Dcera se cítí být gayem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
24.2.21 10:48

Než půjde dcera k lékaři, snažila bych se nejdřív dělat něco sama se sebou. Hovor s psychologem ti neuškodí. Začni u sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
24.2.21 10:59

Je to strasne tezke, ten stret s faktem, ze tvoje dite je jine. Ale je ziva a zdrava. Dej ji najevo. Ze ji mas rada takovou, jake je a ze tu pro ni vzdy budes, at bude potrebovat cokoliv. Nic lepsiho pro ni udelat nemuzes. Pro ni je to taky těžké, nekdy to jedinci resi i sebevrazdou, dej pozor. Ve 13 je podle me brzy, muze byt bi nebo se to jeste nejak vyprofiluje. Nejsem odbornik. Vyjadruju ti podporu, posilam energii a ujisteni, ze ja treba homofobni nejsem, zadne trans mi nevadi, nemuzou za to. A s timhle nazorem nejsem sama, spolecnost se stava vic a vic benevolentni. Mej ji rada, takovou jaka je :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
24.2.21 11:22

Víš co, třeba se fakt jenom hledá, třeba je to i nějaký vzdor vůči okolí, třeba casto slyšela řeči typu ty jsi holka, tak nemůžeš to a to, měla by ses chovat tak a tak protože jsi holka, holky tohle nedělají, to dělají jen kluci, měla bys nosit to a to, protože jsi holka, nebo řeči typu chtěli jsme vždy kluka, s klukem by to bylo jednodušší apod… je ještě mladinka, tak ji nech. A začni pátrat u sebe, u vás v rodině, zda tam není něco takového vůči ní, i třeba skrytého. Zda třeba nemá nějaký koníček, který jste ji zakázali, protože je holka, zda se ji třeba z nějakého důvodu nemůže zdát, že byt klukem by bylo lepší. Těch důvodů může byt vazne mnoho.

Můžou třeba byt i v rodině trpitelske ženy, které si stěžují na to, jak je to strasne a těžké byt ženou, jak je menstruace hnusna, strasne je obtěžuje a bolí, jak bolí porod a kojeni, jak te pak otravujou děti a chlap si te neváží, jak nemůžeš mit kariéru a tak dále a tak dále. Co já vim.

Ano, muže mit i jiné sebeurčení, orientaci i všechno mozny, ale muže to byt i tak jak píšu já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.21 12:26
@janajznicka píše:
„Ale ona musí být gay“… „Zlobím se, že nemůže být normální“… Tak ty seš teda opravdu správná chápající matka. :zed: Zkus se probrat a pomoct své dceři, aby se cítila, tak jak chce ona, pokud chce být kluk, tak ať je, když bude šťastná, o to by ti mělo jít především a ne to o to, co si řeknou sousedi. :potlesk:

Nejak jsem vas nepochopila a nebo jste nepochopila vy me 🤷🏼‍♀️. Pokud o tom nic nevite tak nekomentujte. Hledam lidi se stejnym problemem. Neptam se na va :nevim: s nazor. Ja se ji snazim pomoct jen proste jeste nevim jak s ni jednat a rada bych poznala rodinu kde resi podobny problem.

Příspěvek upraven 24.02.21 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.21 12:30
@Semtex píše:
Víš co, třeba se fakt jenom hledá, třeba je to i nějaký vzdor vůči okolí, třeba casto slyšela řeči typu ty jsi holka, tak nemůžeš to a to, měla by ses chovat tak a tak protože jsi holka, holky tohle nedělají, to dělají jen kluci, měla bys nosit to a to, protože jsi holka, nebo řeči typu chtěli jsme vždy kluka, s klukem by to bylo jednodušší apod… je ještě mladinka, tak ji nech. A začni pátrat u sebe, u vás v rodině, zda tam není něco takového vůči ní, i třeba skrytého. Zda třeba nemá nějaký koníček, který jste ji zakázali, protože je holka, zda se ji třeba z nějakého důvodu nemůže zdát, že byt klukem by bylo lepší. Těch důvodů může byt vazne mnoho.

Můžou třeba byt i v rodině trpitelske ženy, které si stěžují na to, jak je to strasne a těžké byt ženou, jak je menstruace hnusna, strasne je obtěžuje a bolí, jak bolí porod a kojeni, jak te pak otravujou děti a chlap si te neváží, jak nemůžeš mit kariéru a tak dále a tak dále. Co já vim.

Ano, muže mit i jiné sebeurčení, orientaci i všechno mozny, ale muže to byt i tak jak píšu já.

Nejspis se hleda. Nevim tezko rict. Ale Vlasy ma otrihane na kratko, uz 2 roky se obleka jako kluk od 10 let odmita hocici obleceni a cervenou, ruzovou barvu. Co se tyka sportu zkousela hrat fotbal spis ji k tomu nutil tatinek 🤷🏼‍♀️.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
24.2.21 12:33
@K. Rocánková píše:
Je to strasne tezke, ten stret s faktem, ze tvoje dite je jine. Ale je ziva a zdrava. Dej ji najevo. Ze ji mas rada takovou, jake je a ze tu pro ni vzdy budes, at bude potrebovat cokoliv. Nic lepsiho pro ni udelat nemuzes. Pro ni je to taky těžké, nekdy to jedinci resi i sebevrazdou, dej pozor. Ve 13 je podle me brzy, muze byt bi nebo se to jeste nejak vyprofiluje. Nejsem odbornik. Vyjadruju ti podporu, posilam energii a ujisteni, ze ja treba homofobni nejsem, zadne trans mi nevadi, nemuzou za to. A s timhle nazorem nejsem sama, spolecnost se stava vic a vic benevolentni. Mej ji rada, takovou jaka je :hug:

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14727
24.2.21 13:17

@Lena305 nooooo tak to já jsem asi taky gay :lol: taky jsem měla “klukovske” období, nejradsi jsem měla beztvare dziny s americkou vlajkou a k tomu červenou bundu (mimochodem červená je neutrální barva), vlasy nakrátko a chtěla jsem byt borec kutil vseumel jako McGyver :mrgreen: i si me kvůli tem vlasum lidi občas pletli s klukem :lol: (ale musím říct, ze me tak nechávala strihat babička, přijela jsem od ni z prázdnin vždy nakrátko :lol: ) nejšťastnější jsem byla, když jsem podělila oblečení po brachovi :lol: :mrgreen:

I v dospělosti jsem střídala různé styly a střihy, taky jsem měla období a to hodně dlouhé, kdy jsem vůbec nenosila sukně ani saty, a používám kupříkladu pánskou peněženku, protože ty mega velké dámské šrajtofle se mi krutě nelíbí. A růžovou nemám rada do teď a červenou taky moc nenosím, to spis můj muž má hafo červených triček a i svetry :lol: mimochodem ani pro kluka nemám skoro zadne modré oblecky, nemám rada dělení holka růžová, kluk modrá.

Saty jsem začala nosit až kolem třicítky, protože jsem pracovala v jednom butiku a zjistila tam, co mi vlastně slusi a jak to nosit.

Takže bych to rozhodne neviděla jako konečnou stanici, muže to byt proste takové období. Třeba proste nechce byt “dylina” :lol: porad je větší pravdepodobnost, ze se to nějak utrepe, než že opravdu podstoupí přeměnu pohlaví, takové případy jsou spíše vzácné.

Vždyť ji je teprve třináct, nechala bych ji být a nijak negativně nekomentovala to, jak se cítí a chová, a být tebou, pracovala bych na tom, abych se já sama jako žena cítila naprosto skvěle ve svém tele a dcera měla případně po ruce vzor hodný následovaní ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7209
24.2.21 13:32
@janajznicka píše:
„Ale ona musí být gay“… „Zlobím se, že nemůže být normální“… Tak ty seš teda opravdu správná chápající matka. :zed: Zkus se probrat a pomoct své dceři, aby se cítila, tak jak chce ona, pokud chce být kluk, tak ať je, když bude šťastná, o to by ti mělo jít především a ne to o to, co si řeknou sousedi. :potlesk:

Já ji chápu, mě by hrozně zklamalo, že neuvidím, jak bude jednou vozit kočárek atd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.21 13:41

Moc nerozumím tomu, že si našla přítele gaye, když je fyzicky stále žena. Gay přece nemůže mít nic s druhým pohlavím. Mám v rodině přeměnu pohlaví z muže na ženu, on není gay, je na muže, ale přirozené je pro něj být ženou. Takže testy, léčba. Po letech snad přeměna pohlaví. Má přítele, ten je ale na ženy. Nicméně, přeji hodně sil, trpělivosti. Určitě bych ji doporučila navštívit psychologa. Hodně dobrá psycholožka je v Praze. Seuxolog taky.
Třeba se tvá dcera stále hledá, ještě je hodně mladá. Hází s ní hormony, nicméně důležitá je podpora rodiny, silná podpora. Nejde se na ní zlobit. Může být uvězněna ve vlastním těle, to s psychikou háže opravdu moc. U nás je šťastný/á konečně až teď. Jinak to bylo utrpení v jeho životě. Není to lehké. prosím anonymně.

• Citovat
  • Upravit
31
24.2.21 15:27
@Lena305 píše:
Nejak jsem vas nepochopila a nebo jste nepochopila vy me 🤷🏼‍♀️. Pokud o tom nic nevite tak nekomentujte. Hledam lidi se stejnym problemem. Neptam se na va :nevim: s nazor. Ja se ji snazim pomoct jen proste jeste nevim jak s ni jednat a rada bych poznala rodinu kde resi podobny problem.Příspěvek upraven 24.02.21 v 12:32

Co na tom nechápete? Píšete takové věci veřejně na internet, ale nechcete, aby vám pod to lidi psali svoje názory? :potlesk: Navíc ste napsala doslova „sem na ni nasštvaná, proč nemůže být normální, nebo jen lesba“, na tom není nic k nepochopení. Místo hledání rad na netu byste měla začít hledat respekt k rozhodnutí své dcery, která se ve svém těle necítí dobře a ví, jak dosáhnout toho, aby byla šťastná a spokojená. Pokud to je změna pohlaví, tak byste ji měla podpořit jako matka a přítel. Nic těžkýho na tom není. Vadí vám to čistě ze osobních důvodů, tak si to přiznejte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LydiaD
24.2.21 15:34
@janajznicka píše:

A kde se tady tohle píše? 8o

• Citovat
  • Upravit
11698
24.2.21 17:13
@GabinkaCh píše:
Já ji chápu, mě by hrozně zklamalo, že neuvidím, jak bude jednou vozit kočárek atd

Ano, určitě to matku zklame. Ale je to její dítě a i s jinou orientací nebo trans může být v životě šťastné. Je to zkouška pro rodiče. Znám gaye, je se vším srovnaný, jeho máma taky, žije šťastně a je to super kluk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
25.2.21 00:38
@janajznicka píše:
Co na tom nechápete? Píšete takové věci veřejně na internet, ale nechcete, aby vám pod to lidi psali svoje názory? :potlesk: Navíc ste napsala doslova „sem na ni nasštvaná, proč nemůže být normální, nebo jen lesba“, na tom není nic k nepochopení. Místo hledání rad na netu byste měla začít hledat respekt k rozhodnutí své dcery, která se ve svém těle necítí dobře a ví, jak dosáhnout toho, aby byla šťastná a spokojená. Pokud to je změna pohlaví, tak byste ji měla podpořit jako matka a přítel. Nic těžkýho na tom není. Vadí vám to čistě ze osobních důvodů, tak si to přiznejte.

Jsi rychlá v úsudku, ale reaguješ na starý příspěvek. Tohle je obnovená diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
25.2.21 08:20
@janajznicka píše:

A víš, že sis přečetla starý příspěvek někoho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
929
25.2.21 08:42

Znám to z okolí - dítě okolo 13 let, hodně problémů ve škole a hlavně psychických (včetně hospitalizace). Po té, co přišla s tím, že se cítí jako kluk, začala se tak oblékat, česat atd. Se ohromně vše zlepšilo, je daleko spokojenější. Okolí včetně školy to vzalo překvapivě v pohodě.
A přijde mi normální se s tím jako matka okamžitě nevyrovnat, je to ohromná změna. Jen dej najevo svému dítěti, že ho miluješ a že potřebuješ čas se s tím smířit. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí