, že ona chce letos dárky v zeleném papíře. Jsem ovládající se matka ( taky denně dopuju Bachovy kapky na vztek :mrgreen: ), přešla jsem to s úsměvem, no babička jí povídá, že maminka už má určitě všechny dárky zabalené. Načež dítě nahodí ksicht a směrem ke mně prohodí, tak ať si to přebalí. To je na pěst. To vystartoval manžel ( ten nedopuje Bachovky :mrgreen: ) a řval, že jí taky Ježíšek může pod ten strom nas… :mrgreen: My taky očekáváme šťastné a veselé :mrgreen:

No vida, k čemu jsou bachovky dobré :palec: :mrgreen:
Jinak chápu dceru :mrgreen: s tím, že chce jinou barvu. I když je to asi na truc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:40
@Venetia píše:
stejne by mne zajimalo, kde se v detech bere ta agresivita…studoval to nekdo?

mě zase uklidňuje, že je to jinde stejný.. zrovna jsem koukala na tu reklamu, jak tam ta maminka vaří, pak je jako čarodějka, a dcerunka jí píše děkuji ti maminko, za opravdové kouzlo vánoc, vidím tu harmonii, pak se kouknu k nám, děti se hádají v pokojíku, že já lítám jak hadr na holi nevnímají…pak vidím tu reklamu a chce se mi plakat :mrgreen:

Příspěvek upraven 23.12.17 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
23.12.17 22:40
@terinka4444 píše:
hele, vy nebalíte dárky do jednotného papíru? Trochu mě to pravda zaráží. jako chápu, že nevyžadujete sladit papíry u lidí z venku, ale v rámci jedné rodiny to nebalíte do stejného papíru? Přeci když jdu nakoupit balící papír, tak prostě vyberu vzory tak, aby to k sobě ladilo, když už neberu ten papír úplně stejný. Nebo ne? A dítě si přeci svůj papír nekupuje nebo jo? A ona si ty své dárky přeci nebalí, balím jí to přeci já :nevim:

Já ybch to chápala spíš jako revoltu proti něčemu, co tak být prostě musí ;)
my nebalíme vše do jedné barvy. Holka třeba má někdy do růžova, kluk jinou barvu, někdy balící papír i dojde, tak beru co je. Od příbuzných mají dárky zas zabalené jinak. Já to nějak neprožívám ;)

My máme i retro stromek, staré ozdoby z manželovy rodiny, různě barevné, stará barevná světýlka, takže žádná jedna nebo pár ladících barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:42

@ospalámyš jo, jen ať si revoltuje :mrgreen: já mám Bachovky a vítězím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17973
23.12.17 22:43
@Kelsey píše:
Moje decka (3). Rozstrihali, prekreslili snad cely katalog Draciku a vyrobili si obalku kazdy, kde dali co chteji. My jsme jim rekli, ze do dopisu muzou dat nekonecno, alespon ma Jezisek vetsi moznost vyberu, ale nemuzou cekat, ze vse v obalce jim donese.
Vse urcite nedostanou, ale neco jo. V obchode jsme meli obalky a drzeli se obsahem, ale urcite ne vse. Ale nebudou sizeni za trest urcite. Dostanou primerene ty darky, ktere jsem opakovane slysela, ze o nich mluvi a bylo to i v obalce a neco maji spolecne, ktere jsme vybrali (spol.hry, knihy atd.).

Jee, tak to mi neco pripomina, u nas se zase letos vystrihovalo z katalogu Siku auticek a lega :lol: :palec: Ale nedostane vse najednou doma - nektere z tech vysnenych a nejcasteji zminovanych hracek prinese Jezisek az 2.a 3. den u babicek, takze trocha napeti tam bude:-)

