Dáváte dětem vytoužené dárky, i když zlobí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
24.12.17 21:42

@Niemeyer No pokud jste cekali do osmi na veceri, tak se neni cemu divit.My s detmi,„vecerime“ v pet, takze pak kolem osme, devate uz jsou darky rozbalene, vyzkousene, nadseni opada a aktualne uspavam totalne vyrizene deticky ;) (ta mladsi ma 3 v dubnu)

Jiinak, zakladatelka: deti samozrejme nadsene rozbalovaly, dcerka pote, co opadlo nadseni, suse zkonstatovala, ze tu opravdovou kocku nedostala (vysvetlovala jsem ji predem, ze zive zvire urcite nedostane a proc),syn ze pry toho robotickeho pejska treba bude mit pod stromem zitra u babicky (nebude).Takze jsem rada, ze neco z jejich seznamu, vlastne splneno nebylo a mohu na tom do budoucna stavet stran vychovy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
24.12.17 21:44

@Niemeyer s 3letackou jsme vecereli v pul 5. Jako nedala by kdyby jsme jedli v 7 a pozdeji. Po obede sla normalne spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
24.12.17 22:11
@Jana206 píše:
@Anna766 Ve 21 letech clovek dosahuje psychicke dospelosti, na to nejsou potreba zvlastni knihy, staci skripta vyvojove psychologie :D Mimo jine se urovnavaji a vyvazuji vztahy s vlastnimi rodici, ziskavaji novy rozměr.

Já vyrovnala vztahy tím že jsem doslova utekla z domova a zachovala si zdravý rozum.Jsem moc ráda že mám se svými dětmi jiný vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.12.17 22:23
@The_Assassin píše:
Díky, konečně někdo normální. Přiznám se, že v domácnostech, kde barevně ladí závěsy, utěrky, hajzlpapír i rohožka, se necítím moc komfortně.

Mam to podobne. Mame jen jednu takovou znamou a ma to tak ve spodnim ostré domu. Prijde mi ro studene, neosobni. V patre, kde jsou loznice a detske pokoje je normalni bordel a barevny chaos. A lidske teplo. Ale tam navstevy obvykle nechodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
24.12.17 22:31

@unuděná osobně jsem proti hromadě kravin, takže syn dostane celkem 3 dárky - lego, koloběžku a knihy. Včetně babiček a tetiček, které mi na to přispěly. Jinak bych řekla, že horizont vnímání pětiletého dítěte je max. 3 dny, takže trestat ho o Vánocích za něco, co udělal v létě, je podle mě dost mimo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.12.17 22:37

@Niemeyer Dle meho jste to meli spatne zorganizovany, hlavne bych tedy navstevy pres den, ktere dite utahaji, podridila stedremu veceru a presunula je na druhy den. V necelych 3 letech to jiz tedy velmi vnimaji, je to skoda dite pripravit o celou tu atmosferu spatnou organizaci. U nas se ji nejpozdeji v 5, aby byl dostatecny cas na rozbalovani darku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
24.12.17 23:01

@Niemeyer Chce to lepší organizaci. Máme 4 letou a 8 měsíční. Vše se podřídí dětem a aktuálně spánku mladšího dítěte. Večeřeli jsme v 5, mladší seděla v křesílku u nás, dostala hračku a křupku, snědla trochu své večeře. Vzhledem k tomu, že celý den většinou prořve, byla dnes extra hodná a nechala nás docela najíst :mrgreen: Ta starší už je úplně v pohodě, přes den nespí, vstává v 6:30 a jde spát ve 20:30. Jen byla samozřejmě nervózní z toho čekání a očekávání. Do 8 večer bychom to nevydrželi nikdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4655
25.12.17 01:59

On malej chodi spat kolem jedenacte a vstava v osm, v devet. ale nenapadlo me, ze bude tolik utahany tim vsim co se kolem deje…:) p. s. nakonec jsme zjistili, ze brecel kvuli tomu ze mel hlad:) nechutnal mu brambor a rozplakal se, nedoslo mi ze to spravi kase, mylne jsme to diagnozovali jako unavu a zbytecne ho uspavali a nedarilo se to. akze kolem pul devate jsme ho nakrmili a do deseti s nim rozbalili jeho darky, pak ho sli uspat a to uz vse bylo vesele a v pohode. a pak sli my rozbalovat svoje. Ale musim rict, ze jeste nedavno jsem byla co se darku a stedreho dne tyce takova cela stastna a natesena a rozradostnena…od mala vnimam silne tu atmosferu a miluju to. Bohuzel musim rict, ze to kouzlo pro me asi zmizelo s obdobim, kdy mam dite. Veim, ze jemu se to libilo, ale ja z vanoc absolutne nic nemela… a i kdybych si vse delala podle sveho, ak uz pro me ztratily tu atmosferu.. nevim cim to je. dokonce ani darkem me neco lec jak nepotasi a mrzi me to… jako mladsi - nactileta, dvacitka, jsem tak nejak vdecne mivala radost z dost veci a ted tak nejak vubec… nic, ani stromek, ani vyzdoba, kdyz to delam ja, uz pro me nema to kouzlo. byli jsme u nasich a atmosfera, vyzdoba i celkove vsechno mi tam prislo tak nejak lepsi nez u nas. Prislo mi to u nas takovy zmateny, rozpacity a studeny.. nevim jesli to kazda mlada domacnost vnima takhle nebo zda je to tim, ze ty vanoce tvorim ted ja a proto je to kouzlo pryc i pres to ze mam vse jak ma byt a vse si udelam nejhezci podle sebe a podle sveho. pak ale jako bych to ani nevidela..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
25.12.17 02:27

@Niemeyer
S malymi detmi si dame slavnostni obed, pak je zazenu spat, po probuzeni k svacine vanocku a pak, kdyz se stmiva, tak jdeme ven zapalovat prskavky. Vratime se po pate, pul seste a uz je nadeleno a muzou se vrhnout na rozbalovani. Spat jdou pak normalne, jako kazdy jiny den, byvaji unaveni z tech mnoha zazitku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11343
25.12.17 08:03
@Niemeyer píše:
Holky, trochu změním téma.. náš malej (necelé 3 roky) prostě nevydržel, po návštěvě rodičů sice zvládnul, než usmažím kapra a všechno, ale když jsme si sedli k jídlu, začal příšerný řev, nezvládla jsem ho vůbec nakrmit, už nechtěl, brečel asi že už chtěl spát. Manžel ho šel uspávat, polévku jsme snědli studenou. Řízky už tu chladnou a já tu sedím u dárků a prostě vím, že si je s malým nerozbalíme. Jako asi je to fuk, nemá z toho stejně rozum. Ale jak to doma děláte a zvládáte vůbec třeba se dvěma dětmi v rozmezí rok - 2, 3 roky? To musí být přece masakr vše tak nějak zkombinovat, aby to obě děti zvládly. A myslím, že ač se zdá, že ani ti nejmenší netuší, tak že vnímají, že je toho na ně fakticky moc a jsou utahaní daleko dřív… my s tím nepočítali a večeřeli jako vždy kolem osmé.A nejhorší na tom je, že já jsem totálně vyřízená a partner taky. Jsem ráda, že si letos rozbalím ty dárky sami, ale mám pocit, že už nedáme ani to. vůbec se mi nechce rozbalovat a upřímně řečeno jsem teda fakt ráda, že malej (snad) usne. Nevím jak bychom to dali, kdyby neusnul, jsme grogy oba. Kapři už jsou studený. Jak to probuh děláte? :)

Když byl nejstaršímu synovi rok a půl (nebo možná dva a půl, už si to přesně nepamatuju), tak si taky rozbaloval dárky až 25.12. Hysteraknneprestaval, dala jsem ho spát bez večeře a dárku, jinak to neslo. Nyní mam děti už mnohem větší (12, 10 a skoro 5) a ti dva mladší byli včera na zabiti většinu dopoledne i odpoledne, uklidnili se až po procházce u pohádky. Je to pro ty děti velký stres, moc se těší, tak se chovají nestandardně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
25.12.17 08:10

U nás se večeří s první hvězdičkou, kolem 16 hodiny, ve 20 už obě mláďata chrní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.12.17 09:21

@kacz Ja je netrestam za neco, co udelali v lete.Ale za to, ze soustavne denodenne od leta zlobi, a to vi moc dobre. A nemyslim, ze by starsiho horizont vnimani byl tri dny, to ani nahodou, Mikulasovi treba vyslepicil, ze pred mesicem schvalne polil segre hlavu dzusem :lol: Kazdopadne jak jsem psala, oni se tak nejak vytrestali sami, tim ze se upnuli na nejake az nesmyslne darky, ktere bysme jim nekoupili tak jako tak. jinak ale samozrejme radost velika.Co se tyce mnozstvi darku, to je asi individualni, od nas dostavaji vzdy jeden vetsi a 1-2mensi darky, jenze mame velkou rodinu a kazdy jim chce taky neco dat. snazime se to korigovat tim, at se treba sourozenci spoji, nebo cele rodinky, ale i tak to letos vyslo na cca 12darku pro kazdeho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.17 12:17
@unuděná píše:
@kacz Ja je netrestam za neco, co udelali v lete.Ale za to, ze soustavne denodenne od leta zlobi, a to vi moc dobre. A nemyslim, ze by starsiho horizont vnimani byl tri dny, to ani nahodou, Mikulasovi treba vyslepicil, ze pred mesicem schvalne polil segre hlavu dzusem :lol: Kazdopadne jak jsem psala, oni se tak nejak vytrestali sami, tim ze se upnuli na nejake az nesmyslne darky, ktere bysme jim nekoupili tak jako tak. jinak ale samozrejme radost velika.Co se tyce mnozstvi darku, to je asi individualni, od nas dostavaji vzdy jeden vetsi a 1-2mensi darky, jenze mame velkou rodinu a kazdy jim chce taky neco dat. snazime se to korigovat tim, at se treba sourozenci spoji, nebo cele rodinky, ale i tak to letos vyslo na cca 12darku pro kazdeho :nevim:

Co si muzeme predstavit pod nesmyslne darky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
25.12.17 12:34

@Niemeyer Asi jsi dospěla a teď je řada na tobě vyrobit tu krásnou vánoční atmosféru pro děti. Asi si člověk musí ty vlastní vánoce vytvořit :nevim:
Mně naopak vánoce bez dětí, když jsme byli svobodní, přišly tak nějak chabé. Ta dětská radost u stromku, to dospělej nezahraje :) Asi máš dítko ještě malé, oni si to pořádně užívají až později. A pak už nemusíš řešit ani nějakou organizaci, aby nebyly unavený…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.12.17 17:53

@Kelsey uz jsem to tu psala, dcera chtela zivou kocku (to proste neprichazi v uvahu do bytu s alergickym astmatickym tatinkem) a syn letajici prasek a robotickeho psa :mrgreen: Nastesti si napsali i jine veci, ktere jsme jim splnili ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí