Dcera odmítá stěhování s přítelem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30408
29.9.20 21:10
@Anonymní píše:
@KimL Školu měnit rozhodně nemusí, to bych jí neudělala. Je to stále stejný pražský obvod, jen by do školy musela dojíždět cca 25 minut busem, ale jsem ochotná ji každý den vozit. Jsem právě už 10 let sama kvůli ní, protože mi vlastně nikdy „nedovolila“ žádný posun v jakémkoliv vztahu.Samozřejmě ji také chápu a je pro mě na prvním místě, ale taky bych chtěla už tak nějak normálně žít… Všechny moje rozvedené kamarádky už mají dávno nové partnery, jsou přestěhované, sestěhované, mají další děti, jen já jsem pořád sama kvůli dceři…

Slušně si tě dcerka vycvičila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
29.9.20 21:11
@Anonymní píše:
@KimL Školu měnit rozhodně nemusí, to bych jí neudělala. Je to stále stejný pražský obvod, jen by do školy musela dojíždět cca 25 minut busem, ale jsem ochotná ji každý den vozit. Jsem právě už 10 let sama kvůli ní, protože mi vlastně nikdy „nedovolila“ žádný posun v jakémkoliv vztahu. Samozřejmě ji také chápu a je pro mě na prvním místě, ale taky bych chtěla už tak nějak normálně žít… Všechny moje rozvedené kamarádky už mají dávno nové partnery, jsou přestěhované, sestěhované, mají další děti, jen já jsem pořád sama kvůli dceři…

Co je to posun? Ještě jeden mimísek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
29.9.20 21:11
@divine woman píše:
Tak to bych šla do domku. Dcera by si měla zvyknout, že se zeměkoule netočí jen kvůli ní. A za rok nebo dva už bude na střední a začnou ji zajímat kluci. Pak půjde matka stranou.

Díky několikeré zkušenosti ze života předpokládám, že to přesně takto dopadne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.9.20 21:13

A jak je to daleko? O změně bytu bych s ní asi moc nediskutovala. Respektive, mluvila o tom, ale rovou s tím, že to rozhodnutí je předevší na mě.
Změnu prostředí ( město, škola) bych kvuli příteli rozhodně nedělala, tam by zase byla number one dcera a přítel by musel za námi. NO way.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
29.9.20 21:17

Šla bych do stěhování. Znám pár žen, které ve všem uprednostnily děti (časté právě u svobodných maminek) a výsledek nakonec je, že až děti vyrostou, lezou jim maminky nakonec na nervy, protože neexistencí vlastního života vyvíjejí na potomstvo neurčitý ale nepríjemný tlak. Plus, dcera má 13 let, ještě bude mít šance vytvorit si život a plnit si sny dle libosti, ty máš svou šanci teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1923
29.9.20 21:20

Vzhledem k tomu, ze by nemusela měnit skolu a byla b celkem slusne dojezdobe vzdálenosti - stěhovala bych se.
Většinou jsem na straně dítěte. Ale tvoje dcera už je slečna a dost veci už by mohla pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
29.9.20 21:20

Měla bys ji postavit před hotovou věc, že ty a přítel jste pár a hodláte trávit budoucnost spolu. Že ona o tomto vůbec nebude rozhodovat.
Druhá věc je pak stěhování, které vyplývá z toho vztah posunout. Opět bys to měla podat tak, že s přítelem prostě chcete a budete bydlet spolu a ona se veze.
Vůbec jsi jí dříve neměla dávat rozhodovací právo o svých vztazích.
Druhá věc je škola, kamarádky, kroužky, tam ji naopak ujistit, že tohle se měnit nebude a budeš jí pomáhat třeba s tou dopravou.
Plus vyzvednout plusy stěhování, například jestli chce nějaké zvíře atd., že by to šlo. Ať zapojí fantazii a najde na tom to dobré, ne jen házet špínu a vytahovat nevýhody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
29.9.20 21:24

Znám…Kompromis je tezky…

Příspěvek upraven 29.09.20 v 21:25

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
29.9.20 21:24

Pokud nebude dcera muset měnit školu a :kytka: stěhování by bylo v rámci jedné čtvrti, sestěhovala bych se s přítelem.
Určitě bych se dceři takhle neobětovala, je vidět, že tam vládne ona.. A pořád je to ještě dítě.. navíc v pubertě, teď bude apriori vůči všemu..
Zakladatelko, mysli taky na sebe.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1035
29.9.20 21:25

Už je dost stará aby pochopila, že její máma má taky nárok na svůj vztah. Za dva tři roky Až se sama zamiluje tu volbu mámy Pochopí. Já bych se přestěhovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106614
29.9.20 21:29
@Anonymní píše:
@KimL Školu měnit rozhodně nemusí, to bych jí neudělala. Je to stále stejný pražský obvod, jen by do školy musela dojíždět cca 25 minut busem, ale jsem ochotná ji každý den vozit. Jsem právě už 10 let sama kvůli ní, protože mi vlastně nikdy „nedovolila“ žádný posun v jakémkoliv vztahu. Samozřejmě ji také chápu a je pro mě na prvním místě, ale taky bych chtěla už tak nějak normálně žít… Všechny moje rozvedené kamarádky už mají dávno nové partnery, jsou přestěhované, sestěhované, mají další děti, jen já jsem pořád sama kvůli dceři…

Asi jsi obetavy typ, dítě nade vše… Tak o přítele pravděpodobně přijdeš… Snad ti to dcerka vynahradí a nebude z tebe šílená tchýně až bude chtít žít vlastní život

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1553
29.9.20 21:29
@Lucie_Sx píše:
Měla bys ji postavit před hotovou věc, že ty a přítel jste pár a hodláte trávit budoucnost spolu. Že ona o tomto vůbec nebude rozhodovat.

Tohle udelat nektery z rodicu, pokud bych byl v podobne situaci mne, tak by byl smitec.

Matka svoje stesti zkusila, nevyslo ji to a ted jeji dite pravem ocekava, ze ho nebude vytrhavat z jeho prostredi atd…

Zivot tech dvou nepos.ralo decko, ale dospeli, tak by bylo dobre, myslim, se k tomu postavit celem a svoje zajmy trosku uskrovnit.Kdyz to stehovani nejses dceri schopna prodat tak, aby to sama chtela nebo podporovala, tak nemysli jen na sebe a pockej par let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
29.9.20 21:33
@carsin píše:
Tohle udelat nektery z rodicu, pokud bych byl v podobne situaci mne, tak by byl smitec.

Matka svoje stesti zkusila, nevyslo ji to a ted jeji dite pravem ocekava, ze ho nebude vytrhavat z jeho prostredi atd…

Zivot tech dvou nepos.ralo decko, ale dospeli, tak by bylo dobre, myslim, se k tomu postavit celem a svoje zajmy trosku uskrovnit.Kdyz to stehovani nejses dceri schopna prodat tak, aby to sama chtela nebo podporovala, tak nemysli jen na sebe a pockej par let.
Četlas to? Ona nemá partnera už 10 let, protože to dcera nechtěla. To je dobrých pár let.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
29.9.20 21:33

Školu měnit nebude a dojezdily vzdálenost je v pohodě. V tomhle případě bych s ni nediskutovala, proste se stehujene, protože chceš žít se svým přítelem a tohle musí pochopit. Pokud be vysvětlila bych ji proč to tak chci a ze se pro ni krom toho, ze bude mít na nevím větší pokoj a zahradu nemění a už vůbec ne tvůj vztah k ni, ale zároveň chceš být šťastná i ty. Je ji 13 tohle už chápat bude, stejně tak za 2 roky už ji nebudeš nijak míč zajímat ani ty, ale spis kluci šla zábavy. Zvlášť po letech kdy jsi byla jen pro ní a s ni mas na to právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.20 21:35

Přítel právě dělá kompromis maximální, stěhoval by se kvůli nám skoro 300 km… Já jsem ale na dceru hodně fixovaná a chci, aby byla na 100 procent stastna. Kazdopadne je ted v puberte a to docela slusny a chova se tak, ze me v podtsate vubec nechce a nepotrebuje, tak jsem to tak nejak postupne prijala a nasla v tom vlastne po letech prilezitost, jak zase zacit zit svuj zivot. Dum je v klidnejsi, rezidencni oblasti, ale neni to zase uplne konec sveta, pro me idealni, ale ona by tak prece jen prisla o kamarady a to, ze proste vyjde ze vchodu panelaku a hned potka x znamych, v mezicase mezi odpoledkou k sobe muze vzit pet spoluzacek, behem deseti minut si zavola s kamaradkou a sejdou se atd…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky