Dcera byla ve školce drzá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3241
8.9.15 19:07

Jinak já jsem si s dcerou v klidu o tom promluvila, zase oceňuji, že mi to řekla sama a já nemám důvod jí nevěřit, že to tak nebylo.
To plácnutí… určitě to byl zkrat, ta učitelka je jinak miliónová a dcera ji má hodně ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.9.15 19:08
@eva valoi píše:
Tak učitelka nesmí dát dítěti přes zadek, dokonce potřebuje speciální povolení na to, aby ho mohla umýt, kdyby se stala nehoda a dítě se posralo. Nesmí nic. Nechtěla bych učit ve školce.

Správně nemají ani utírat zadeček…a dělají to…nemají si přebírat vztekající nebo plačící dítě a dělají to…nemají děti utěšovat pokud pláčou po mamince, pokud by se chtěly pomazlit (třeba ze stesku po mámě) má je učitelka odehnat…
To není vtip..to je fakt.
Kdyby toto učitelky dodržovaly (tak jak mají), tak 99% dětí nástup do MŠ nezvládne. Rodiče se nedostanou do práce, protože by museli utěšovat své dítě a předat ho učitelce klidné a připravené k předškolnímu vzdělávání.
Sranda, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 19:11
@kozisek píše:
Uf, hledím, co se tu řeší 8o už nejsme lidi? učitelka prostě asi ujela, ona jí ten zadek neseřezala, ale jen jí „plácla“. Stane se. Malá také přestřelila, stane se. Hned se hledá chyba v rodině, mohla to slyšet od jiného dítěte…a ono asi i doma ujede občas něco, co nemá dítě slyšet a spojí to do jiného kontextu. Špatný den? nikdy ho nikdo neměl? ale to snad ne :think:

No tak mě obrovsky mrzí ty příspěvky, které řeší naši rodinu a to že bychom se měli „převychovat my s manželem“, když my máme doma ve zvyku řešit věci naprosto jinak. Dotýká se mě to. Já jsem z toho, co se stalo, nechtěla dělat aféru, spíš jen získat nadhled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.9.15 19:15
@Bábrdl píše:
Nemyslím, že e to tak jednoduché. Učitelka taky „vyjádřila své emoce“ :nevim: Když budeme takhle všichni vyjadřovat emoce, brzo to tu bude vypadat jako v zemích, z nichž teď utíkají ty statisíce lidí.Učitelka jí neměla jednu střelit, ale dítě musí taky chápat, že provedlo něco špatného.

A když nebudeme vyjadřovat emoce, obrátíme je dovnitř proti sobě a budeme ničit své tělo. Taky možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.9.15 19:16

@SIMONA1234 Možná bych to zkusila striktně nějakou dobu uplatňovat, pak by se vidělo, kam jsem to dotáhli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
8.9.15 19:21
@SIMONA1234 píše:
Správně nemají ani utírat zadeček…a dělají to…nemají si přebírat vztekající nebo plačící dítě a dělají to…nemají děti utěšovat pokud pláčou po mamince, pokud by se chtěly pomazlit (třeba ze stesku po mámě) má je učitelka odehnat…
To není vtip..to je fakt.
Kdyby toto učitelky dodržovaly (tak jak mají), tak 99% dětí nástup do MŠ nezvládne. Rodiče se nedostanou do práce, protože by museli utěšovat své dítě a předat ho učitelce klidné a připravené k předškolnímu vzdělávání.
Sranda, co?

Těm hysterkám, co by šly ječet na učitelku, že jim „bije dítě“ bych to i přál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
8.9.15 19:22
@eva valoi píše:
@SIMONA1234 Možná bych to zkusila striktně nějakou dobu uplatňovat, pak by se vidělo, kam jsem to dotáhli.

To ti řeknu rovnou, mohli bychom školku zavřít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
8.9.15 19:23

Hele a nenapadlo te, ze si to dcera vymyslela? Mne se nezda to, ze ti dceru předávala ředitelka a nic neřekla. Už jen kvůli případným skodam na majetku školky. Nedovedu si představit ředitele skolkyskoly, který by to takovémto incidentu neřekl rodiči nic. A takových dětí, co zkoušely lhát už bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2342
8.9.15 19:23
@Karleon píše:
A když nebudeme vyjadřovat emoce, obrátíme je dovnitř proti sobě a budeme ničit své tělo. Taky možnost.

Tak hned zítra ráno řeknu v práci asitentce, že má fakt super kozy! A že musím vyjadřovat emoce, abych si neničil tělo, že mi to poradily na emiminu! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 19:28
@RoseK píše:
Hele a nenapadlo te, ze si to dcera vymyslela? Mne se nezda to, ze ti dceru předávala ředitelka a nic neřekla. Už jen kvůli případným skodam na majetku školky. Nedovedu si představit ředitele skolkyskoly, který by to takovémto incidentu neřekl rodiči nic. A takových dětí, co zkoušely lhát už bylo.

To ne, věřím jí. Proč by si vymýšlela vlastní průser - nikdy to neudělala. Ředitelka mi to neřekla podle mě proto, že odváděla ostatní děti z jídelny a neměla čas se se mnou vybavovat, navíc za ní šla maminka nějakého uplakaného maláčka. Tak škoda na majetku asi nebyla, myslím že dcera prostě udělala louži na podlaze, to je vše.

Jinak já to plácnutí řešit nebudu a ani nechci, učitelku znám a je profesionál - ale i profesionál někdy přešlápne. Téma daní na zadek nemělo být v diskusi to hlavní. Bylo to jen pro dokreslení situace, v které dcera reagovala tak jak reagovala. To je totiž to oč mi jde.

Příspěvek upraven 08.09.15 v 19:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
8.9.15 19:29

Zaprvé teda pochybuju, že se to stalo opravdu tak, jak dcera popisuje. Neříkám, že lže, ale v tomhle věku si děti občas něco přibájí a nemyslí to zle. Pokud tě to trápí, zeptej se učitelky. Pokud jí opravdu dala na zadek, požádala bych ji, jestli by pro příště nemohla zvolit jiný než fyzický trest. Pokud dcera opravdu vytopila koupelnu a byla drzá, měla by se učitelce nejlépe veřejně omluvit.

Jenom s dcerou to nevyřešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
@WontTell píše:
Těm hysterkám, co by šly ječet na učitelku, že jim „bije dítě“ bych to i přál…

Tak bít nikoho nemá…to je fakt přes čáru. Ale dělají velmi mnoho věcí nad rámec svých pracovních povinností, nad rámec své náplně práce.
Mateřská škola je předškolní vzdělávání, nikoliv péče…to jsou jesle. Dítě by mělo nástup zvládat po sociální i emociální stránce, tzv. zralost. Ale víme jak to je…snížili věkovou hranici pro nástup do MŠ na 2 roky, které dítě nebrečí? Kolik si jich umí utřít zadeček, obléknout se? Komu se nestýská…? To fakt nejde dodržovat.
Bylo mi řečeno (na školení pod záštitou MŠMT ohledně agresivity dětí v MŠ) že učitelka má maximálně zavázat tkaničky u bot a zapnout zip u bundy (i u tříleťáka) Vše ostatní, co se týká sebeobsluhy, má dítě přijaté do MŠ umět. 8o 8o :mrgreen: Říkám, můžem zavřít školku…99% dětí by neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540

Asi to vytopení nebylo tak vážné aby byly škody na majetku, prostě přidělala práci navíc, učitelka možná fakt plácla, zas už bylo řečeno, zkrat. :nevim:
Mě taky učitelka plácla dítě, vběhl do silnice, sama mě informovala-což oceňuji, co a proč se stalo. Taky jsem to vzala sportovně i když se mi to nelíbilo, ale víc by se mi nelíbilo mít přejeté dítko. :?
S dcerkou jsi už promluvila, ještě bych tedy trvala na omluvě, nebo nakreslit obrázek, nebo tak něco a víc to nerozmazávala. Však je malinká teprve se učí koexistovat ve velkém světě, nějak se to naučit musí. Ještě tu omluvu a už to nech být :nevim: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
8.9.15 19:32

Asi bych taky byla „rozhozená“ ale neřešila bych, dcera ti to řekla stylem, že nežalovala ani si nestěžovala(aspoň to tak chápu)..A to že dcera dostane na zadek (pokud plácáte i doma), bych taky neřešila.. Učitelka si na dceru nestěžovala při předání, takže tol vypadá, že to mají vyřešené spolu.. :nevim:

Nevim, mě dcera chodí do školky týden.. vím jakej je síchr, vim jak se chová doma..A učitelky mi denně říkají jak je hodná :pankac: Pokud se konkrétně nezeptám, tak nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3241
8.9.15 19:33

@evick2 Děkuju, omluví se určitě, to jsme si už vyjasnily.

ntkv - Děkuju. Pravda, dcera nežalovala. Kdybych se náhodou nezeptala na tu paní učitelku, asi by mi to ani neřekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí