Dcera odmítá plnit své domácí povinnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14107
24.8.19 17:32
@PupuP píše:
Jezis to bych nedelala. Fuj.
U sebe vysavam 1× za 14 dni, podobne i umyti koupelny a zachodu. Denne akorat myju nadobi. No byt tvou dcerou tak bych to taky nedelala… zbytecnost takhle casto.

Jako takhle, v byte/v dome musis uklizet..Na muj vkus uklizis malo, ale je to tva vec..
Ale neprijde mi v poradku, ze zakladatelka ty nektere domaci prace hodi na tu 13-tiletou dceru.., mozna zakladatelkatu domácnost nestíhá..

Příspěvek upraven 24.08.19 v 17:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.8.19 17:36

Deti, když jsou doma o prazdninach, taky pomáhají, ale je jich víc, povinnosti si rozdělí. Patří do toho i vysávání, pomoc s vařením, nákupy atd. Ale odpoledne mají vždy volné na lítání s kamarády. Uklid pokojů je samozřejmostí. Prát už je nenechám, sverila jsem jim to, dcera se to chtela naucit. Máme pračku plnenou predem, privrela do dveří kus noční košile, poskodila límec, pracka zacala tect, oprava za dva litry :mrgreen:
Ležet a cucet do mobilu je pořád nenechám.

Nutno podotknout, že ty starší byly víc jak 50 procent prazdnin pryč. Ve školní rok tolik povinností nemají, mají hodně aktivit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44228
24.8.19 17:40
@_.Emilyyy píše:
Jako takhle, v byte/v dome musis uklizet..Na muj vkus uklizis malo, ale je to tva vec..
Ale neprijde mi v poradku, ze zakladatelka ty nektere domaci prace hodi na tu 13-tiletou dceru..

Já jsem v tomto veku dokazala uvařit rodinny obed, zatímco naši byli na poli nebo v lese na dřevě. Toto po svých detech nechci, zijeme v pohodlí bytu. Přesto si myslím, že není na škodu, když dítě v tomto věku má neco na starost ze společné domácnosti.
Pokud chodí do práce, je v pořádku, že na ni neco prehodi. To jsou činnosti max. na hodinu denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2550
24.8.19 17:48

Nečetla jsem celou diskuzi. Z mého pohledu je akorát zbytečné každý den zalévat kytky. Jinak máme doma dvě kočky a taky luxuji každý den. Zvlášť v kuchyni, kde se nadrobí. Slečna má na starosti dvě místnosti. Úklid vlastního pokojíku je samozřejmost. Myčka zabere chvilku. Prach bych nechtěla každý den, stačí jednou týdně. A docela mě baví komentáře, jak slečna ve třinácti nemá mít vlastně žádné povinnosti. Že toho má chudák hodně. Však ona až vyroste, tak to za ní bude taky někdo dělat a ona si bude moct mastit věci na mobilu. Já uklízení nesnáším a dělám v životě věci, které mě úplně hold nebaví… Aspoň si o to víc užívám to, co mě baví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
24.8.19 17:48

Tohle bych podepsala. Mám doma 14-letou. Plus navíc by mohla chodit se psem, ne? nebo jenom pouštíte na zahradu?

K tomu pokojíčku - u nás to je tak, že si ho udržuje holka, jen o víkendu jí musím připomenout utřít prach. JInak ale u nás platí, že pokud nebude pokojíček udržován v pořádku, nesmí k nám žádný kamošky…což ale platí spíš ve školním roce, o prázdninách se návštěvy nekonají vůbec, není příležitost. Ale ve školním roce to dost funguje.

@AnastazieB píše:
Myslím, že toho nemá moc, ale spíš že to jsou zbytečné věci. Taky nerada dělám zbytečné věci (podle mého názoru). Dala bych myčku denně, vysávat 2× týdně, kytky 1-2× týdně a její pokoj bych nechala na ní, nechápu, proč by si ho měla denně uklízet, když je jen její. A rozumně bych se s ní zkusila domluvit. V krajním případě bych jí přestala prát, příp. nakupovat a vařit.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.8.19 17:52
@ivašot. píše:
Tak hodit péči o sourozence na starší dítě mi teda nepřijde jako, že by to bylo hodné následovaní…

no, nedalo se nic dělat, maminka musela do práce, nebyl jiná možnost. Ale tvrdit, že když má dítě vyklidit myčku a vysát dvě místnosti, že je toho jako moc a chudák, to je prostě úlet. Až na ty kytky, zase ale jestli jsou to truhlíky venku, tak chápu, i to je práce na 10 minut. Já jich mám 20 a víc jak deset minut to nezabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.8.19 17:53

Někdy vidím 13 letý spratky s cigárem, chtějí být jako dospělí. Tak nevím, proč by měl být v tomto věku problém doma pomáhat, zvlášť o prázdninách, kdy nemá jiné povinnosti.
K tomu pokojíčku, jak někdo psal - já měla taky svůj pokoj, ale nepořádek jsem tam mít nemohla. Je to normální. Vím, co měly v pokojích kamarádky benevolentních rodičů a to by teda u mě neprošlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
24.8.19 18:03
@Petula306 píše:
Někdy vidím 13 letý spratky s cigárem, chtějí být jako dospělí. Tak nevím, proč by měl být v tomto věku problém doma pomáhat, zvlášť o prázdninách, kdy nemá jiné povinnosti.
K tomu pokojíčku, jak někdo psal - já měla taky svůj pokoj, ale nepořádek jsem tam mít nemohla. Je to normální. Vím, co měly v pokojích kamarádky benevolentních rodičů a to by teda u mě neprošlo.

Já dceři taky neorganizuju pokojíček, může si dát na poličky jak co chce, stůl mít uspořádaný jak chce, nábytek jsme jí stavěli jak chtěla ona. Ale bordel tam mít nebude, nežijeme v chlívě. A skříně jsou v šatně, nemají je v pokojíčcích a ve skříních tak nebude bordel. Chtěla si ji jinak přeskládat, než na jaký systém jsem zvyklá já, nechť si dělá, jak chce, ale prádlo tam bude poskládaný. A nepřijde mi to vůbec přehnaný požadavek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13048
24.8.19 18:14

Nemyslím si, že toho má moc, naopak spíš málo. Moje děti v tomto věku měly hodně vzdělávacích aktivit a sportu, ale musely o víkendu i každé jednou za 14 dní vařit(pokud byly doma) a chodit nakupovat ty menší nákupy, každé teda cca jednou týdně. Střídali jsme se v tom. Dále jejich pokoje udržovat v ucházejícím stavu, vybírat myčku, pokud přišly domů v okažiku, kdy dojela, vyhazovat koš.
Uklízení moc nebylo, protože máme paní na úklid.
Ovšem rozhodně jsem po nich nechtěla zbytečnosti, a zalévat a zametat denně je zbytečnost. Být v jejich věku, taky se ti na to vykašlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.8.19 18:30

@Šáruší tak je rozdíl si uspořádat věci podle svého a mít tam čurbes (poházený oblečení, knížky na zemi…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
24.8.19 18:44
@Petula306 píše:

Ja porad premyslim, jak vypada nepořádek v pokoji u pubertaku :think:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
24.8.19 18:47

Vzdyt je to vse na par minut. Kytky max 5 minut, mycka 5 minut, vysat kuchyn a obyvak maximalne 10 minut. Je ji 13, za par let bude mit na starost svoji domacnost a dite.

Zakladatelko, pokud neplni sve povinnosti dcera, prestala bych na par dni plnit ty me k ni. Takze neperu jeji veci, nevarim ji. Jako rodina nejak fungujeme a pokud prestane fungovat jeden clen, musi se to odrazit na chodu cele rodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
24.8.19 18:53
@_.Emilyyy píše:
Ja porad premyslim, jak vypada nepořádek v pokoji u pubertaku :think:?

tak to jsi šťastná žena, když si to neumíš představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
24.8.19 18:54

Zakladatelko, tvá dcera nemá příliš mnoho povinností. Možná by stačilo luxovat každý druhý den a kytky zalít 2× do týdne, ale určitě toho nemá moc.

Na kecy, že „mi se nechtělo“ bych nepřipravila holce večeři - bo mi se též nechtělo. prádlo by se mi pro ni taky prát nechtělo a jako bonus by přišla o mobil a tablet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.8.19 19:01

Kluci nemaji povinnosti takto striktne dane, ja je spis ukoluju ze dne na den, podle potreby, jejich rozvrhu a mych sluzeb.

Kytky treba v lete denne zalevam, ale myslim tim samozavlazovaci truhliky na terase, do kazdeho naliju 5 litru kazdy den. Kluci vynaseji kos a trideny odpad, vyndavaji mycku a uklizi nadobi, vyndavaji pracku a bud pradlo povesi nebo daji do susicky. Vysavam 1× tydne jinak denne poustim roombu, coz je taky vetsinou jejich starost. Pak musi nakrmit kocky a vykydat jim zachody. Obcas zarizují mensi nakupy, ale u nas nakupuje prevazne manzel. Ted o prazdninach zadne povinnosti nemeli, nebyli jsme vubec doma. Ale na chalupe rezali a sekali drivi, posekali travu, neco jsme vypleli proste klasika prace na zahrade. Behem skolniho roku zalezi kolik maji uceni a jak jim casove navazuji krouzky, rozhodne maji na starost uklizet sve pokoje a obcas je zapojim do vetsiho uklidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí