Dcera 22 let, bydlí se mnou a nepřispívá, doma nic neudělá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13010
4.1.17 12:39

@pe-terka
a pak usínal na přednáškách a vydělal v součtu kulový, ono to v tom filmu bylo právě hezky ukázené
v realitě to příliš nejde…pak začnete šidit studium a ono to fakt příliš nejde, prostě vás vylejou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.17 12:39
@Tamtama píše:
to mám taky :lol: a nemám ráda ani jejich pomoc v kuchyni, protože to znamená další bordel, který pak musím uklízet :oops:

Mám to taky tak, bohužel. vyloženě nerada kuchtím s těmi nejmenšími, kteří o to nejvíc stojí. Jak se mi batolata motají pod nohama (rukama) a všechno mi berou, jsme hrozně nervozní. Závidím lidem, kteří mají trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.17 12:40

Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám :D
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap :(
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
4.1.17 12:42

Nečetla jsem celé, ale musím reagovat. Když vyprdneš děcko z vagíny, tak nemůžeš čekat, že ti vyleze se znalostí vaření nebo šití. Tohle jsi ji měla naučit TY! Úplně vidím, jak do 15 let jsi ji nenechala pomalu ani vynést koš a vše dělala za ni, a pak začala brečet, že holka doma nic nedělá. Prostě sis ji takhle vychovala. A i když studuje, tak ji vyhazuješ z baráku, abys mohla do vagíny strkat zase něco jinýho. Ještě si dovolíš, aby ji vychovávali tvoji partneři? Jako jsi normální? Víš jak ona musí být nešťastná, že se jí matka tahá s různýma chlapama a aby si s tím nynějším mohla užívat, tak si dovolí po vlastní studující dceři chtít takovéto šílené peníze? Ano, dospělé děti by měly doma pomáhat, třeba i na domácnost přispívat, ale musí je k tomu vést rodiče. A ne za děcko dělat všechno, a pak se divit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42775
4.1.17 12:43

@Patricie87 chtít po dceři peníze mi přijde hodně přes čáru. S uklidem s tebou souhlasím - jak že se jí netýká nic jiného než její pokoj? Zamkni kuchň a wc a třebas to pochopí. JInak převýchova bude horší, přeci jen jsi jí to léta tolerovala. CHce to nastavit pravidla a trvat na nich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.17 12:44
@lauraka píše:
@pe-terka No ale proc by z tech penez mela platit najem?Vzdyt matka ma vyzivovaci povinnost, pokud dcera studuje.

ale to jsem nikde neřekla. Spíš narážím na tu domácí lenost a pasivitu, se kterou mám vlastní zkušenost u dcery. A zde si myslím, že ty brigády mladochy hodně vycvičí a dají jim disciplínu. A okusí, že nic v životě není zadarmo.
Vztah matky s přítelem zde může hrát svoji roli, těžko zhodnotím, určitě je to pro dceru komplikované. U nás to takhle není, tohle problematiku jsme neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133

@WaIl A právě proto, že vím, že vysoká jde studovat s prstem v nose a ne jenom ekonomka (ano mám opravdu hodně přátel s různými vysokými školami), tak jsem říkala, že kromě medicíny si lze přivydělat snad na všech vysokých školách.
Co ti na to přijde tak zvláštního? Že ty jsi nesehnala brigádu při vejšce a v 36 ještě bydlíš u maminky? :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34389

@Patricie87 No, co na to říct? Jak sis jí vychovala, takovou jí máš no :nevim: tahle věta - už s ní zkoušeli hnout moji bývalí partneři a marně - Mě rozesmála, proč s mají hýbat tvoji partneři? Ty jsi máma a co jí do života dáš, to si ponese. Píšeš že studuje, tudíž jsi povinna jí živit. Proč neumí vařit, zašít si sama triko atd?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
4.1.17 12:45

@Patricie87 „Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde.“ Prosím? Snad ty si její matka, ty s ní máš jednat, né to nechávat na cizích chlapech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.1.17 12:47
@Doe_Jane píše:
o tom nikdo nepochybuje, ale platit si ubytování a jídlo? aby si matka mohla užívat s kolouškem?

třeba to takhle není, co ty víš…Prostě matka hledá cesty, jak holku pozdě, ale přece, naučit nějaké disciplíně. Navíc se pak opravuje, že měla na mysli přivýdělek cca 1 500 měsíčně, což je na Prahu naprostá brnkačka. V Brně jsou ceny brigád od 100ky na hodinu :think: a kde jsi vyčetla, že má matka kolouška?

Příspěvek upraven 04.01.17 v 12:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.1.17 12:48
@Borrealis píše:
@WaIl
můj dobrý známý vystudoval jak ekonomku, přímo vše tak medicínu

říká že rozsah CELÉ ekonomky včetně státnic, diplomky, vše v součtu se vyrovná cca jedné středně těžké zkoušce na medicíně
středně těžcé, tedy ne te jo těžcé jako anča, fysiola, biochemie a spol.

medicina je strašná škola, opravdu :nevim:

brigádovat u ní příliš nejde, teoreticky jde, po nocích, ale pak odpadáváte na praxi a usínáte u přednášek, většina studentů volí raději skromné přežívání a snaží se nějak přežít, než nějaké velkobrigádničení.--- pokud tedy chce dostudovat

zakladatelko, je fajn že dcera studuje, podpořila bych jí
Pak se trhne a doma nebude napořád, ale bylo by fajn aby to dokončila. Domácí práce samozřejmě, navýšit, přidělit.
Platit si nájem však během studia — ne — to bych po vlastním dítěti nemohla chtít.

Jedině kdyby mu bylo…30, studovalo - nestudovalo – flákalo se, ale jinak ne. Podpořte jí, taky to neměla jednoduchý. :kytka:

VŠE jsem studovala taky (jen jeden rok, absolutně mě to nebavilo, tak jsem šla na jinou VŠ), a rozhodně to není jako jeden předmět na medicíně… Na každý předmět jsme měli 1-2 tlusté učebnice.. Tohle zjednodušování opravdu nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
4.1.17 12:48
@juliettee píše:
Mě to třeba nikdo neučil, musela jsem se to učit sama :mrgreen:

To je řekla bych vyjímka :) mě u plotny držela babička i mamka už odmala formou hry, takže jsem v deseti už uměla slušně vařit a přišít si aspoň knoflík nebo sdrátovat ponožky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
4.1.17 12:50
@Patricie87 píše:
Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám :D
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap :(
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.

Je mi tvojí dcery docela líto, to tys jí nepřipravila pro život.
Chceš po ní 1500,– a pak napíšeš, že jí budeš hradit kolej? No pokud je škola v místě bydliště, tak by to mohl být problém a kolik si myslíš, že by tě to tak stálo?
A žes upadla do depresí a strachu? Ano, zase máš starost hlavně o sebe…anebo by tě nový partner jako „babičku“ už nechtěl?
Ano, není to ode mě hezké, ale prostě tvoje příspěvky nedokážu přejít jen tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4421
4.1.17 12:50
@Jaji77 píše:
To je řekla bych vyjímka :) mě u plotny držela babička i mamka už odmala formou hry, takže jsem v deseti už uměla slušně vařit a přišít si aspoň knoflík nebo sdrátovat ponožky.

Knoflík jsem se naučila přišívat sama tak v 15ti, když mi odpadl z kabátu a byla jsem sama doma :mrgreen: tak mě to donutilo :) a vařit…mamka mi jako řekla nějakej základ, ale u plotny semnou nikdo nestál, to jsem se naučila tak nějak sama :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
4.1.17 12:51
@esterka03 píše:
@WaIl A právě proto, že vím, že vysoká jde studovat s prstem v nose a ne jenom ekonomka (ano mám opravdu hodně přátel s různými vysokými školami), tak jsem říkala, že kromě medicíny si lze přivydělat snad na všech vysokých školách.
Co ti na to přijde tak zvláštního? Že ty jsi nesehnala brigádu při vejšce a v 36 ještě bydlíš u maminky? :P :mrgreen:

Já už mám VŠ, dvě děti, vlastní domácnost, a do 36ti ještě daleko. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect