Dcera (15) odmítá chodit do tanečních

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6661
27.5.17 23:15

@Imamother A součástí „vzdělání“ byl společenský tanec tak v 19. století. Doba se přece jen změnila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
27.5.17 23:19

@bartsch Jasně, můžeš všude chodit a sedět jako pecka, ale je to škoda a řekla bych, že to ani nevypadá dobře. Asi by mě mrzelo, kdyby mě muž nevyzval k tanci :) 19. století, no nevím :)

Princeznovskou svatbu jsme taky nechtěli, ale pokud si nepozvete jen kamarády a nepustíte techno, pravděpodobně „hrozí“ nějaký ten valčík nebo cha-cha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
28.5.17 00:50

Na společenských akcích pracovního typu jde o úplně něco jiného než tanec. To mi věř. Někdy je asi třeba vyvést panímámu, aby neseděla jako pecka, pokud se nezapojí do konverzace :nevim: A jak jsem řekla, žádný ples není povinný a i tam jde často o setkávání a konverzaci. Tančí jen ten, koho to baví. Svatba - není dáno, jak má svatba vypadat (naštěsti), každý si ji udělá takovou, jakou chce mít. Doba je opravdu jiná, lidé jsou jiní. Proč by se musely tančit nějaké společenské tance na svatbě, když to tak novomanželé nechtějí? Na svatbě je jediná povinnost - obřad dle platné legislativy. Vše ostatní je individuální a nepovinné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.5.17 09:13

@Imamother Skoda to mozna prijde tobe, pokud te to bavi… Tem co neslysi to fakt jako skoda neprijde, neb i kdyz takovy clovek kroky umi, tak je pro nej tanec utrpeni… A ze by to blbe vypadalo, oet problem tech dotycnych, komu to blbe pripada a moje zbytecna starost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
28.5.17 09:18

Tak já doma o tanečních ani neřekla, přišlo mi to jako příšerná šaškárna. Nechodila jsem ani do předtanečních, ale pravdou je, že na své svatbě jsem si vystačila s prvním tancem - ploužákem, protože nikdo od nás nějaký StarDance nečekal a v těch korzetových šatech i toto bylo tak tak a na pracovních akcích se občas tancuje a tam mě vede šéf. Pokud mu vadí, že mu dupu po nohách, tak mě vystřídá. Ale tancování nikdy nebyla moje priorita - já ráda (a snad i celkem hezky a čistě) zpívám, takže když je nějaké pracovní opékání s kytarou, odmakám si to tam a na tancování jsou mnohem schopnější kolegyně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4471
28.5.17 09:37

A já myslela že ten dotaz je troll 8o 8o 8o to skutečně ještě dnes nkdo na děcko tlačí aby tam chodilo??? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
28.5.17 10:39
@Imamother píše:
@Hanka1 @Tamtama Jenže holky, tanec užijete minimálně na svatbě, plesech, někdy i větších oslavách narozenin. Myslím si, že těch pár kroků se tam naučí skoro každý, i velké dřevo. Alespoň ten valčík, polku nebo waltz. A když bude mít někdo trochu vyšší pozici, možná se bude účastnit společenských akcí, kde je tanec součástí :nevim:Vždycky jsem to brala jako součást vzdělání, i když ne každý to třeba využije. To ale nevyužijete ani všechno, co se kdy naučíte ve škole :kytka:

Tak manzel na vyšší pozici uz nejaký ten patek je a společensky tanec nepotřeboval nikdy. Pro klienty maji koncerty nebo recepce, ne žádné tajtrlikovani na parkete.

Tanec jako součást vzdělaní možná tak za doby F. L. Věka 8o

• Citovat
  • Upravit
2054
28.5.17 10:49

@Hanka1 U manžela v práci se třeba plesy pořádají :nevim:

Neříkám, že bych taneční dceři/synovi nutila, ale mrzelo by mě, kdyby odmítla. Za mě je to hezká česká tradice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.5.17 17:31
@reinkarnace píše:
A já myslela že ten dotaz je troll 8o 8o 8o to skutečně ještě dnes nkdo na děcko tlačí aby tam chodilo??? :zed:

tak loni jsem měla holku v devítce a jejich třídní na nás na začátku roku apelovala, abychom dětem umožnili chodit do tanečních, že je to jejich poslední šance, jak si jako kolektiv užít mimo vyučování, že na to mají děti hezké vzpomínky a že jim to vůbec neuškodí, protože se v tanečních samozřejmě učí nejenom tanec jako takový, ale i pravidla společenského chování. umím si představit, že pod vlivem takovéto náborové akce mohli rodiče na děti zatlačit, sama jsem taky mírně přitlačila… a jsem ráda, že holku nakonec strhnul nadšený zbytek třídy, protože si postavila hlavu, že nechce a zatlačit silněji jsem si netroufla. byla tam spokojená a moc si to užila. získané dovednosti (mimo plesů v tanečních) využila zatím dvakrát, na konci roku na základce na závěrečném plese deváťáků a na střední při stužkování prváků coby součásti školního maturitního plesu. z obou akcí se vracela velmi spokojená, jak si krásně zatančila a jak to bylo se spolužáky bezva.

já sama netančím a v těhle chvílích jsem to pociťovala jako velkou nevýhodu, že jednak nemám doma vhodné ani boty ani šaty (což o to, šaty se půjčí, s botama je to horší), jednak že bych tam tak jako tak byla jak slon v porcelánu a maximálně tak bych byla schopna motat se jak nudle v bandasce :? naštěstí jsem rozvedená, takže holka si pozvala svého tátu, který tančí a já se tam nemusela ztrapňovat.

ale jinak samozřejmě taneční životní nutnosí nejsou, taky jsem nechodila. holt si jenom občas připadám jak debil, ale přežít se to dá v pohodě, jak je na mne vidět :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
28.5.17 21:14

@sagina já tam chodila a jako de.il jsem si připadala na každé hodině :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.5.17 21:34
@Tamtama píše:
@sagina já tam chodila a jako de.il jsem si připadala na každé hodině :mrgreen:

Jo, vidím to stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.5.17 22:55
@Tamtama píše:
@sagina já tam chodila a jako de.il jsem si připadala na každé hodině :mrgreen:

proto jsem tam nechodila :mrgreen: ale teď je to pro mne fakt limitující ve vztahu ke starší dceři, kdy se ode mne jako od matky holt doprovod na nějaké akce očekává :roll: ale jak píšu, chválabohu jsem rozvedená, takže chodí tatínek a nikomu nepřijde divné, že exku netahá s sebou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.5.17 22:58

@sagina Tak zase ale od doprovodu se neočekává nic moc jiného, než že bude sedět u stolečku, decentně popíjet dvojku bílého a sledovat dceru, ne ;) to je zvládnutelné i pro nás hluchá dřeva :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.5.17 23:20
@j.a.n.i1 píše:
@sagina Tak zase ale od doprovodu se neočekává nic moc jiného, než že bude sedět u stolečku, decentně popíjet dvojku bílého a sledovat dceru, ne ;) to je zvládnutelné i pro nás hluchá dřeva :mrgreen:

nj, když já nemám ani vhodné boty (ani šaty, tedy) :? ale tak nějak jsem myslela, že i doprovod se musí alespoň trochu zapojit :nevim: ale sedět a popíjet bych zvládla, akorát ta dvojka bílého by mi dělala problém, já víno nerada, když už tak, pivo… no vidíš, já bych holku ztrapnila, ať už bych tančila nebo jenom popíjela :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
28.5.17 23:37

@sagina No, já víno taky nerada… ale dáma s pivem se nehodí :lol: i když já tedy nerada ani to pivo, takže by to bylo s minerálkou. A vhodné boty, no vlastním jedny černé lodičky, měla jsem je na sobě asi 5× zvládly všechny tyto příležitosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí