Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přijde mi to jako by dcera odmítala doma uklízet, protože se jí příčí dělat servis matčinu xtému příteli ![]()
@Patricie87 musíš ji živit, dokud studuje - takže jídlo, základní ošacení a bydlení je tvůj problém.
Na brigádu by chodit mohla a měla, a rozhodne to zvládají i studenti medicíny, ale to by měly být peníze na její koníčky, kafíčka atd.
Ja mam stejne pocit, ze tady nejde o prispivani a pomahani doma, hlavnim duvodem je novy partner. Dcera zakladatelky neni jeho, takze k ni ma odstup a v byte mu prekazi. Zakladatelka se zajima o eroticke pomucky v jine diskuzi, proste chce mit s novym partnerem soukromi a dceru by nejradsi vystehovala z bytu. At jde s kamarady do podnajmu, o tom to cele je ![]()
@esterka03 píše:
@WaIl Mám ekonomku. U našich jsem nebydlela už ve 20. Ještě nějaké dotazy?
Ano, zajímalo mě, s jakou školou někdo opovrhuje většinou vysokých škol u nás. Děkuji za odpověď. A že zrovna s ekonomkou… ![]()
@esterka03 píše:
@Doe_Jane vzhledem k tomu, že zakladatelka neupřesnila vysokou školu, tak ano, jedinou medicínu jsem ochotná akceptovat. Jako sorry, ale ostatní obory na vejškách, to je občas dost úsměvné studování… Ono je to také o vůli chtít matce pomoct případně formou nějaké brigády, ale to už jsme zase u toho, jakého fracka líného si matinka vychovala, takového má.
jasně medicína je těžká škola, především na objem učiva, takže vyžaduje čas…nicméně to neznamená, že pro některého studenta není obtížné studium i jiné VŠ než medicíny a zase mi přijde nesmysl nedodělat školu jen proto, že mi nejde tak snadno jako některým spolužákům…
Jinak samozřejmě tento postoj vychází od dcery - jednak, že jí to bylo dovoleno a jednak, že nemá potřebu matce pomáhat…
Jak už tu bylo zmíněno, možná v tom hrají roli i ty matčiny potíže s partnery…ono kdyby napsala zakladatelka, že jí štve to, že dcera doma nepomáhá by vyznělo asi jinaak, než když tak připojila i tu spoluúčast na nájemném, protože to matince a jejímu novému partnerovi nevyhovuje…
Zakladatelko - a ty máš vysokou školu? Dík. M.
Divný dotaz, takže dosud jsi dceři vše platila a vše v domácnosti dělala sama, a teď ji chceš ze dne na den v podstatě vyhodit na ulici nebo co vlastně?
Ty jsi povinna ji živit, jak už ti mnoho přede mnou psalo, takže i kdyby jsi ji nechala samu v bytě, máš povinnost tento platit a dceři jídlo a všechny nutné potřeby
kde jako má najednou nabrat 3500,–- měsíčně a dávat ti je? (něco mě napadlo, to jsi myslela?) ![]()
když půjdeme do extrémů, když ji vyhodíš na ulici a ona studuje, tak má možnost soudně po tobě vymáhat výživné a uspěje
a pokud jde o pomoc v domácnosti, to ti tu už také mnoho lidí psalo, tys ji vychovala, no asi moc ne, když jsi ji nic nenaučila a nenastavila pravidla domácnosti
hlavně když měla spoustu „tatínků“ ![]()
Jinak samozrejme podporuji brigadu studentu, sama jsem vzdycky chodila a kazdy student by v ramci svych mzonosti si mel privydelavat, ale hanba by me fackovala brat si od sveho ditete cast najmu, nechala bych ji to na cestovani a zabavu. Brala bych to jako penize navic s kterymi si muze delat co chce.
@MisaHanuska Kamarádka studovala techniku - IT obor a možností brigád měla až až
Vytvářela programy pro různé instituce.
Většina študáků co znám brigádu má - měla. Včetně techn. oborů a medicíny. I medik Štěpán Šafránek makal ![]()
@lauraka píše:
Ja mam stejne pocit, ze tady nejde o prispivani a pomahani doma, hlavnim duvodem je novy partner. Dcera zakladatelky neni jeho, takze k ni ma odstup a v byte mu prekazi. Zakladatelka se zajima o eroticke pomucky v jine diskuzi, proste chce mit s novym partnerem soukromi a dceru by nejradsi vystehovala z bytu. At jde s kamarady do podnajmu, o tom to cele je
tak tak…jádro pudla…
@pe-terka píše:
@MisaHanuska Kamarádka studovala techniku - IT obor a možností brigád měla až ažVytvářela programy pro různé instituce.
Většina študáků co znám brigádu má - měla. Včetně techn. oborů a medicíny. I medik Štěpán Šafránek makal
o tom nikdo nepochybuje, ale platit si ubytování a jídlo? aby si matka mohla užívat s kolouškem?
@WaIl
můj dobrý známý vystudoval jak ekonomku, přímo vše tak medicínu
říká že rozsah CELÉ ekonomky včetně státnic, diplomky, vše v součtu se vyrovná cca jedné středně těžké zkoušce na medicíně
středně těžcé, tedy ne te jo těžcé jako anča, fysiola, biochemie a spol.
medicina je strašná škola, opravdu ![]()
brigádovat u ní příliš nejde, teoreticky jde, po nocích, ale pak odpadáváte na praxi a usínáte u přednášek, většina studentů volí raději skromné přežívání a snaží se nějak přežít, než nějaké velkobrigádničení.--- pokud tedy chce dostudovat
zakladatelko, je fajn že dcera studuje, podpořila bych jí
Pak se trhne a doma nebude napořád, ale bylo by fajn aby to dokončila. Domácí práce samozřejmě, navýšit, přidělit.
Platit si nájem však během studia — ne — to bych po vlastním dítěti nemohla chtít.
Jedině kdyby mu bylo…30, studovalo - nestudovalo – flákalo se, ale jinak ne. Podpořte jí, taky to neměla jednoduchý.
![]()
@pe-terka No ale proc by z tech penez mela platit najem? Vzdyt matka ma vyzivovaci povinnost, pokud dcera studuje.
@pe-terka
a pak usínal na přednáškách a vydělal v součtu kulový, ono to v tom filmu bylo právě hezky ukázené
v realitě to příliš nejde…pak začnete šidit studium a ono to fakt příliš nejde, prostě vás vylejou
@Tamtama píše:
to mám takya nemám ráda ani jejich pomoc v kuchyni, protože to znamená další bordel, který pak musím uklízet
Mám to taky tak, bohužel. vyloženě nerada kuchtím s těmi nejmenšími, kteří o to nejvíc stojí. Jak se mi batolata motají pod nohama (rukama) a všechno mi berou, jsme hrozně nervozní. Závidím lidem, kteří mají trpělivost.
Všem se omlouvám, ale 3.500,– jsem napsala opravdu omylem.
Mělo to být 1.500,– (nevím na co jsem myslela).
Jinak děkuji všem za reakci.
Nechávala jsem ji vždy totální volnost a když jsem ji chtěla něco naučit, neměla zájem, když ji to nezajímalo.
Proto si neumí zašít ani díru na triku či uvařit něco smysluplného. Říká, že normální lidé si dávají zašívat věci ke švadlenám ![]()
Vím že je to hloupost a jsem z jejích názorů vážně vykulená.
Ale když je tvrdohlavá, poslouchat nechce, myslí si že když studuje, že nebude doma dělat nic, co mám asi tak dělat?
Chodím do práce od nevidím do nevidím a když přijdu domu, mám ji něco takového jako je morálka, slušné chování, apod… v jejím věku vysvětlovat?
takže mi nezbyde nic jiného, než ji platit nějakou kolej nebo bude v novém bytě prostě makat. Snad ji k tomu můj nynější přítel dokope a ona konečně pochopí že takhle to dál nejde. Žije v iluzi a nehne s ní už několik let ani pár volů, ani já ani žádnej chlap ![]()
Jinak ji mám moc ráda a záleží mi na ni.
Donedávna měla přítele (mladý ucho co má v hlavě jen fotbal), z čehož jsem 2× šťastná nebyla, budiž. Ale když začala mlít o tom že by chtěla děti, upadla jsem do depresí a strachu že to všechno odnesu hlavně já.