My se s babickama domlouvame a nektere z darku, o ktere si napise, nebo co my vime, ze potrebuje, zaplati a zabali samy, lepsi nez aby kupovaly hromadu jinych blbosti, stejne jeste vzdycky dostane neco navic:-) A hlavne to ma na etapy, tak si stihne uzit vsechny darky a to rozlozene do nekolika dni, ne najednou. U nas se teda doma vzdycky rikalo, ze Jezisek nosi darky hodnym detem a fungovalo to, a nekdo dokonce pry dela to, ze kdyz deti zlobi, tak jim Jezisek, pokud uz „si vzal“ dopis z okna, zase dopis vrati, jakoze si to rozmyslel…to uz mi prijde teda dost komplikovany, my ho tam jen nechali asi 3 tydny a Jezisek „si pro nej prisel“ az 2 tydny pred Vanocema, kdyz byl malej na vikend u babičky. A říkali jsme mu, ze to ze si ho odnesl, jeste neznamena, ze vsechno z nej mu prinese, a jak se malej zacal snazit, mj. jist ve skolce - říkali jsme mu, ze kdyz nebude jist, nebude mit silu rozbalovat darky a pomahat tatovi zdobit stromecek. Ale ja nejak prehnane nestrasim ani certem, to uz musi hodne zlobit. On je takova citlivejsi povaha a ted je toho na nej i tak dost, kdyz se mu narodila v zari segra a nemam vzdycky cas se mu věnovat tak, jak by chtel, coz me trochu mrzi (ale tatínek mě nastesti perfektne zastoupí), tak proc mu jeste pridelavat dalsi starosti - at se ma na co tesit aspon. Taky bych byla smutna, kdyby mi muz rekl, ze jsem na nej nebyla dost mila nebo ze jsem malo uklizela, varila a nic pro me nema… :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
23.12.17 22:43
@terinka4444 píše:
@ospalámyš jo, jen ať si revoltuje :mrgreen: já mám Bachovky a vítězím :mrgreen:

:mrgreen: sis zrovna šňupla ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107637
23.12.17 22:45
@terinka4444 píše:
sprdnout není ten výraz, bylo to konstatování, ale jinak ano, točí mě zelený papír úplně maximálně. Jsem tak trochu postižená svou profesí, jednak nesnáším neladící barvy, druhak prostě ty fotky budou ukrutné, už to vidím, naštěstí drtivou většinu jejích dárků jsem jí balila já, takže tu její trochu, co balila ona šoupnu dozadu, aby to nebylo na fotkách vidět. A příští rok důrazněji vysvětlím, do jakého papíru se balí dárky ( nebo to zabalím všechno sama) A to tě potěším ještě víc, jsem nejlepší antidepresivum, to je ještě budu buzerovat i s oblečením, protože loni mi došli ke stolu v teplácích, na můj vytřeštěný výraz pravili, že jsou čisté.

to si kazde vanoce fotite?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:46
@ospalámyš píše: :mrgreen: sis zrovna šňupla ne?

4× denně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
23.12.17 22:47
@Venetia píše:
to si kazde vanoce fotite?

no, jasně, vy si Vánoce nefotíte? Taky natáčíme na kameru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
23.12.17 22:51
@terinka4444 píše:
hele, vy nebalíte dárky do jednotného papíru? Trochu mě to pravda zaráží. jako chápu, že nevyžadujete sladit papíry u lidí z venku, ale v rámci jedné rodiny to nebalíte do stejného papíru? Přeci když jdu nakoupit balící papír, tak prostě vyberu vzory tak, aby to k sobě ladilo, když už neberu ten papír úplně stejný. Nebo ne? A dítě si přeci svůj papír nekupuje nebo jo? A ona si ty své dárky přeci nebalí, balím jí to přeci já :nevim:

Ja treba mam rada, kdyz ladi k interieru vse nebo ke stromku. Muz letos vybiral synovi papir cars a dceram tusim Minnie Van.,co maji radi. I neter a synovec, aby uz papir byl libivy. No moc to neladi vse k sobe. A dospelym davame co jde do tasek. Aby to ladilo, musel by byt odstin bile, fialove svetle a tmave wenge, kremove, aby nam to ladilo i k interieru. Na tech par minut zabaleneho pod stromkem, to nejak neresim. Hlavne, ze maji radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
23.12.17 22:51

Syn dostával to o co si napsal, ale nedostal nikdy všechno. Život není o tom že každý dostane vše co chce a nejsem zastáncem na to děti učit. Nikdy nebyl tak hodný aby dostal všechny dárky co chtěl. Pochopil to už ve velmi útlém věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí