Dcera 22 let, bydlí se mnou a nepřispívá, doma nic neudělá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85544
4.1.17 11:56

A nevadi ji Tvuj pritel? Zpusob sebeobrany, udelat si to sve a o zbytek se radeji nestarat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
4.1.17 11:57
@WaIl píše:
Tak to je síla.. No i podle nicku zakladatelky dost pochybuju, že to bude matka 22leté dcery.

beztak to tady píše ten její přítel :jazyk: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2133
4.1.17 12:00

8o 8o 8o 8o no to koukám pro kolik z vás je samozřejmostí živit dospělého člověka 8o ano, ze zákona se má dítě živit do 26 let, ale ve 23 už je to proboha hotový dospělý člověk, v některých případech už rodič…
Mě by hanba fackovala ve 23 letech vyžírat svoji rodinu. Naprosto nechápu. Ale jak si kdo své děti vychová, takové je má ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.17 12:02
@jdukolem píše:
dcera studuje - do 26 ji musíš živit ty, máš vyživovací povinnost- její zaměstnání je studium, pokud studuje řádně není důvod po ní chtít tak vysokou sumu jako je 3500,–
pokud by chodila na brigády pak nemá povinnost ti dávat peníze, naopak ještě by ona mohla zažádat na výživné na sebe a možná by i uspěla..
nechápu a nerozumím tvému myšlení… ty máš dítě živit - ač dospělé.. ale řádně studuje, připravuje se na zaměstnání…
jinak za mě - pořeš spíš otázku domácích prací..tam by se podílet měla - užívá jistě nejen svůj pokoj ale i wc, koupelnu, atd to se samo neuklidí přece

to je sice pravda, ale všechno má své limity. Spousta studentů si přivydělává. Často proto, že to rodiče prostě neutáhnou, ale práce šlechtí a študáky z bohatších rodin.
Ale zásadní je dceřin přístup k pomoci v domácnosti, s tím souhlasím. Je to o pokoře a vyjádření úcty k rodičům. Ale z vlastní zkušenosti vím, že je to opravdu boj - mladoši jsou dneska hrozně líní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
4.1.17 12:03
@esterka03 píše:
8o 8o 8o 8o no to koukám pro kolik z vás je samozřejmostí živit dospělého člověka 8o ano, ze zákona se má dítě živit do 26 let, ale ve 23 už je to proboha hotový dospělý člověk, v některých případech už rodič…
Mě by hanba fackovala ve 23 letech vyžírat svoji rodinu. Naprosto nechápu. Ale jak si kdo své děti vychová, takové je má ;)

tak snad je rozdíl mít 22 a nic nedělat a 22 a studovat vysokou školu, třeba takovou medicínu?!… to je pro mě samozřejmost platit ubytování a jídlo

• Citovat
  • Upravit
647
4.1.17 12:04
@Patricie87 píše:
Co byste dělali vy, když byste se chtěli osamostatnit s přítelem a nemít s dcerou špatný vztah za to, že bych ji nechala na vlastních nohou nebo ji nutila do brigád a práce aby přispívala na domácnost alespoň 3,5tis.

Pokud měla dcera doteď full servis, tak po ní nemůžeš zčistajasna chtít, aby se okamžitě postavila na vlastní nohy, protože ty se chceš „osamostatnit s přítelem.“ To je poněkud šoková terapie. To, že není doma schopná hnout prstem, je bohužel jen a pouze tvoje vina, takže to do toho tahat musíme, jelikož je to dost podstatný a budeš tím bohužel muset začít. Takže nejprve ať se naučí mýt nádobí a záchod, a teprve potom se může začít stavět na vlastní nohy (a třeba po tom i sama začne toužit). Pokud jde o to, aby ti finančně přispívala ve vaší společné domácnosti, tak tady platí po dobu řádného studia vyživovací povinnost, tzn. ONA nic přispívat nemusí.

Studenty na kolejích bych do toho netahala. Buď jim to taky platí rodiče, nebo přispívají doprovolně, jelikož jsou třeba z prostředí, kde nemůžou brát všechno jako samozřejmost a/nebo jsou tak vychovaní.

@Patricie87 píše:
Měla jsem v životě svých potíží s partnery dost :(

Tahle věta toho bohužel říká strašně moc. :? Docela by mě zajímalo, jak to vnímá dcera, která tvoje problémy s partnery jistě pociťovala svým vlastním způsobem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.1.17 12:05

@Doe_Jane vzhledem k tomu, že zakladatelka neupřesnila vysokou školu, tak ano, jedinou medicínu jsem ochotná akceptovat. Jako sorry, ale ostatní obory na vejškách, to je občas dost úsměvné studování… Ono je to také o vůli chtít matce pomoct případně formou nějaké brigády, ale to už jsme zase u toho, jakého fracka líného si matinka vychovala, takového má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
4.1.17 12:10
@fragollinna píše:
@Patricie87 vím, že nechceš slyšet reakce o výchově. Ale to jak se dcera chová bude spíše tvoje chyba než přímo její chyba, nemyslíš? :think: Jako dítě se nestane nevychované a drzé samo od sebe. To, že nepomáhá je blbé. Otázka je, jestli jí teď předěláš, k tomu se přece vedou děti odmalička, k tomu jak se mají chovat.
Studenti se určitě musí hodně otáčet a chodí na brigády, aby měli praxi po škole a mohli nastoupit do dobré práce. Závisí co dcera studuje, u některých škol jde hůř chodit na brigády kvůli rozvrhu, náročnému učivu apod.
Asi bych si s ní zkusila promluvit a rozumně jí to vysvětlit. Co jiného můžeš taky dělat :nevim: Nebo zkuste návštěvu psychologa, aby nedošlo k tomu, že si zničíte vztah. Psycholog nebo rodinný kouč by mohl pomoct zvládnout tuto situaci.
Mrzí mě, že jsi měla potíže s partnery. Ale možná jsi se měla víc věnovat dceři a ne chlapům. Přijde mi, že rostla jak dříví v lese a vyrostlo z ní toto, že jí je vše ukradené.
:potlesk: asi tak. dekuju timto sve matce, ze byla Matkou s velkym m a nikdy jsem nebyla nucena zit s jejima chlapama :roll:, kteri meli tendence mi vykladat, ze jsem rozmazlena. nechapu jak muze byt pro matku chlap vic jak decko. ale nesoudim, kazdej zije jak umi a ja neziju zivot zakladatelky. treba bych jednala stejne v jeji situaci :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
4.1.17 12:11

Neumí vařit a zašít si díru na triku? Tak sorry, ale kdo jí to měl naučit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
4.1.17 12:13

@esterka03 Tak já bych zase tak tu vysokou nepaušalizovala. Je řada oborů, mám na mysli třeba ty technické, kdy jsou lidi zavření v laborkách od nevidím do nevidím.

Zakladatelky dcera se chová jako malé dítě. Peníze bych po ní nechtěla, ale podílet se na chodu domácnosti ano. Není povinností matky, starat se o dospělé dítě. Ano, ať doma bydlí, má co jíst…ale prádlo do pračky samo nenaskáče, nádobí se po vaření samo neumyje a podlaha taky nezáří čistotou bez práce. Takže tam bych rozhodně změnu žádala. Nelíbí se? Běž bydlet sama. Dám ti nějaké prachy na provoz a starej se. Ona by si to holčička rychle rozmyslela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
4.1.17 12:15
@WaIl píše:
U nás taky uklízela jen máma, a mě ani ségru k tomu nijak nevedla. Nicméně, co mám vlastní domácnost, od nějakých 21 let, jsem se k tomu dopracovala sama… Musela jsem se to naučit postupně. Nemůžu říct, že by mě to bavilo.. (např. žehlím jen věci na prodej)… Ale co jsem na RD, opravdu se snažím mít uklizeno, a určitě jsem v tom o 100% lepší, než před těmi 10ti lety. Spíš mi vadí, že mám po mámě tu snahu udělat si sama všechno nejlíp, a nebaví mě do toho zapojovat děti.. Ale jednoho dne to přijde. A nebude to až ve 22ti. :cert: :D

to mám taky :lol: a nemám ráda ani jejich pomoc v kuchyni, protože to znamená další bordel, který pak musím uklízet :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
4.1.17 12:16
@Jaji77 píše:
Neumí vařit a zašít si díru na triku? Tak sorry, ale kdo jí to měl naučit?

Mě to třeba nikdo neučil, musela jsem se to učit sama :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.1.17 12:19
@esterka03 píše:
@Doe_Jane vzhledem k tomu, že zakladatelka neupřesnila vysokou školu, tak ano, jedinou medicínu jsem ochotná akceptovat. Jako sorry, ale ostatní obory na vejškách, to je občas dost úsměvné studování… Ono je to také o vůli chtít matce pomoct případně formou nějaké brigády, ale to už jsme zase u toho, jakého fracka líného si matinka vychovala, takového má.

Jakou pak školu máš ty, pochlub se? Že ti přijde normální živit se sama při vysoké škole, a ještě nejlépe být u toho už sama rodičem. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2839
4.1.17 12:21

Ja zas kvetu z tebe. Mam pritele, tak me uz dcera nezajima, odstrcim ji na druhou kolej. To je hrozny, ja bych se ji tak rada zbavila a uzivala si jen s pritelem, proc sakra dcera nemuze vypadnout za prateli, proc sve matce otravuje jeji zivot. Tvuj pritel ji evidentne nema rad, neni jeho, tak do tebe huci a ty misto abys podporila svoji dceru, stojis na strane mozna chvilkoveho pritele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
4.1.17 12:21

@WaIl Mám ekonomku. U našich jsem nebydlela už ve 20. Ještě nějaké dotazy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí