Dcera odmítá plnit své domácí povinnosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30994
25.8.19 07:27

Jinak se, zakladatelko, podivej na yotube na video Pekarova, vychova do 7 let. Ma to par minut a je to presne o tvem problemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11923
25.8.19 07:32
@dagmarkaa píše:
Když bude dcera zalévat kytky denně tak shnijí, u kytek je lepší občas zapomenout než přelévat.

vzhledem k tomu, že psala, že seká trávu, tak si myslím, že jsou to kytky venku. Nikdo asi nezalévá pokojové kytky denně. A venku v létě zalévám denně i do samozavlažovacích truhlíků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
25.8.19 10:45
@MP Krista píše:
A zakladatelka bydlí v domacnosti sama? Co je to za kecy? Všichni členové domacnosti starší 6 let by měli mít povinnosti úměrně svému věku. Pokud jsou třeba a dcerkou samy d vě, tak maminka asi musí o to víc pracovat, takže mi to připadá úplně OK.

Holt mam na tohle jiny nazor…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
25.8.19 10:57
@Ijen píše:
@_.Emilyyy hele ted ma rozdelanych asi 5 modelu tanku z 2WW, velkou sbirku nerfek, k tomu programuje modely z lego mindstorms na to se taky nemuze sahnout dokud to nedodela a ani potom ne, za dverma bedna s naradim a barvama a vedle stolu pyramida s knizkama do 7. tridy, na stul se mu nevejdou, tam vysypal kufr s vecma ktere ted dotahl z Malajsie, knihovna narvana skoro vsechno rozectene atd. Cele prazdniny nebyl doma, ted to musime debordelizovat. Starsi hlavne sportuje, ten ma v pokoji spis fitko, ale jinak celkem poradek. Taky uz mu bude 19.

No jo no, tak ja mam dceru, takze nerfky atp. jsou uplne mimo mě :lol:
A je to o necem jiném, ze ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
25.8.19 11:06
@_.Emilyyy píše:
Holt mam na tohle jiny nazor…

Jaký? Že matka se má strhnout, aby náhodou dětičky nemusely hnout prstíkem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
25.8.19 11:12
@Anna766 píše:

Přesně. Nehledě na to, ze deti se pak nenauči základní péči o domácnost, neumějí si pořádně vyprat, uklidit ani vyzehlit a když si založí vlastni domácnost, tak se rodiče boji tam vstoupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
25.8.19 11:22
@MP Krista píše:
Přesně. Nehledě na to, ze deti se pak nenauči základní péči o domácnost, neumějí si pořádně vyprat, uklidit ani vyzehlit a když si založí vlastni domácnost, tak se rodiče boji tam vstoupit.

Ale kdyby slo o neporadek. Ale pak se hrouti z pece o deti, z neceho, coz je vlastně docela otravne a sakra omezujici. Opravdu prkne o tom mluvi ta Pekarova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56326
25.8.19 11:36
@Šáruší píše:
vzhledem k tomu, že psala, že seká trávu, tak si myslím, že jsou to kytky venku. Nikdo asi nezalévá pokojové kytky denně. A venku v létě zalévám denně i do samozavlažovacích truhlíků.

jestli jsou to venkovní kytky a je jich hodně, tak se úplně nedivím, že se holka vzpírá a považuje to za zbytečnost… to není nutnost, zřejmě si to pro radost pořídila zakladatelka a přijde mi nefér převalit to celé starání se o ně na holku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
25.8.19 11:44
@Anna766 píše:

A az zakladatelky dcerka v dospělosti odstěhuje. Tak to bude zakladatelka zvládat jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14107
25.8.19 11:45
@Moise píše:
jestli jsou to venkovní kytky a je jich hodně, tak se úplně nedivím, že se holka vzpírá a považuje to za zbytečnost… to není nutnost, zřejmě si to pro radost pořídila zakladatelka a přijde mi nefér převalit to celé starání se o ně na holku.

Presne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
25.8.19 11:49
@_.Emilyyy píše:
A az zakladatelky dcerka v dospělosti odstěhuje. Tak to bude zakladatelka zvládat jak?

S přehledem. Nebude muset tolik vařit, prát a zehlit bude jen sama na sebe a dům třeba prodá a bude mít jen svůj malý bytecek, kde jí nikdo nebude rozlévat kakao na sedačku a drobit na koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
25.8.19 11:54
@Anonymní píše:
Ahoj dámy, zakládám tuto diskuzi, abych se vypsala a byla bych vám vděčná i za radu..
Mám 13-tiletou dceru, která odmítá plnit své domácí povinnosti..
Každý den má za úkol -vyklidit myčku, zalít kytky, vyluxovat kuchyn a obývák a udržovat si svůj pokojíček a jednou za 14 dní vytírá schody.
Vždy když se vrátím z práce, tak dcera nic neudělala…Jen leží v posteli na mobilu..A žádné své povinnosti neudela a v pokoji má velkej nepořádek..
Jen jednou za čas se stane, že ty své povinnosti splní…
Nezabírá ani zákaz na mobil a na PC, zrušení kapesního, domácí vězení a nic z toho nezabralo..
A když se jí zeptám, proč jako nic neudelala, tak mi odpoví:,,Tak se mi nechtelo, ne?"A ještě tvrdí, že má straně moc těch povinnosti a že její kámošky mají doma mnoho méně povinnostich..Tak jsem se chtěla zeptat opravdu po dcere chci moc? Co vaše děti dělají/dělali doma ve 13-ti?Anonym -chodi jsem rodina a kdyby mě tu poznala ex manželiva přítelkyně, nebo jeho máma..Měla bych peklo, že nezvládám výchovu…

Jsem taky pro, aby děti měly povinnosti ale…
Zalití kytek je myšleno na zahradě nebo balkoně?
Má dcera nějakou motivaci? Třeba to vytření schodů je u Vás v domě nebo v bytě? Kapesné dostává + odměna za vytření schodů? Nebo je kapesné za úklid a pokud neuklidí nic nedostane?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
25.8.19 12:12

Také mi přijde, že těch činností není moc, ale jsou dosti zbytečné. Takže bych zkrouhla četnost, jediné, co mi přijde rozumné je ta myčka denně, to chápu, že se nádobí nasbírá.

Kytky považuji za koníčka, takže ať se o ně stará ten, kdo si je pořídil /kdo je chtěl/. Proto máme jen takové, co jsou bezúdržbové (ani nevím, co jsou zač) a máme jich pomálu, prostě bych se o to nechtěla starat, to jdu radši ven se psi :mrgreen:, to je můj „koníček“.

Vysávání denně, to je ten stejný případ, máme teda velký dům a v obýváku/kuchyni a na chodbách podlahy (bez koberců), takže většinou jednou až x krát denně jdu a to či ono zametu koštětem někam ke straně a jednou za čas to vysaji, jinak se u nás vysává tak 1-2× týdně + 1× týdně horní patro s pokoji. A 1 - 2× týdně se vytírá. Prostě mě to nebaví a nehodlám tím trávit své mládí :mrgreen:.

Ale třeba to zametení udělám já během toho, co procházím kolem, záležitost půl minuty, kdybych na to měla volat děti, tak pár minut mi bude trvat, než se na ně dovolám nebo za nimi dojdu, pak než oni zase dojdou dolu, zametou to, takže v tomhle ohledu je mnohem jednodušší to fakt udělat sama.

Jinak u nás jsou povinnosti myčka, smetí, úklid králíkům + krmení, luxování, mytí koupelen od prachu (jednou týdně se myjí pořádně vč. vany, sprchy, WC, ale to dělám já), chození ven se psy, pověšení prádla, skládání ponožek, spodního prádla, takže to si starší děti tak nějak mezi sebou dělí a myslím si, že denně mají tak maximálně jednu povinnost. Plus mají povinnost si uklízet svůj pokoj, tak aby v něm bylo k existování (ne nádobí se zbytky jídla, ne smradlavé oblečení v jedné kupě, ale jinak mají volnost v tom, co kde a jak mají) a hned automaticky se po jídle uklízí nádobí buď na linku, nebo rovnou do myčky, kdo to zvládne.

Často uklízíme společně, že někdo jde utírat prach do koupelny, jiný vynést tříděný odpad, někdo vezme vysavač a tak podobně. Já mám na starost žehlení/praní, vaření (což mě ukrutně nebaví), vytírání. Nakupujeme společně, když jedeme ze školy/školky, ale není u nikoho z dětí problém, že by nenakoupil dle seznamu, jen to není potřeba :nevim:.

Takže já bych se snažila apelovat na to, že jste v jedné domácnosti, tak byste si měli pomáhat, to se snažím naučit děti už od útlého věku. Šestiletému synovi utření prachu nesvěřím, ale svěřím mu třeba kompletaci ponožek, vynesení smetí, přípravy na večeři (talíře, příbory), ale musí to být prostě v rámci mezí, kdybych chtěla, aby každý den vysály obě patra, plus třeba myli koupelnu od prachu, vyklízeli myčku/myli nádobí, tak mě brzo taky pošlou k čertu.

Ani já bych prostě nechtěla trávit denně hodinu úklidem, natož prostě malé děti, puberťáci. Dávám tomu max 10 - 30 minut denně, podle potřeby, takže to je ještě docela únosné, ale víc ani ň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150064
25.8.19 15:37
@_.Emilyyy píše:
A az zakladatelky dcerka v dospělosti odstěhuje. Tak to bude zakladatelka zvládat jak?

Normálně ne? Nebude doma dcerka, bude min vaření, praní, špíny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
25.8.19 15:41

@MP Krista @Anna766 :palec: přesně. Chlapi a děti kudy chodí, tudy trousí nepořádek. Kdybych byla sama, uklízím 1× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí