Dcera neustoupí ani za nic - znáte to?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3157
23.12.15 08:18
@bigl píše:
Moc děkuji všem za názory, ve většině případů hodně rozumné, zvlášť @Gituš :D Myslím, že už bych odhadla, které názory patří maminám, které ještě děti nemají, nebo je mají malé. Také jsem měla představu, že dítě bude fungovat přesně tak, jak chtějí rodiče a žádné výkyvy si nedovolí :mrgreen:
Nijak chování dcery neomlouvám, určitě nepovažuji to, co udělala za normální, o tom svědčí i to, že trest trvá už týden a že jsem založila tuto diskuzi, abych se poradila.
Vybrala jsem si z vašich názorů to, že si s dcerou promluvím, což už jsem částečně udělala (potvrdila mi, že jí přišla nevhodná ta moje zmínka o převlékání, což je pro mě nepochopitelné a že se kvůli tomu ve vzteku ohnala) a částečně to probereme ještě zítra, už i připustila, že se omluví.
Jsem ráda, že je tady tolik rozumných ženských s nadhledem, které v tom nevidí takovou tragédii, čekala jsem spíš reakce typu - nevychovaný spratek apod.

Podívej, ona má pocit že jsi ji ztrapnila, ikdyž pro tebe je to nepochopitelné. Ji to naštvalo, asi se po tobě neměla ohánět, ale neovládla se. Nedělala bych z toho drama. Vysvětlila bych jí že bych byla ráda kdyby příště zkusila své emoce lépe držet na uzdě, at jde do pokojíčku a do něčeho si kopne, a víc bych to už asi nehrotila. Trvat za každou cenu na omluvě už mi přijde jako že prostě chcete dokázat, že jste rodiče a po vašem bude za každou cenu. Tohle období je pro holku dost těžké, myslím že potřebuje spíš matku jako parťačku, samozřejmě parťačku, kterou bude respektovat, než matku bachařku. Už to uzavřete a nekažte si vánoce. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
23.12.15 09:55

@marmelada78 Díky :srdce: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
23.12.15 13:52
@bigl píše:
Moc děkuji všem za názory, ve většině případů hodně rozumné, zvlášť @Gituš :D Myslím, že už bych odhadla, které názory patří maminám, které ještě děti nemají, nebo je mají malé. Také jsem měla představu, že dítě bude fungovat přesně tak, jak chtějí rodiče a žádné výkyvy si nedovolí :mrgreen:
Nijak chování dcery neomlouvám, určitě nepovažuji to, co udělala za normální, o tom svědčí i to, že trest trvá už týden a že jsem založila tuto diskuzi, abych se poradila.
Vybrala jsem si z vašich názorů to, že si s dcerou promluvím, což už jsem částečně udělala (potvrdila mi, že jí přišla nevhodná ta moje zmínka o převlékání, což je pro mě nepochopitelné a že se kvůli tomu ve vzteku ohnala) a částečně to probereme ještě zítra, už i připustila, že se omluví.
Jsem ráda, že je tady tolik rozumných ženských s nadhledem, které v tom nevidí takovou tragédii, čekala jsem spíš reakce typu - nevychovaný spratek apod.

Udělala jsi dobře. Za to, jak tě praštila, měla následovat omluva ihned. To se prostě stane. Dělala frajerku před návštěvou, ale myslím, že ani té návštěvě se to nelíbilo. Kdybys to nechala jen tak, pak by z ní spratek opravdu mohl být. V životě se s ní nikdo párat nebude a ona si musí uvědomit, kde ty meze jsou.
Snad se jí to v té hlavince srovná. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
1119
23.12.15 22:42

@bigl doted si pamatuju poznamku o tom jak jsem už vyrostla a začinaji mi rust prsa, v tu chvili bych je pobila všechny :D (obrazně řečeno), já teď bojuji s tvrdohlavostí 3 letého syna, to je taky oříšek…už se nemůžu dočkat puberty :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.1.16 18:21

@bigl moje dcera ( také 11 let) se chová úplně stejně. Jednou se ke mě chovala jako je kamarádce, odsekávala mi, dělala na mě obličeje atd. můj manžel jí dal zákáz jít ven, dokud nepříjde a nemluví se. Vypli jsme wify a vzali jí mobil a notebook.po 15 dních přišla a omluvila se. kdybych měla spočítat kolikrát jsme se kvůli tomuhle pohádali, tak bych se ani nedopočítala… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64
25.7.24 08:52
@bigl píše: Více

Jak to dopadlo? A jak to pokračuje teď, jak se dceři daří? Všechno v pořádku? Přečetl jsem celou diskuzi a až teď si všiml, že je několik let stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí